settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Paylaşımdaki Dosyaya Karşı Korunma

0 oy
Arkadaşlar şimdi win server a yada kendi mac ime paylaşımda bi dosya oluşturcam ve ağdaki win pc ler bu klasöre dosyalar atıcak. ben onları alıcam, bende atıcam. bu tarz bi sistem oluşacak ama bunu normalde win pc de yapsan bi koruma illa gerekir. Mac için bu konuda yorumunuz nedir. böyle bişeyler deneyeniniz var mı?
27 Haziran 2013 Mac Ailesi kategorisinde Midnite Yardımcı (660 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

+1 oy
 
En İyi Cevap
koruma derken nasil bir korumadan bahsediyorsunuz? ben evimde usb disklerimi paylasitiryorum. benim Agimdan olan gorebiliyor. Ben yazma hakki yada sadece okuma izni verebiliyorum. hatta sadece belli bir ip baglanabilir gibi bir olayida var. zaten localin disinda internetteyken baglanamazlar.(router engeller)

eger sizin agdaki birisine guvenmiyorsaniz ipsinden yasaklayabilirisniz...
28 Haziran 2013 Antiokhos Uzman (16,500 puan) tarafından cevaplandı
18 Temmuz 2013 Midnite tarafından seçilmiş
bağlantısı olan makinelerde ağdan saldırı oluyo ya.bi makinedeki virüs diğer pclere saldırıyo. bu mac-pc arası ağlarda olabilir mi?
virus saldirisina bagli.... simdi virus durmadan paylasimda olan yere dosya gonderip hddyi sisiriyorsa, senin viruslu makinenin ipsine bloklamadan rahat edemezsin...
yine viruslu bilgisayar durmadan senin paylasimdaki klasore islem yapip durursa(yuz bin defa dosya yukleyip silme mesela). Boylece diger makineler seni goremez. Gorse bile senin makinen virusun isteklerine cevap vermekten onlara cevap veremez.

Lakin, virus senin makineye bulasmaz. Ama ustteki gibi orneklerle dolayli yollardan sisteminin duzgun calismasini engeller....

bunu engellemenin yolu viruslu makineyi ag disina cikarmak...

NOT: virus agda kendini yaymaya programlandiysa, ve windows makineden kaynakliysa, agdaki tum windows bilgisayarlara bulasma ihtimali var, ama mac os ye geldiginde kabak gibi .exe olarak siritir... mac os ye bulasamaz

NOT2: mac virusleride var. Lakin o viruslerin senin makinene bulasmasi icin sistem dosyalarina erisim yapmasi gerekir. Bunda da yonetici parolasi soracaktir sana. Eger sen o paraloyi girmezsen. Sistemin temiz kalir.

NOT3: Browser virusumsuleri soylemiyorum(hani su reklam acip duran browser eklentisi olanlar). Onlar virus gibi davranirlar ama virus degildirler. MAc OS lerde sistem dosyalarina bulasamadiklari icin silme islemi eklentiyi kaldirmaktan kadar basittir..

Mac isletim sistemi windowsa gore guvenilir bir isletim sistemidir. Ama her ne kadar guvenilirde olsa, bir noktada senin iznine bakmaktadir. Eger sen izin verirsen virus is yapar. Yani bu noktada illegal bir yazilim kurarken, cracklerken yada keygen tarzi seyleri calistirdiginizda sizden sifre soruyorsa huylanin...

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
27 Haziran 2013 Mac Ailesi kategorisinde Midnite Yardımcı (660 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
23 Nisan 2016 Kevser Deneyimli (7,690 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
24 Nisan 2021 macOS kategorisinde ahmed Yardımcı (900 puan) tarafından soruldu
–1 oy
1 cevap
0 oy
2 cevap
5 Şubat 2015 lordsenyor Yardımcı (440 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap
24 Mayıs 2014 can şimşek Yeni Kullanıcı (180 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
27 Mart 2014 Mac Ailesi kategorisinde fersah Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap
0 oy
1 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,820 kullanıcı

...