settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

ÇÖZÜLDÜ - Anakartı bozuk MacbookPro'mu parçalayıp satmalı mıyım, ne yapılır? + (AKASYA Şikayetim)

–1 oy
Sorunumun tamamını eğer isterseniz altta okuyabilirsiniz. Ben gelişmeleri aktarmak istedim, bütün bu olanlar üzerine Apple'ın bütün bulabildiğim maillerine yazdım, bu forumdan Fatih Ekrem BAHADIR'ın gönüllü ingilizce tercüme yardımı sayesinde, kendisine de buradan teşekkür ediyorum.
Bunun üzerine kısa sürede Akasya tarafından arandım, uzun uzun anlatıldı, özür dilendi, yüzde 50 indirim teklif edildi. Çöp kabul ettiğimi söyledim, kabul etmedim teklifi. Bunun üzerine en az %50 dediler, tekrar ısının macbook'unuza dediler, tamam gelince konuşalım dedim. Dün gittim, en az yüzde 50'nin ne kadar olduğunu sordum, kendileri, "biz düşündük, hiç yüzde konuşmayalım, size ücretsiz yapalım" dediler, hemen aldılar, bugün içerisinde ise anakartı değiştirilen Macbook'umu aldım, şuan 15 gün sonra ilk defa açtım ve oradan yazıyorum.:)
Öncelikle her zaman sorunlarla ilgilenen Apple'a ve sonradan durumu toparlayan Akasya'ya teşekkür ediyorum.
Size tavsiyem, böyle haksızlıklar karşısında, hakkınızı her türlü ulaşım yoluyla arayın, sonuç alacaksınız.



İlginç bir soruyla karşınızdayım. Daha önce bahsettiğim gibi, ekran kartım bozulmuştu 9 gündür Akasya'daydı. Bugün 1500 lira cıvarı fiyat verildi, "sorun yok gibi" sözler söylenince yaptırmaktan vazgeçtim, parça parça değerlendirmeye karar verdim.
RAM'ler dışındaki her parçasını satmayı düşünüyorum, sizce nerede kime satabilirim? Önerilerinize açığım.

ÖNEMLİ NOT.
Madem bilgi paylaşmak üzere buradayız, anlatmadan geçemeyeceğim, biraz uzun olabilir, umarım okursunuz.
Bilgisayarımı geçen pazartesi AKASYA Apple'a teslim ettim, 3-5 gün içinde onay için aranacağım, 8-9 gün içinde tamirin biteceği söylendi. Cuma akşam 9da arayacaklarını söylediler, aramadılar. Pazar 9da arayacağız dediler. Pazartesi 9'da arayacağız dediler, hiç birinde sözlerini tutmadılar. Günde 30 defaya yakın aradım, asla ulaşamadım. Bugün sabah aradılar nihayet, belli bir konuşma sonunda öğrendim ki meğer bu 9 gün içinde ne bir test uygulanmış ne başka bir şey. Sebebini "yoğunluk" diyorlar.Oraya 3-5 gün yazacaksın, bana her akşam 9 da arıyorum diyeceksin resmen beni mağdur edip yalan söyleyeceksin, geçtim telafi etmeyi, bir özürü zar zor dileyip kendi burnunu kaf dağında göreceksin. Bunu yapan Apple inanabiliyor musunuz, müşteri memnuniyetini en önde tutan şirketin AKASYA şubesi. Biraz tartışma sonucunda kalktım gittim, anakartın değişiceği, ama test yapılmadığı, değiştirdikten sonra test yapılacağı 1.400 ödemem gerektiği söylenmişti, gittiğimde bunun da doğru olmadığı, bir şey ödemeyeceğim, işlemler sonunda ister onaylarım istersem de onaylamam ve yeni anakart bilgisayarımdan sökülürmüş, bunu mağaza müdürü ve genius arkadaş anlattı. Testsiz bomboş geçen 9 günün sonunda bu akşam sağolsunlar aradılar, anakart değişecek, RAM'leri siz değiştirmişsiniz kontrol edemiyoruz "bir sorun çıkmaz gibi." şeklinde ucu açık cevap verdiler. Dinledim, düşündüm, yaptırmayacağıma karar verdim geri aradım. Dedim ki onaylamıyorum, iptal edin. Gün içinde sanki onlar bana bunları dememiş gibi iptal edemeyeceklerini söylediler, deliye döndüm artık. Anlattım uzun uzun, söylediniz, cümleniz buydu vs vs. zar zor maalesef çok gayriciddi şekilde "tamam bir seferlik iptal ediyorum,adınızı not alıyorum" gibi laçka bir cümle kullandı, ben de "hiç alma, bir daha adım dahi atmam" dedim.
Bunlar yaşadıklarımın inanın ki kısa hali, kimin ne dediğinden başkasının haberi yok, Apple umarım bunu fark edecektir, böyle bir şirket olduğuna inanmıyorum çünkü. Tavsiyem Akasya'dan olabildiğinizce uzak durun, sinirinizi boş yere yıpratmayın.
Elimden geldiğinde her yerde şikayetimi dile getiricem, tavsiyeniz olursa seve seve dinlerim.

Okuyanlara teşekkürler.
10 Şubat 2015 Mac Ailesi kategorisinde demirtele Uzman (122,710 puan) tarafından soruldu
18 Şubat 2015 demirtele tarafından düzenlendi

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

+1 oy
2. el sitelerde veya servislere verebilirsiniz.
10 Şubat 2015 Fatih Ekrem BAHADIR Uzman (25,280 puan) tarafından cevaplandı
Anakartı bozuk, RAM olmayan 15" SSD'li macbookpro 2011 sizce ne kadar eder? küçük çizik ve kullanım izleri var, onun dışında tertemiz baktım.
+1 oy
Hocam bunu Apple genel merkeze yazmayı deneseniz. Belki netice alınabilir.
10 Şubat 2015 Fatih Ekrem BAHADIR Uzman (25,280 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
22 Kasım 2020 Mac Ailesi kategorisinde piscesneptune Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
18 Şubat 2015 Mac Ailesi kategorisinde demirtele Uzman (122,710 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
30 Ekim 2013 Mac Ailesi kategorisinde etna Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
20 Ağustos 2018 Mac Ailesi kategorisinde fundamer Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
26 Mart 2018 Fatih Şahin Uzman (27,590 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
29 Kasım 2016 Mac Ailesi kategorisinde hgurcan Yeni Kullanıcı (300 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
2 Nisan 2020 macOS kategorisinde tasali7 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,848 kullanıcı

...