settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Mac Pro firmware guncellemesi nedir?

0 oy
Arkadaşlar merhaba, çok detaylı bir bilgiye sahip değilim,öğrenmek için soruyorum. eski model (2009-2010) model Mac Pro'lar için bir güncelleme yapılıyor ve bu cihazlara mac OS Sierra felan yüklenip çalıstırılıyor. bazı 2. sitelerde mac pro bakıyorum ve bahsettigim bu güncellemeler ile satılan Mac Pro lar var. konu hakkında bilgisi olan arkadaslar yardımcı olabilirmi?

Eski nesil bir Mac Pro nasıl bir güncelleme ile bu hale geliyor merak ediyorum?

Ben 3D modelleme ve görselleme ile hobi olarak ilgileniyorum (bazen ticari çalısmalarım da oluyor...) Xenon islemcili bir Mac Pro sanıyorum ki yeni nesil bir iMac'den daha performanslı ve hardware olarak güncellenebilir olacaktır diye düşünüyorum. Konu hakkında bilgisi olan arkadaslarımdan yardım rica ediyorum, herkese iyi haftalar dilerim.
4 Aralık 2017 GokhanB Yeni Kullanıcı (310 puan) tarafından soruldu
4 Aralık 2017 GokhanB tarafından düzenlendi

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
https://support.apple.com/tr-tr/HT202040

https://support.apple.com/tr-tr/HT201518

bu makaleler size yardımcı olacaktır.

bu arada eski nesil yeni hale gelmiyor. Apple her işletim sistemi güncellemesinde onu doğru performansta çalıştıracak cihazlarını seçiyor ondan eskilere bunun yüklenmesini engelliyor. bir çok yöntemle bu seçiciliği ortadan kaldırıp yeni işletim sistemini eski donanımlı bir cihaza yüklemiş oluyorsunuz. Aslında durum şu şekilde DELL marka yada Casper marka bi bilgisayarada mac os yükleyebilirsiniz bu o cihazları mac yapmıyor.

Tabiki dezavantajları var, öncelikle stabil çalışma konusunda kesinlikle sorunlar olacaktır çünkü yeni işletim sistemi eski bir çok donanımı çoğu zaman desteklemiyor örneğin wifi kartınız çalışmayabilir çünkü eski kartlarda olmayan yeni kartlarda olan bazı güvenlik yükseltmeleri mevcut.

Donanımsal olarak değerlendirdiğimizde de karşımıza bir çok çelişkiler çıkıyor. Tabiki güçlü bir işlemci önemli ama şu açıdan bakın 5 yıl önce üretilmiş güçlü bir işlemci ile şimdiki vasat bir işlemciyi karşılaştırmak ne kadar mantıklı, bu 5 yıl içerisinde çok ciddi gelişmeler oldu, ayrıca işlemci arabanın motoru gibi değerlendirmeyin bence çünkü her yeni işlemcide yeni yöntemler uygulanmakta bu ise kapasiteleri aynı dahi olsa daha verimli ve güçlü çalışması anlamına geliyor bence. Ayrıca modelleme gibi Ram ve Ekran kartının bütün özelliklerini sonuna kadar kullanan işlemlerde sadece işlemci gücünü değerlendirmek büyük hata olur.

5L motor hacmine sahip bir jeep, 2 LT motor hacmine sahip bir kamyonetten fazla yük taşıyamaz çünkü bunu koyacak yeterli yeri yoktur.

çok uzata uzata yazdığımı farkettim :) ama kısaca şöyle özetlemek istiyorum, en iyi performans için dengeli ve uyumlu bir sisteme ihtiyacınız var ve bunda donanım, yazılım bir bütün halinde. birisinin en iyisi olması bu sistemin süper çalışacağı anlamına gelmiyor tam tersine sistem hızınızı en düşük ürününüz belirliyor çünkü sisteminiz bir bütün haline yürür, hızlı parçalar yavaş parçayı çekerek hızlandırmaz aksine Hızlı parçalar yavaş parçayı bekler.
7 Aralık 2017 Ozhan Uzman (25,730 puan) tarafından cevaplandı
öncelikle vakit ayırıp bu değerli bilgileri paylastığınız için tesekkür ederim, sağlıkla ilgili bir rahatsızlığımdan dolayı anca yazabildim, gecikme için kusura bakmayın.
Ben freelance olarak 3D modelleme ve görselleme üzerine çalısıyorum.diger markalarda oldugu gibi Apple ürünleri de dolar ve euro ya endeksli fiyat artısına maruz kaldıgından dolayı, daha uygun bir fiyata geleceğini düsündüğüm için ikinci el eski nesil bir Mac Pro almayı düsünüyorum. durum böyle olunca 2009-2012 model arası, incelediğim mac pro'ların bircogunda yukarıda yazdığım gibi firmware güncellemelir yapılmış.konu hakkında bilgi sahibi olmadığım için bu soruları sorma gereği hissettim. sağolun sizde vakit ayırıp, kafamdaki birçok soru isaretine cevap getirdiniz. ilgi ve yardımlarınız için tekrar tesekkür eder, iyi bir hafta gecirmenizi dilerim.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap
0 oy
0 cevap
19 Kasım 2012 Mac Ailesi kategorisinde orhan_orh Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
14 Ağustos 2019 macOS kategorisinde pebblemaia Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
14 Haziran 2013 Mac Ailesi kategorisinde cerenc Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
+7 oy
0 cevap
23 Ağustos 2012 Mac Ailesi kategorisinde qwerty Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
4 Kasım 2016 Mac Ailesi kategorisinde ozanbb Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
28 Mayıs 2020 Mac Ailesi kategorisinde rduman Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
7 Temmuz 2020 Mac Ailesi kategorisinde demirdenmehmet Yardımcı (580 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
21 Eylül 2012 Mac Ailesi kategorisinde Nescrown Yeni Kullanıcı (210 puan) tarafından soruldu
+2 oy
0 cevap
3 Mayıs 2013 Mac Ailesi kategorisinde BHS Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,339 soru

22,757 cevap

15,870 yorum

70,983 kullanıcı

...