settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Text dosyalarin icinde string aratmak

+2 oy
Oldukca fazla sayida dosya icinde belirli kelimeleri bulup Türkçe' si ile değiştirmem gerekiyor. Bir iki uygulama buldum ama Windows' da kullandigim uygulamalarda arattigim string' in hangi dosyalar icinde ve hangi numarali satirda bulundugunu gosteren bir uygulama bulamadim. Find & Replace yapanlar var ama her buldugunu otomatik degistirmesini istemiyorum. Benim elle değişiklik yapmam daha saglikli olacak.
Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.
30 Ağustos 2012 Mac App Store kategorisinde omrsns Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

+1 oy

Aslinda butun eslesen dizgileri degistirmek isteseydiniz find ve sed isinizi gorurdu.  Fakat otomatik degistirmek istemediginizden, grep ile hangi dosyalarin kacinci satirlarinda ilgili dizgilere rastlandigini Terminal'de bastirabiliriz.

grep -rn "aranacak_dizgi" aranacak_dizin

-r recursive opsiyonu oluyor yani aranacak_dizin dizini ve altindaki tum dizinlerde bulunan dosyalarda islemi yaptiriyor.

-n ise satir numarasini bastiriyor.

Eger liste cok uzunsa komutun sonuna tirnak isaretleri olmadan " > cikti_dosyasi" eklerseniz sonucu terminale basmak yerine cikti_dosyasi isimli bir belgeye gonderir. Ardindan metin editorunuzle inceleyebilirsiniz. 

Bunun disinda secimli olarak hem arama yaptirip hem de interaktif olarak degistirme yapabileceginiz bir method aklima gelmedi.

30 Ağustos 2012 denemetor Deneyimli (2,590 puan) tarafından cevaplandı
Ilginiz ve ayrintili bilgilendirmeniz için tesekkur ederim. Verdiginiz yanit daha teknik ve sisteme yonelik ama ben bu islemi cok sık yapacagim icin arabirimi olan sadece kelimeyi girip ara diyebilecegim bir uygulama ariyorum. Windows' da ornekleri cok fazla var. MacOsX de olmama ihtimali sanirim yoktur.
Anliyorum. Belki applescript ile de bir seyler yazilabilir ama grafik arayuz istiyorsaniz http://alternativeto.net/ adresine bir goz atin derim. Pekcok programlin cesitli platformlardaki alternatiflerini listeleyen guzel bir sitedir.
Yardımların için teşekkür ederim. Özellikle benim gibi Windows' tan Mac' e yeni geçen biri için http://alternativeto.net çok yararlı bir adres. Biraz ugraşınca EasyFind isimli ücretsiz bir uygulama buldum işimi görecek. Aynı firmanın DEVONsphere Express isimli bir ücretli yazılımıda mevcut o da baya iyi gözüküyor 9.95 gibi de bir fiyatı var.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
15 Ağustos 2014 Onlyefeken Yardımcı (1,540 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
1 Eylül 2013 Mac App Store kategorisinde halimercan Uzman (14,760 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
30 Nisan 2022 iPhone / iPad kategorisinde Orcun15 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
0 cevap
16 Ekim 2016 iPhone / iPad kategorisinde drserkancelik Yardımcı (740 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
4 Nisan 2016 rasduan Yeni Kullanıcı (150 puan) tarafından soruldu
+2 oy
0 cevap
7 Ocak 2016 Sydkrmn Yardımcı (1,220 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
17 Kasım 2015 iPhone / iPad kategorisinde akyagmur Deneyimli (2,980 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
17 Kasım 2015 iPhone / iPad kategorisinde akyagmur Deneyimli (2,980 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,773 kullanıcı

...