settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Uyku modundan cıkma sorunu

0 oy
Merhaba arkadaşlar, dünden beri başıma helen bir şeyi sizlerle paylaşmak istedim.Mac'imi 1 dk kullanmadıgım zaman ekran koruyucu ardındanda uyku moduna gecmekte buraya kadar sorun yok. Ama uyku moduna geçtikten sonra, hemen uyku modundan cıkarmak için ( 10-15 saniye sonra )bir tuşa bastığımda tekrar kilit kodu ekranı gelmesi gerekirken sadece sıyah bır ekran cıkıyo ve yaklasık 20 sn sonra kılıt kodunu gireceğim ekran açılıyo. Düne kadar herhangi bir tuşa bastığımda hemen kilit kodunu gireceğim ekran gelirdi.Araştırdım biraz ama bir şey bulamadım. En son güvenli modda açtım oda fayda etmedi hatta güvenli modda daha fazla zorlandı ekran bi gidip gelir gibi oldu. Bu sorunla daha önceden karşılaşan varmı ?
15 Ağustos 2014 Mac Ailesi kategorisinde jakkob Deneyimli (2,610 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
güncellemdeden sonramı oldu yeni güncellemde bu sorun çözüldüğün söylüyolardı
18 Ağustos 2014 zyuxarke Deneyimli (4,060 puan) tarafından cevaplandı
varsa eski bir time machine yedeğine dönün ve ayarlara göz atmanızı tavsiye ederim daha bilgili bir arkadaş varsa daha detay verebilir
Güncellemeden sonra olduğunu sanmıyorum.Bahsettiğim gibi 3-4 günlük bir olay ama nette bu durumun normal olduğuyla alakalı pek çok bilgi var. Bunlardan bir tanesini örnek olarak paylaşıyorum; ''OS X’te iki ana uyku modu bulunur. Birinci standart uyku modudur. Bu modda, sistem, hafızasındaki içerikleri sadece RAM çiplere güç sağlayarak aktif tutar. Bu da hızlı uyanmaya izin verir. Fakat aynı zamanda, ana RAM içeriklerini çalıştırmak için biraz daha fazla güç ister. İkinci uyku modu ise, kış uykusu adını alır. Bu modda sistem, tüm sistemin kapanabileceği ihtimaline karşı, RAM içeriklerini diske yazar. Bu mod, RAM içeriklerini eski haline getirdiği için Mac’in uyanma süresini uzatır fakat enerjinin fazlasını korur. ''   ayrıca anladığım kadarıyla bunuda çeşitli kodlar yazarak düzeltebiliyosun ama ben nereye nasıl yazılacağını anlayamadım. Bu açıklamayıda paylaşıyorum ;  ''Bu uyku modlarını ayarlayan seçenekler, Mac’in Sistem Yönetim Denetleyicisi (System Management Controller-SMC)’nde tutulur ki burası başlatma ve uyutma gibi serbest güçte gerçekleşen olaylar süresince donanımı işletmekten sorumlu olan ünitedir. Aynı zamanda sisteminiz yavaş çalışıyorsa ve uyku olayları boyunca takılıyorsa deneyeceğiniz ilk seçenek SMC’yi resetlemek ya da onu son kontrol değerlerine döndürmek olacaktır. Bunu yapmak için, ‘Terminal Hizmeti’( /Uygulamalar/Hizmetler dosyası)nı açın ve sonra şu komutları uygulayın:

Terminalin veriminde kış uykusu dosyası (hibernatefile) ve kış uykusu modu (hibernatemode)’’nun ikisinin de değerlerini kontrol edin. Tüm sistemler için kış uykusu dosyası varsayılan ayarlarda, dizüstü bilgisayarlar için kış uykusu modu 3 değerinde ve masaüstü bilgisayarlar için 0 değerinde olmalı. Eğer bu değerler farklıysa, bilgisayarınızın SMC’sini resetlemeyi denemelisiniz. Bu resetlemeyi yapmak, her sistemde farklıdır bu yüzden Apple’ın SMC Reset Adımlarına başvurun. ''  benim bütün bunlardan anladığım mac işletim sistemlerinin uyanma durumunu kafasına göre ayarladığı, bunuda değiştrimek için bu kodlarla bunun yapılabileceği. Burdada şu soru ortaya çıkıyor ;

1. Mac işletim sitemi kullanıcısını yormayacak şekilde kullanım kolaylığı sunan bir işletim sistemiyse neden bunu menü içerisinde bir seçenek olarak koymadı. ( Standart uyku modu - Kış uyku modu ).  bu konu hakkında bulabildiklerim bunlar ama bu durum bnm hoşuma gitmedi. Daha kolay bir çözümü varmıdır onuda bilen arkadaşlardan öğreneceğiz.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
9 Mart 2014 Mac Ailesi kategorisinde Yasin Yardımcı (680 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
6 Ocak 2014 Mac Ailesi kategorisinde Yiqit Deneyimli (5,980 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
4 Haziran 2020 macOS kategorisinde depauze Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
11 Ağustos 2016 Mac Ailesi kategorisinde meteaksoy Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
6 Kasım 2015 Mac Ailesi kategorisinde omerarkin Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
10 Şubat 2014 Mac Ailesi kategorisinde kalaycienes Yardımcı (1,430 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,346 soru

22,759 cevap

15,870 yorum

72,407 kullanıcı

...