settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Pupa Servisten gelen bilgisayarımın şarj süresi kısaldı, klavye yerleşmemiş, altı gıcırdıyor, kapak tekrar açılıyor vb..

+2 oy
Merhaba arkadaşlar, biraz uzun yazacağım fakat yardım edebilirseniz sevinirim.. Cihazın sorunları son paragrafta fakat Pupa Bilişim ile yaşadığım rezaleti okumak istersiniz diye onu da yazdım.

MBA mid2013 128gb i5 kullanıyorum. Bundan 3 ay kadar önce bilgisayarı çantamdan çıkardığımda kendi kendine açılıp donmuş, aşırı ısınmış şekildeydi ve kapatıp tekrar açtığımda Apple simgesi yerine üzerinde soru işareti olan bir klasör görünüyordu.

Ertesi gün Pupa'nın bir şubesine götürdüğümde eleman power tuşuna bastı ve garip bir şekilde alet açıldı. Açıldıktan sonra başlangıc diskini MAC HD olarak işaretledi ve birdaha olmayacağını söyledi. Eve gidip kapatıp tekrar açtığımda yeniden aynı hatayı verdi ve açamadım. Telefondan sihirlielma.com'a girip soralara baktım ve SMC Reset atınca açıldığı yazıyordu. SMC resetle açılmaya başladı ve 2 gün böyle açıp fotoğraflarımı ve Garageband, Logic Pro vb. yazılımların yedeğini aldıktan sonra tekrar götürmeden önce Apple Store'da bu cihazların SSD'sinde sorun olduğu ve ücretsiz değişim programı açtıklarını fark ettim. Pupa'ya geri götürdüm ve eleman değişim programına girdiğini, kalan verilerimi (malesef harici harddiskim yoktu ve 3 tane 8gblık flasha ancak fotoğraflarımı yedekleyebildim.) kurtaracaklarını söylediler.

Aradan 21 gün geçtikten sonra alet geldi. 21 gün içinde 6-7 kez şubeye gittiğimde sizi arayıp bilgilendireceğiz dediler ve hiçbir zaman aramadılar.(6-7 kez şubeye gitmemin sebebi aramamaları ve bunda ısrar etmeleriydi.) Şubenin bulunduğu yerden geçerken uğrayayım dedim ve bilgisayarı sorduğumda elemanın suratı asık bir biçimde geldi dedi ve bilgisayarı getirdi. Bilgisayarı açtım inceledim ve sorun olmadığını teyit edince kapağı kapattım. Olaylar burada başladı zaten.

Kapağın ve kasanın sağ üst tarafında yarım santime yakın ezik vardı. Sorduğumda beni geldiğinde bu yüzden aramadıklarını ve merkezle iletişim kurduklarını söylediler. Bu şekilde şubenin kapısından bilgisayarla çıkarsam da ne gördüklerini ne bildiklerini, benim hatam olacağını söyledi ve ben de bıraktım. Şubeye bir süre sonra tekrar gittiğimde yeni gönderdiklerini (5 gün sonra) ve sıfırının verileceğini söylediler. Bunun ses kaydı bile elimde mevcut. Ben de Apple'ı aramaya karar verdim ve kendileriyle konuşma yaptım, sağolsunlar gerçekten çok yardımcı oldular ve cihazımın sıfırıyla değiştirilmesi gerektiğini söylediler fakat distribütörden aldığım için bu konuda birşey yapamayacaklarını fakat merkezle şubeyi arayıp konu hakkında konuşacaklarını söyleyip konuştular. Sıfır cihaz vermeyecekseniz panel vb. parçaların değişmesini iletmişler. Bu arada Pupa şubeden hala 0 cihaz geleceği söyleniyor tabi.

--Parça değiştirdiklerini iddia vb ederek verdiler ve alet sorun üstüne sorun veriyor. Pilin devir sayısı verdiğimde 136 idi, geldiğinde 108 yazıyordu ve eskiden internette surf yaparken 14-15 saat şarj ömrü veren cihaz şimdi 5.5 saat veriyor.
--Aletin altı gıcırdıyor.
--Trackpad arada dokunmayı algılamıyor.
--Müzik çalarken sesi biryerden sonra yükseltince enter ve silme tuşu gıcırdayıp ses çıkarıyor, üstüne hafif bir şekilde bastırınca bu düzeliyor fakat elimi çekince tekrar eski haline dönüyor.
--Kapağı kapattığımda son 1 cmde biraz zorlanıyor, ilk geldiğinde kapattıktan sonra tekrar açılıyordu, şimdi çantama koyarken açılıyor.
--Bilgisayar aşırı ram kullanıyor ve bu dockta program seçerken bile saliselik donmalar yapıyor..

Ne yapmam gerek bilemiyorum. bilgisayar 6 aydır bende ve 2 ayında zaten kullanamadım, şimdi rahatsız edici sorunlar çıkarıyor. Lütfen yardım edin, dava açacaktım fakat avukat arkadaşım eğer sadece kabını değiştirselerdi sıfırını talep edebilirdin fakat iç aksamları değiştirdikleri için zaman kaybı olacak diyor..
6 Ocak 2015 Mac Ailesi kategorisinde Characterr Yardımcı (640 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

+1 oy
 
En İyi Cevap
Keşke teslim alıp onay vermeden uzun uzun inceleyebilseydiniz, maalesef Pupa bu konularda oldukça başarısız, bunu bir çok yorumda gördük. İmzalı vs. şekilde onay verip aldığınız için yasal olarak maalesef pek bir şey yapabileceğiniz konusunda emin değilim, ama dediğiniz gibi Apple'la, hatta Türkiye değil direkt Amerika Apple'a ulaşırsanız beklediğinizden çok daha fazla yardımcı olacaklardır, kendi tecrübelerimden söylüyorum. Umarım bir telafisini bulursunuz, geçmiş olsun.
6 Ocak 2015 demirtele Uzman (122,710 puan) tarafından cevaplandı
9 Ocak 2015 Characterr tarafından seçilmiş
Merhaba, bilgisayarım bu sıralar bana çok lazım olduğu için acele ile aldım. Çünkü 55 gün bekledim ve biraz daha beklemeyi göze alamadım.. Apple ile görüşürken beni California'ya bağlayacaklardı fakat yeteri kadar ingilizce bilmediğim için durumu yetkili beyefendi onlara anlatmış ve Türkiye'de bulunan departman Pupa ile görüştü. Pupa bilgisayarı verirken bu Apple'ın bize çözüm önerisi biz müşteri memnuniyeti için yaptık kargo firmasının suçu dediler, ben de bu benim sorunum değil dedim fakat mahalle esnafı gibi konuşmayı devam ettirdiler. Açıkçası tekrar göndermek istiyorum fakat geri gelmesi ne kadar sürer bilmiyorum. Çünkü hard diski 21 günde değiştiren bir şirket birçok sorun bulanan bilgisayara ne yapar hiç tahmin edemiyorum.
benim size ısrarla önerim, gerekirse iyi ingilizcesi olan birini bulun, arkadaşınız olur, bu işi profesyonel yapan biri olur, onun aracılığıyla telefon ya da mail üzerinden apple'a anlatın, Türkiye Apple'ı katmayın derim, şahsi fikrim. Çünkü benzer maduriyetler yaşadığımda sabah apple'a şikayet edip, akşama firmaya uyarı geldiğini bilirim, Türkiye Apple tecrübem yok, ama sanmıyorum ki Amerika gibi olsun. Bu yüzden, zaten bir masraf yapmışsınız, çaba sarf etmişsiniz, biraz daha uğraşın ki yaptıklarınıza değsin. Tekrar kolay gelsin.
Tekrar merhaba. Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim..
Apple'a ulaşabilmemin tek yolu telefon randevusu almaktı, onu da artık alamıyorum çünkü süresi doldu. Acaba Apple Amerika'ya nasıl ulaştığınızı söyleyebilir misiniz?
http://www.apple.com/support/contact/    buradan ulaşabilirsiniz, mail olur telefon olur. Ben daha önce hep maille destek aldım, hem çok hızlı hem çok yardımcılar. Umarım çözersiniz.
0 oy
Bence doğrudan apple türkiye ve apple amerika ile irtibata geçin.. hizmeti pupa vermiş size ama sizi pupa ile muhatap eden de apple zaten..

distribütörden ürün alma kısmını da anlamadım.. tüm ülkeye zaten distribütör kanalıyla gelmiyor mu bu ürünler (yurt dışından alım vs'den bahsetmiyorum).. o distribütör armutun distribütörü mü?

doğrudan apple türkiyeye ürün gönderiliyorsa oraya gönderin.. elinizdeki ses kayıtlarının bir kopyasını da ekleyin.. apple amerikaya da başınızdan geçeni detaylıca yazarak oradan da bir geri dönüş bekleyin..

Umarım sorununuz çözülür..
6 Ocak 2015 pureman Yardımcı (2,440 puan) tarafından cevaplandı
Merhaba, avukat arkadaşım ortam dinlemesinin illegal olduğunu söyleyince kayıt işini rafa kaldırdım. O kadar çok süründürdüler ki ve o kadar çok gittim ki ses kaydı alabilecek fırsatım oldu, öyle söyleyeyim. Her gitmeme tabi tabi sıfır verilecek dediler. Apple elimizden gelen başka birşey yok diyor. Bir daha Pupa'nın önünden bile geçmeyeceğim fakat anlamam biraz geç oldu. Final sınavlarım bittiğinde tekrar uğraşacağım artık. En büyük sorunum şu an sadece Chrome açıkken 3.8 gb ramin dolu olması..
0 oy
Çok talihsiz bir durum, yetkili servis konusu merdivenaltı işliyor maalesef.
6 Ocak 2015 r00t Uzman (22,160 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
19 Şubat 2015 Mac Ailesi kategorisinde galip Yardımcı (530 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap
18 Ocak 2015 Mac Ailesi kategorisinde ATIL Uzman (54,710 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
0 oy
1 cevap
1 Şubat 2016 Mac Ailesi kategorisinde nkemalarsu Yeni Kullanıcı (210 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
6 Ekim 2019 iPhone / iPad kategorisinde tryc Yeni Kullanıcı (250 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
2 Temmuz 2019 Mac Ailesi kategorisinde orhanaksan Yeni Kullanıcı (180 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
25 Mart 2019 Mac Ailesi kategorisinde ripperfangs Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
24 Ağustos 2016 ademerarslan Yardımcı (1,130 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
8 Temmuz 2016 Mac Ailesi kategorisinde eyoruk Yardımcı (470 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
10 Haziran 2016 iPhone / iPad kategorisinde mrvblgc Yardımcı (750 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,896 kullanıcı

...