settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

MacBook Wifi Bağlı Ama İnternet Yok

0 oy
Merhaba, ben Ankara Keçiören'de oturuyorum. 2017 model bir Macbook Air kullaniyorum. Iki gün once bilgisayarım internete girmemeye başladı. Wifi bağlı ve internet var gözüküyor ama ne safari ne de chrome hiçbir siteyi açmıyor. Whatsapp web ya da app store gibi internet gerektiren masaüstü uygulamalarım da açılmıyor. Iki gün önce aynı sorunu hem telefonlarda hem bilgisayarda yaşamıştık. Yani wifi vardi ama internet yoktu. Telefonlar duzeldi internete giriyor ama bilgisayarim hala girmiyor. ISS aradim gerekli testleri ve işlemleri yaptık internetinizde bir sorun gözükmüyor bilgisayarinizdan kaynaklı bir sorun dedi. Ama bilgisayarim baska wifi aglarina baglaniyor, kendi mobil verimi açınca falan internete giriyor. Sadece bu ev internetine baglanmiyor.
Bu arada basta da belirttigim gibi merkezi bir yerde oturuyorum baglantimda bir sorun yok. Zaten bugüne kadar boyle bir problemi hic yasamamistim. Durup dururken bir anda boyle bir sorunla karşılaştım. Internette yazan çözümleri denedim, konum vs oluşturdum ama duzelmedi. Iki gundur online derslere giremiyorum, odevlerimi yapamiyorum.
Yardımcı olabilirseniz cok sevinirim.
Macbook Sürümüm: macOS Catalina 10.15.7
17 Aralık 2020 Mac Ailesi kategorisinde the_kawer Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

+1 oy
Merhaba ben de macbook alali birkac ay oluyor ve ilk zamanlar internete baglanamiyordum. Sorun şuydu modemin bilgisayarima atadiği ip ayni modeme bagli bi telefonla felan çakışıyordu. Ben de elle kullanilmayan bi ip'yi elle yazdim macbook'a, boyle çözdüm. Apple destekle bir suru sey denemistik ama olmamisti ben de servise vermemek icin her ihtimali denedim. Kontrol etmek icin ayni ağa bağli cihazlarin ip'lerine bak aynisi varsa sorun budur.
17 Aralık 2020 is Yeni Kullanıcı (350 puan) tarafından cevaplandı
Merhaba, öncelikle çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi kontrol ettim fakat ip çakışma durumu da yok. Neden böyle bir problemle karşılaşıyorum kafayı yemek üzereyim:((((
Tüh gerçekten anlattiginiz seyler benim yasadiklarimla ayniydi. Sorunun bu oldugunu düşünmüştüm. Maalesef baska bir sey gelmiyor aklima. Aslinda mobil verinizle baglaninca sorun yokmus. Bi de modeme bir tek siz bağlanırken dener misiniz baska bir cihaz wifi a bagli olmasin. Ya ben de bu işin profesörü değilim ama sorunun neyle alakali oldugunu bulursaniz ordan yürüyebilirsiniz. Bi de bir sey sorucam bilgisayarin wifi ini kapatip acinca bi anlik safariye felan giriyor mu birkac snye internete girebiliyor musunuz
Onu da denedim yine olmadi :(( Bilgisayarciya da goturemiyorum cunku gotursem orda wifiye baglanacak, adam sorun yok diye bir sey yapmayacak. Bu sorun sadece bizim evde bizim wifi agiyla oluyor.. Wifi kapatip acinca falan oyle saniyelik de olsa gözükmüyor hicbir sey.
Yardımlarınız için çok tesekkur ediyorum.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
25 Mart 2020 macOS kategorisinde melinistik Yeni Kullanıcı (230 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
12 Ocak 2021 iPhone / iPad kategorisinde ember55 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
13 Mart 2016 Mac Ailesi kategorisinde egesay Yeni Kullanıcı (300 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap
8 Mart 2016 Mac Ailesi kategorisinde anilayazlarli Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
15 Ekim 2018 Mac Ailesi kategorisinde s1 Yeni Kullanıcı (230 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
17 Mayıs 2018 Mac Ailesi kategorisinde c.srkan Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
19 Şubat 2018 jazzer Yardımcı (720 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
2 Kasım 2012 Mac Ailesi kategorisinde thinker Yeni Kullanıcı (280 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
29 Nisan 2016 Mac Ailesi kategorisinde sanane3327 Yardımcı (450 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
5 Nisan 2016 Mac Ailesi kategorisinde onetwo Yardımcı (410 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,329 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

67,765 kullanıcı

...