settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

iTunes müziklerimi görmüyor?

+1 oy
Selam arkadaşlar, Macbook Air kullanıcısıyım;

iTunes sadece iTunes/Music kısmında olan dosyaları görüyor, bunu değiştirmek için ne yapmalıyım? DJ Setup kullanıyorum ve doğal olarak müziklerim farklı klasörde.. Yardımlarınızı bekliyorum
17 Mart 2013 Mac Ailesi kategorisinde PVH Yardımcı (780 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

+1 oy

İlk önce iTunes Tercihler'ini açalım, İleri Düzey sekmesinde Dosyaları arşive eklerken iTunes Media klasörüne kopyala satırı işaretli olsun. Artık iTunes arşivine ekleyeceğin dosyalar ~/Müzik/iTunes/ klasörüne kopyalanacaklar. Bu dosyaları artık bulundukları yerden silebilirsin, boşuna diskinde yer kaplamasınlar. Daha sonra iTunes'un Müzikler sekmesine gelip tüm müzik arşivini yönetmek kalıyor. Parçalar sağ tıklayıp Bilgi Ver ile o parçanın kime ait olduğunu, hangi yılda çıktığını, türünü, eq ayarını, ses yüksekliğini, şarkı sözlerini v.s. düzenleyebilirsin. Bu işlemi çoklu seçimle bir sürü parçaya tek seferde uygulaman da mümkün. Daha sonra listeler oluşturman da mümkün. Bunun için parçaları iTunes'un sağ kenarına sürüklemen liste oluşturma ekranını açar. Buradan da kendine uygun çalma listeleri oluşturup (Türkçe Pop, Dans Müzikleri, Oyun Havaları v.s.) DJ programında bu listeleri kolayca çalmanı sağlayacaktır. Bu işlem seni biraz uğraştıracak olsada düzenli bir arşiv sahibi olmanı sağlayacaktır. Artık ~/Müzik/iTunes/ klösürünü yedeklemek ve başka bilgisayara kopyalamak her zaman çok kolay olacak ve aynı düzende arşivine erişmeni sağlayacaktır. Şimdiden kolay gelsin.

18 Mart 2013 ztenaytr Uzman (29,820 puan) tarafından cevaplandı
Hocam yaptım müziklerimin hepsini iTunes'a attım ve bulunduğu klasörden sildim.. Yani şuan sadece iTunes klasöründe müziklerim.. Fakat iTunes bunları otomatik olarak kendi kendine dosyaladı, albümlere sanatçılara göre falan.. Ben böyle istemiyorum yani tek bir klasör altında bütün müzikler olsun istiyorum, mümkünmüdür?
Üst orta menüden Albümler veya Sanatçılar görünümü yerine Parçalar görünümüne geç hepsi bir arada görülecekler.
Onu demek istemedim sorunum iTunes programının içinde değil. iTunes Library kısmında parçalar (windows tabiriyle C: klasöründe yani) albümleriyle beraber gözüküyorlar

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
11 Ocak 2017 iCloud kategorisinde necmihalis Yardımcı (910 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
26 Nisan 2016 Mac Ailesi kategorisinde greeny Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
13 Ağustos 2019 iTunes Store kategorisinde hty007 Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
4 Ağustos 2017 Mac Ailesi kategorisinde muharremkyksz Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
12 Aralık 2015 iTunes Store kategorisinde ske216 Yardımcı (1,250 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap
6 Eylül 2012 Diğer kategorisinde genuine Yardımcı (440 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,771 kullanıcı

...