settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

MacBook Air 2020 trackpad tık sesi normal mi?

0 oy
Arkadaşlar daha önce hiç MacBook kullanmadım. Ürünü de malum karantinada olduğumuzdan internet üzerinden aldım. Sorum şu, ben toshiba laptop kullanıyordum, onda trackpad kısmına bi kere dokununca tıklamış oluyordun. Bunda tuşa basar gibi basıyoruz ve tık sesi geliyor. Normal mi bu? Yani sessiz kullanmak isterdim açıkçası tık tık ses yerine. Hiçbir yerde de bulamadım bununla ilgili bir şey. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
8 Haziran 2020 Mac Ailesi kategorisinde exlaware Yeni Kullanıcı (360 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy

İzleme Dörtgeni tercihlerinde Tıklamak için dokunma seçeneğini açın. 

8 Haziran 2020 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
Teşekkür ederim deneyeyim. Bir de sadece laptobu açtığımda dahi altı ısınıyor, ısınma yapması normal mi? Bu modelde ısınma sorunu olduğuyla ilgili çok şey okudum, ama normal kullanımda bir miktar ısınma yapıyor mu normalde de bilmiyorum. Yani muadil bir MacBook normal çalışmada soğuk mu kalıyor yoksa bir miktar ısınıyor mu?
0 oy
Dostum merhaba cihazından memnun musun? Ben de Macbook almayı düşünüyorum ama karar veremiyorum. Macbook Air 2020 i5 10. nesil 8 GB RAM 256 GB SSD düşünüyorum. Senin cihaz özelliklerin neler? Ve günlük kullanımda ekran boyutunun 13" olması seni zorluyor mu?
14 Haziran 2020 raspedolmi Yeni Kullanıcı (260 puan) tarafından cevaplandı
Selam, i5 almıştım gerisini değiştirmedim. Ekran boyutu klavye vs her şey çok güzeldi lakin YouTube videosu izlerken dahi 60-70 dereceye çıkıp fan çalıştırdığı çok basit şeylerde dahi ısındığı için içime sinmedi ve iade ettim. MacBook için daha önce hiç ısınma sorunu duymamışken YouTube videosunda dahi ısınması fan çalıştırması sonra videoyu kapatsam ve işlemci ısısı 40 dereceye düşmesine rağmen fanların kapanmaması anormal geldi. Zaten aradım servisi smc diye bir şey yaptılar, ondan sonra laptop boştayken bile 60 derece çalışmaya başladı dedim ben iade ediyorum. Tavsiyem acelen yoksa biraz daha bekle, Amerika’da AirPods hediyesi verileceği gibi bir dedikodu var, bizde de olabilir. (Öğrenciyseniz) tabi doların artma riski de var. Ama Apple sever biri olarak ben hayal kırıklığına uğradığımı itiraf etmeliyim. Ama şunu da söyleyeyim belki bu sıcaklık normaldir bana çok gelmiştir. Bilemiyorum.
Dostum bende yaklaşık 2 ay önce MacBook Air 13'' 2020 model i5 10.nesil özelleştirip aldım kısa bir deneyimimden bahsedeyim gözlemlediğim kadarıyla, öncelikle bilgisayar çok stabil ve hızlı çalışıyor. İlk geldiğinde kutusunu açmadan bende bi korkmuştum, tablet kutusu gibi baya küçük geldi gözüme kutuyu açtım bilgisayarı da açtıktan sonra bu görüşüm temelli değişti. Çünkü ekran kasa oranı çok iyi ve aslında 13'' olan modeli iyi ki almışım dedim. Taşıması oldukça kolay, gerçekten çok şık duruyor cihaz aynı zamanda 2-3 gün kullandıktan sonra alıştığında zaten sende iyi ki 16'' almamışım diyeceksindir çünkü daha büyük olması bence bana göre daha kaba gözükebilir bence en ideal olan model 13'' olacaktır. Bilgisayarı 5-6 yaşımdan beri Windows ile tanıdım ve iyi ki MacOS işletim sistemine geçmişim dedirtti bana :). " Bu arada bir önce ki yorumu da baz alarak ısınmayla ilgili kendi yorumumu da yapmak isterim, bilgisayarımda şuan da sadece tarayıcı ve mail açık Macs Fan Control uygulaması üzerinden derecesini kontrol ettiğimde 40-43 derece arası gidip geliyor her hangi bir fan açma durumu söz konusu değil. Ancak şuan masada kullanıyorum kucağımda veya hava akışını kapatacak bir zeminde kullandığımda 5-10dk sonra fanlar çalışıyor ama 2700 devirde yani fanın çalıştığının sesini dahi duymuyorsun, YouTube testide yaptım şimdi 10dklık bir video izledim tam ekran yapmadan 49-50 derece oluyor ve tam ekranda 60-65 dereceye çıkıyor ama her hangi bir fan açmadı zaten videoyu kapattıktan hemen sonra 1-2 saniye içerisinde o 60-65 derece değerleri anında 44-45 e düşüyor anlık olarak yani buda çok normal değerler her hangi bir sorun göremedim belki arkadaşın bilgisayarıyla ilgili bir sorun olmuş olabilir.)
Selam, aynı özellikte almışız bilgisayarı ve aynı uygulamayı kullanmışız. Küçük ekranda youtube videosu açtığımda 60-70 derecelere çıktı, fanlar çalıştığında da düşmedi. Düştükten sonra dahi uzun süre boşta bekletsem de fanlar bir türlü kapanmadı. Bu tür basit video izlemelerinde dahi fanlar çalışıyorsa bence sorun, çünkü 1-2 seneye o sessiz fanlar gürültülü olmaya başlıyor, başta evet çok sessiz :) ancak 4K video izlemememe, safari kullanmama rağmen 70 i aşmalar, 55-60 da sabitlenmeler bana göre normal değil. Bu tür basit işlerde olması gereken 45-55 derece. Ben iade ettim, ancak pro alamazsam veya daha iyi başka marka bulamazsam yine air alacağım. Zaten yakın zamanda AirPods hediyeli falan olacağı dedikoduları var (ABD için kesin galiba) duruma göre bakacağım, ama dediğim gibi bu dereceler normal değil, hele ki fanın çalıştıktan sonra bi daha kapanmaması. Ha bir de şarj olurken de ısınıp fan çalıştırıyordu

İlgili sorular

0 oy
2 cevap
18 Ekim 2020 macOS kategorisinde mymurat1 Yardımcı (840 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
0 oy
0 cevap
26 Mart 2022 macOS kategorisinde kiju Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
8 Ocak 2021 Mac Ailesi kategorisinde is Yeni Kullanıcı (350 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
22 Aralık 2020 Mac Ailesi kategorisinde Ahmet KONYA Yardımcı (550 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
14 Aralık 2020 Mac Ailesi kategorisinde mehmetyldzlar Yardımcı (1,150 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
8 Kasım 2020 Mac Ailesi kategorisinde Ahmet KONYA Yardımcı (550 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,773 kullanıcı

...