settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Uyku modundan çıkışta parolayı kabul etmiyor

0 oy
Henüz bugün macbook air late 2013 elime geçti ve kurulumunu yaptım. Aslında sorunlarım demem gerekiyor sanırım. Başlıkta yazdığım gibi uyku modundan çıktığımda parolamı kabul etmiyor. Tamamen kapatıp tekrar açınca sorun yok. Bir de ben kurulum yaparken "anahtar zinciri parolası" nı -ne olduğunu bilmediğim için- oluşturmamıştım. Şimdi her açılışta en az bir hizmet için (ör iCloudhelper ya da mesaj için) anahtar zinciri parolası istiyor. Sitenizden öğrendiğim şekliyle parola sıfırladım ve kullanıcı parolam ile aynı yaptım ama sorun hallolmadı. Sistemi yeniden mi kursam diye düşündüm ama mac os'un acemisiyim korkuyorum. Gerçi hiçbir belge yüklemedim henüz. Siz ne tavsiye edersiniz?
8 Ocak 2014 memedeath Yeni Kullanıcı (380 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
Size tavsiyem Mac os den korkmamanız.Kurcalamaktan korkmayın olabildiğince deneyin.Deneye deneye öğreniliyor.

Giriş ekranındaki parolanızın yanlış çıkma sebebi giriş ekranındaki klavye seçimi olabilir. Sistem tercihlerinden klavyeye girin oradan da giriş kaynaklarına girip ''Türkçe-QWERTY PC'' yi seçin.

Uyku moduna girdikten sonra parola sormasını istemiyorsanız. Sistem tercihlerinden Güvenlik ve gizlilik e girip Genel menüsünün altından  '' Uyuduktan sonra ve ekran koruyucu başladıktan sonra parola gereksin'' seçeneğini kaldırın.
9 Ocak 2014 ATIL Uzman (54,710 puan) tarafından cevaplandı
Bilgisayara ilk girişte sorun yok. Daha sonra uyku modundan çıkışta kabul etmiyor. Klavye ayarım doğru (Türkçe qwerty pc). Ayrıca bu modlardan çıkışta parola istemesi benim için önemli. Her seferinde güç düğmesinden kapatıp tekrar açmaktan bıktım.

Ayrıca bu "anahtar zinciri parolası" sorgulaması her açılışta yapılınca can sıkıcı oluyor. Başka öneriniz var mı acaba?
giriş ekranındaki klavye farklı olabilir. Şuradan kontrol edebilir misiniz?

Şifrenizin içerisinde ı,i,ğ,ü,ş,ö,ç gibi karakterler varsa, ya da farklı bir klavye düzeninde değişiyorsa sorun olabilir.


http://www.sihirlielma.com/2013/08/30/giris-ekrani-oturum-acma-penceresi-klavye-secimi/
Sanırım çözdüm ama sağlıklı bir çözüm mü tartışılır :) Ben bilgisayarı ilk kurma sırasında apple destek hattından telefon ile destek almıştım (keşke almasaydım; çok basitmiş). Kurulumdaki klavye seçiminde 3 farklı türkçe klavye seçimi vardı (F klavye, Q klavye, Q klavye pc). Telefondaki personel -tüm "Q klavye pc seçeyim" ısrarlarıma rağmen- Q klavyeyi seçtirdi. Sonra ben kurulumdan sonra klavye düzenini "Q klavye pc" olarak değiştirdim. Parolayı kurulumda "Q klavye" ile kaydettiğim için sorun çıktı sanırım. Bu sebeple "i" harfi yerine " ' " işareti koymam gerektiğini deneme-yanılma ile buldum. Şimdi oturum açma parolasını "Q klavye pc" düzeninde kabul ederken uyku modundan çıkış parolasını "Q kavye" düzeninde yani "i" karakteri yerine " ' " olarak kabul ediyor. Hangi karakter olduğunu çözdüm ya gerisi önemli değil. Oturum açma ve uyku modundan çıkışta bir karakteri farklı giriyorum o kadar. Ancak icloudhelper gibi bir uygulama her seferinde anahtar zinciri parolasını sormaya devam ediyor. Olsun; artık parolamı kabul ediyor. Ben mutluyum, teşekkür ederim :)
Geçmiş olsun :)

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
28 Haziran 2016 Alper ogurlu Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
17 Kasım 2016 volkan34 Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
4 Haziran 2020 macOS kategorisinde depauze Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
11 Ağustos 2016 Mac Ailesi kategorisinde meteaksoy Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
6 Kasım 2015 Mac Ailesi kategorisinde omerarkin Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
15 Ağustos 2014 Mac Ailesi kategorisinde jakkob Deneyimli (2,610 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,344 soru

22,759 cevap

15,870 yorum

71,977 kullanıcı

...