settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbook güvenlik programına ihtiyac var mı?

0 oy
Merhabalar macbook ta güvenlik programına ihtiyaç var mı ? veya güvenlik duvarı şuan bende kapalı sizce açmalımıyım? Siz nasıl kullanıyorsunuz ?

İnternetten bir kaç uygulama indirmiştim torrent üzerinden sonra için rahat etmedi eset nod32 virüs programını indir kurdum bilgisayarı full tarama yaptırdım ortalama 4 saat sürdü 4 tane tehdit buldu ve sildim siz virüs programı kullanıyor musunuz?
18 Mart 2019 macOS kategorisinde mymurat1 Yardımcı (840 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy

Mac’lere antivirüs gerektirip gerektirmediği sorusu yeni değil, ancak cevap değişkenlik arzediyor. Mac'ler genellikle Windows PC'lerden daha güvenli olsalar da bağışıklıktan uzaktırlar.

2017 yılı, Mac'lerin bir zamanlar olduğundan daha az güvenli olduklarını gösteren çok sayıda rapor gördü. Business Insider, Mac’lerin artık virüslere ve saldırılara karşı Windows PC'lerden bile daha savunmasız olduğunu iddia ediyor. Ve Fortune, Apple bilgisayarlarını dondurabilecek Mac zararlı yazılımları konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Mac OS'in siber suçlular tarafından hedeflenememesinin teknik bir nedeni yoktur. Nitekim, vahşi doğada istismarlar vardır: Trojanlar... ve kullanıcının bunları yanlışlıkla yüklemesini gerektirir.

Evet, suçlular en düşük asılı meyveyi hedef alır, Mac'leri hedef almak zordur ve Mac kullanıcılarının sayısı nispeten azdır, ancak bu durum değişebilir.

Windows daha güvenli hale geliyor - Windows 8 ve Windows 10 şimdiye kadarki en güvenli Windows'lar - ve zengin batı ülkelerinde Mac pazar payı yüzde 20-30 civarında.

Mac'lerin pahalı olduğunu ve dolayısıyla sahiplerinin ortalama PC kullanıcılarından daha zengin olma eğiliminde olduklarını düşündüğünüzde çekici bir hedef gibi görünmeye başlarlar.

Ben korkutmak istemiyorum - tehdit önemli bir ölçekte yok. Ancak bir gün olabilir ve bu AV'yi değerli bir yatırım haline getirebilir.

Son kullanıcının her zaman en zayıf halka olduğunu hatırlamakta fayda var. Birçok yönden güvenlik yazılımı sizi kötü kararlardan kurtarmak için var.

Mac kullanıcıları bile bu şekilde mağdur olabilirler. Bu nedenle, her hafta bir fincan kahvenin fiyatı için, güvenlik yazılımını yüklemek ve daha sonra hepsini unutmak mantıklıdır.

Bu cevap sorunuza yanıt olduysa lütfen en iyi cevap olarak işaretlemeyi unutmayın. Selamlar

19 Mart 2019 Fatih Şahin Uzman (27,590 puan) tarafından cevaplandı
Hocam siz kullanıyor musunuz güvenlik programını? Kullanıyorsanız hangisini? Ve bilgisayarınızda yavaşlama meydana getiriyor mu ?
0 oy
Eğer sürekli cihaza torrent gibi yerlerden download yapmıyorsanız gereksiz yere sistemi yormaya gerek yok derim. Ben önceki Windows cihazlarımda da kullanmıyordum bir sıkıntı görmedim tabi bu hiç olmayacağı anlamına gelmez. Kullandığınız programlar güvenilir ve lisanslı ise bir sorun olmaz. Ama dediğim gibi yabancı yerlerden veri indirme yapıyorsanız fazla belki gerekli olabilir.
26 Mart 2019 melik.bck Yardımcı (480 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
10 Aralık 2013 Mac Ailesi kategorisinde ellma Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap
22 Mart 2019 macOS kategorisinde mymurat1 Yardımcı (840 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
17 Eylül 2020 macOS kategorisinde johnappleseed Yardımcı (1,140 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
17 Mart 2017 Mac Ailesi kategorisinde agonist.m Yeni Kullanıcı (180 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
28 Şubat 2014 Mac Ailesi kategorisinde Dilsa Cemre Akkoc Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
12 Ocak 2014 sanemarslan Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
3 cevap
11 Eylül 2014 Mac Ailesi kategorisinde CntCgl Yardımcı (1,350 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,861 kullanıcı

...