settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

apple değişim cihazları

0 oy
Kutusundan arızalı çıkan ürün bir süre sonra yenisi ile değiştirildi. Sözde açılmamış kutu diye geldi ancak dikkatle bakıldığında kutunun arkasındaki etiketler farklı ve benim ürün sanki başka bir kutuya konulmuş. Apple ile uğraşmaya değer mi yoksa genelde bu şekilde mi gönderiyorlar ürünleri ?
24 Ocak 2019 Mac Ailesi kategorisinde ognygs Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy

Değişim cihazları Swap denilen ve sıfır ayarında olan cihazlardır. Maalesef swap cihazların sorunlu çıktığına çok şahit olmaktayız. Swap cihazlar kutu içerisinde gelmezler. Poşet içinde gelirler. Yanlarında aksesuar yoktur. Swap cihaz her ne kadar daha önce başka birinin kullandığı ve arızalandığı için teknik servise teslim edilen bir cihaz olsa da, arızalı ve deforme olmuş tüm parçaları değiştirildiği ve detaylı bir hijyen işleminden geçirildiği için herhangi bir sorun teşkil etmiyor. Ancak swap cihazı kabul etmek zorunda olmadığınızın altını da çizelim. Firmalar politikaları gereği kar oranlarını yüksek tutmak için müşterilere swap cihaz teklifinde bulunabilirler. Ancak müşterinin swap cihazı kabul etmeme hakkı vardır.

Teknik servis yasal süre içinde cihazınızı onarıp size teslim edemiyorsa, aynı modelde kullanılmamış bir cihaz isteme ya da fatura bedelini iade isteme haklarınızı kullanabilirsiniz. Apple destek ekibi, Apple’da swap cihaz kavramının arızalı ürün yerine hiç kullanılmamış, yani sıfır bir ürün verilmesi olduğunu belirtiyor. Yani garanti kapsamındaki Apple cihazınızı teknik servise verdiğinizde, yasal süre içinde onarılamayacak bir arıza olduğu tespit edilirse size hiç kullanılmamış aynı modelde kutulu biri ürün veriliyor.

Kısaca Apple’da “swap” kavramı “bire bir değişim” anlamına geliyor. Apple Swap cihaz olarak hiç kullanılmamış bir cihaz veriyor. 4 kez değişim olan cihaz için AppleCare’den kapalı kutu cihaz istenebiliyor.

Bu cevabın en iyi cevap olduğunu düşünüyorsanız lütfen en iyi cevap olarak işaretlemeyi unutmayınız.

24 Ocak 2019 Fatih Şahin Uzman (27,630 puan) tarafından cevaplandı
Detaylı anlatımınız için teşekkürler ancak bende durum biraz farklı. Kısa bir özet geçmek gerekirse ürünü 29.12.2018 tarihinde E5 üzerinde bir mağazadan aldım. Cihaz kurulumuna başladığımda ekran renklerinin olması gerekenden farklı oldugunu (beyazların gri, sarıların turuncu, mavilerin farklı tonları) gördüğümden aldığım mağaza ile irtibata geçerek arıza prosedürünü öğrendim. Sonuçta bende bireysel olarak ürünü yetkili bir servise teslim edebiliyormuşum ve öyle yaptım. Apple tarafından yetkilendirilen servis ekran arızasını kabul ederek tamirat önerdi (elimde rapor var) .Doğal olarak onarımı kabul etmeyerek yeni bir ürün istedim. Onlarda beni aldığım yere geri göndererek orada sorunu çözebileceğimi söylediler (04.01.2019)

Dedikleri gibi gittim teşekkür ederim çok ilgilendi E5 tmüşteri servisi. Ancak elimde rapor olmasına rağmen değişim için  kendilerinin de aynı süreci takip edeceklerini zaman kayıbı olacağından  direk APPLE ile iletişime geçersen daha çabuk sonuç alabileceğini tavsiye ettiler ve öyle yaptım keşke yapmaz olaydım ! Apple kayıt açıp gider pusulası düzenledi ve  kargo ile ürünü aldırdı. 2 gün sonra sarı saman ambalajda yeni ürün geldi (14.01.2019). Sarı ambalaj üzerindeki seri numarasına baktım teslim ettiğimden farklı bir seri, teslim aldım ve kutuyu açtım. İçinden çıkan beyaz kutu sararmış, ezilmiş, şeffaf jelatini sanki sonradan yapılmış gibi daha bir kalın ve kutunun havası alınmış değil ! Kutunun arkasındaki etikette 13" MacBook Pro, 512 ssd, touch bar, touch ıd, gibi tarifler var ama içinden benim satın almış olduğum 13" MacBook Pro space grey 128 gb ürün çıktı. Bu kutunun bu ürüne ait olmadığını söyleyerek APPLe a geri döndüm ama heyhat. Vardığımız nokta kargo şirketi yapmıştır.

Üzücü bir alışveriş deneyimi oldu sanırım mahkemelik olacağız
Gerçekten sinir bozucu bir durum olmuş. Apple’dan beklenmeyen bir aksiyon gelmiş. Süreçten bizi de haberdar ederseniz müteşekkir oluruz.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap
30 Ocak 2016 Mac Ailesi kategorisinde gizemonder Deneyimli (3,910 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
0 cevap
16 Ekim 2018 Mac Ailesi kategorisinde emrahsnr Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
21 Haziran 2014 iCloud kategorisinde Mehmet Cengiz Yardımcı (820 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
28 Nisan 2023 Mac Ailesi kategorisinde Konat Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
9 Şubat 2022 iPhone / iPad kategorisinde demo6 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
3 Nisan 2020 iPhone / iPad kategorisinde 1453mehmet Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
13 Kasım 2018 iPhone / iPad kategorisinde Ufukcn Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,344 soru

22,759 cevap

15,870 yorum

71,983 kullanıcı

...