settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbook air formst sırasındakutu içinde? Isareti cikiyor

0 oy
Arkadaşlar merhaba, macbook pro ya format atmaya çalışırken format ekranında hiçbir ilerleme kaydetmediği için restart attım. makineyi tekrardan açmaya başladığımda kutu içerisinde yanıp sönen soru işaretiyle karşılaştım. sorun muhtemelen macbook un içerisinde kurulu bir işletim sistemi olmadığından kaynaklanıyor. bunun çözümü nedir acaba? yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
17 Ekim 2020 macOS kategorisinde Tubatufek Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy

öncelikle selamlar,

aynı sorun dün gece benimde başıma geldi ve daha önceden ufak bir tecrübem olduğu için kolayca çözebildim.

Öncelikle cihazı kapatıyorsunuz ve açma tuşuna bastıktan sonra (Command + Shift + R) tuşlarına aynı anda basılı tutuyorsunuz (*sadece Command +R yaparsanız cihazınız eski ise eski sürüm yüklenir.) ve internet recovery mode açılıyor. macOS Utilities Sayfası

İnternet ağınıza bağlandıktan sonra 2 dakika içerisinde Disk Utilities bölümü açılıyor. En alttaki kısıma girerek hdd/ssd 'nizi seçip sil/erase diyip format atmış oluyorsunuz. 

Ana sayfaya dönüp Reinstall MacOS X seçeceğine basarak internet hızınıza bağlı olarak yaklaşık 1 saat içerisinde en son macOS sürümünü download ediyor. 

Sonra mac yeniden başlatılıyor (güç kaynağına bağlı değilse açılmayabilir, endişe etmeyin hemen güç kaynağınıza bağlayıp yeniden starta basın *bende 23.kez bastıktan sonra açıldı.) ve sıfır bir mac gibi kurulumu gerçekleştiriyor, bilgisayarınıza kavuşuyorsunuz:))

Bu konuyla ilgili bir YouTube videosu çektim montaj biter bitmez (bu gece veya yarın) yüklemeyi gerçekleştireceğim (kanal adı: Kubizman Music).

ve bunu okuyan Sihirli Elma veya ShiftDelete.Net yetkililerine sesleniyorum;                                                     kurduğunuz platformlar gerçekten çok kaliteli ve severek takip ediyorum ve sizlere içerik üretmekten gurur duyarım (yaşım daha 15).

Yazımı okuyan herkese çok teşekkür ederim . . .

21 Ekim 2020 kubilaykirsay Yardımcı (500 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
0 oy
2 cevap
13 Haziran 2013 Mac Ailesi kategorisinde mossio1995 Yeni Kullanıcı (270 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
18 Şubat 2017 Mac Ailesi kategorisinde Nuran Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
24 Nisan 2014 Senan Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
24 Aralık 2020 macOS kategorisinde keremys Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,329 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

67,778 kullanıcı

...