settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Bootcamp ile windows7 kuramadım :(

0 oy
Arkadaşlar merhaba çok araştırdım bir çok şey denedim ama olmadı bir de buradan sorayım dedim. MBPro 15 2008 Early sahibiyim. Dvd yeri bozuk olduğu içün windows'u usb den yüklemem gerekiyor.

Bootcamp yardımcısı aracıyla driverleri indirdim koydum bir köşeye. İnternetten bulduğum bi yöntemle (xcode kullanarak, bootcamp te windows 7 yükleme diski yarat diye bir seçenek belirdi. O seçenekten torrentten çektiğim image dosyasını (iso) usbye aktarıp usb yi yükleme diski haline getirdim.

Sonra bootcamp te windows u yükle seçeneğine tıklıyorum. ordan diski bölüntülüyorum bölüntüleme sonunda bilgisayar reset atıyor açılışta siyah bir ekran ve "no bootable device insert boot disk and press any key mac" yazısı çıkıyor. Hiç bir şey çalışmıyor ancak kapatıyorsunuz. açarken de option tuşuna basarak tekrar mac i seçerek açıyorum.
şunu da belirteyim ki mac'ten başka seçilecek bir şey de gelmiyor. Yani windows'u göstermiyor. sonra mac olarak açınca tekrar windows'u sil e tıklıyorum bootcapm ten, düzelip tek parça oluyor yine.

bu sorunu aşmak için farklı bir iso dosyası daha çektim internetten değişen olmadı. Acaba bootcamp in yükleme diski yaratması mı sıkıntılı deyip başka programlardan yükleme diski de yaptım sonuç yine aynı.

Kaç gündür uğraşıyorum arkadaşlar biraz da inat meselesi oldu bu iş. Kısıtlı ingilizcemle yabancı forumları falan da araştırıyorum ama çözüm bulamadım. En ufak bir şeyi değiştirecek bir bilginiz varsa lütfen söyleyin.
4 Ocak 2014 Mac Ailesi kategorisinde ugurcelik Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
bütün bu çabaları boşa harcamışsınız www.youtube.com/watch?v=uVfRQ0YIUDI bu video bütün sorunlarınıza çare olucaktır ayrıca bomboş bir 16gb lık flash bellek almanız gerekecek
4 Ocak 2014 derin Yardımcı (1,680 puan) tarafından cevaplandı
Merhaba,
öncelikle cevap için teşekkürler ancak verdiğiniz youtube linki hata veriyor.
O zaman ben size anlatayım launchpad'e girin oradan bootcamp yardımıcısını bulun girin sürdür dedikten sonra size 3 tikli 3 tane seçenek göstericek en üstteki tiki kaldırın merak etmeyin o bir işe yaramıyor (zaman almaktan başka) sonra usb yi takın ve devam edin zaten oradan sonra ne yapacağınızı anlayacaksanız ve dediğim gibi 16 gb lık bomboş bir flash bellek e ihtiyacınız var
16gb bellek ile deniyorum ancak asıl sorun şu windows destek yazılımını sunucudan indirmiyor hata veriyor. Dosyasyı Apple'dan kendim indirdim flash bellek içerisine atıyorum. Üstteki seçeneği pas geç demişsiniz ama cd veya usb içinde windows olmadığında en alttaki seçenek lerlemiyor zaten.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
30 Kasım 2017 Mac Ailesi kategorisinde farukz Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
29 Haziran 2017 Mac Ailesi kategorisinde 4leidenschaft Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
7 Kasım 2020 macOS kategorisinde ToKanAK Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
29 Haziran 2016 mkocak Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
29 Nisan 2014 Mac Ailesi kategorisinde hiickimse Yeni Kullanıcı (210 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
25 Şubat 2014 Mac Ailesi kategorisinde Denizhan Kuru Yeni Kullanıcı (180 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
29 Aralık 2013 Diğer kategorisinde TheAnglachel Yardımcı (2,230 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,783 kullanıcı

...