settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Mac de programlar silmeden format atmak mümkün müdür?

0 oy
Selamlar harici hd de tanımladığım timemachine yedeğim mevcut, ama sanırım klasik yoldan yaparsam timemachine yedekleri içindeki gereksiz dosya virüs vb. şeyler geri yüklenecek bu yüzden temiz bir kurulum yapıp time machine i manuel açıp dosyalarımı almak istiyorum. Bu sebepten şuanda yüklü olan ve set-up ı olmayan programları korumalıyım, bir arkadaşım vakti zamanında format atarken bir kısımdan bunun seçilebileceğini söylemişti ama unuttum. Dosya taşıma yöntemi işe yara mı ne yapmalı yardımınıza ihtiyacım var, teşekkürler şimdiden.
1 Ağustos 2014 Mac Ailesi kategorisinde atatural Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

+1 oy
Disk'i silmeden doğrudan üzerine yükleme yaparsanız,bütün ayar ve dosyalarınız olduğu gibi kalır.
2 Ağustos 2014 şekerlioğlu Uzman (19,030 puan) tarafından cevaplandı
Cevabınız için teşekkürler, diski silmeden derken timemachine i kullanarak mı üzerine yükleme yapmaktqn bahsediyorsunuz yoksa diski biçimlendirmeden direk kuruluma geçmekten mi? (Sistemi uzun süre kullandığımdan oluşan çer çöp dosyadan kurtulmak asıl niyetim bunun için dipten bir temizlik şart demiştim bu tavsiyeniz bunuda kapsıyor mu?)
Disk'i biçimlendirmeden,kurulu olan sistem üzerine kurtarma diski ile ( time makine ile değil. ) doğrudan yükleme yapabilirsiniz.
Bunun dışında Onyx uygulaması ile diske kapsamlı bir,  bakım,onarım ve temizlik işlemi yaparak sistemi sağlıklı hale getirmek mümkün.
0 oy
Bu bahsettiğiniz "üzerine kurma" yöntemi ile programların kalacağından emin misiniz?Bu konu çok önemli çünkü setuplarım yok ayrıca üzerine kurulum yaptığında sistem tam olarak sıfırlanacak mı? Kurtarma diski olarak kendi cd sini mi kullanmalayım yoksa yeni bir disk mi yaratmalıyım? teşekkürler...
4 Ağustos 2014 atatural Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından cevaplandı
"Tam olarak sıfırlanmak" tan kastınız ne? Üzerine kurarsanız sadece sisteme ait dosyalar yenilenir, size ait tüm programlar, dosyalar ve ayarlar eskisi gibi kalır. "Format atmak" diski silmektir, geriye hiçbir şey kalmaz, yeniden yükleme yaptığınızda sıfır bir sisteminiz olur.
Aslında niyetim zamanla oluşan sistemsel yavaşlama sorunu artık sistem dosyaları vb. şeylerden kurtulmak. Bunun için üzerine kurmak yeterli olur mu yoksa diski mi biçimlendireyim o ikilemi yaşıyorum diyebilirim :)
20+ yıllık Macintosh kullanımımda zamanla oluşan dosyaların sistemi yavaşlattığına şahit olmadım. Başka neden(ler)i olabilir.
Vallahi  artık dosyaların sistemi ufak ufak yorduğunu okumuştum zamanında ona yorumladım. olmayadabilir. Zaten bende bu nedenin ne olduğunu tam saptayamadığımdan bulmak için işe diski temizlemekten başlamayı düşünüyorum. Anlamsızca bir yavaşlama söz konusu çünkü.
Disk üzerindeki bir dosya, sistemi nasıl yorsun? :) O dosya orada durur, gerektiğinde okunur, yoksa yenisi yaratılır vb. SSD kullanmıyorsanız, SSD takmanız sistemi çok hızlandırır o da okuma yazma hızından dolayı.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
0 oy
3 cevap
24 Nisan 2014 Mac Ailesi kategorisinde furkandeniz Yardımcı (2,210 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
24 Mayıs 2014 Mac Ailesi kategorisinde AyberkATSIZ Yeni Kullanıcı (360 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
1 Eylül 2013 Mac App Store kategorisinde halimercan Uzman (14,760 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
13 Mayıs 2014 Mac Ailesi kategorisinde furkandeniz Yardımcı (2,210 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
25 Ocak 2018 hazal Yeni Kullanıcı (340 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
24 Eylül 2016 Mac Ailesi kategorisinde gsspor Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
10 Kasım 2015 RamazanİKİLİ Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu
+1 oy
0 cevap
26 Mayıs 2014 Diğer kategorisinde defneeksioglu Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,782 kullanıcı

...