settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

macbook pro 13 touchbar almalımıyım ? kullanıcılardan yardım istiyorum

0 oy
arkadaşlar merhaba,VCD hani görsel iletişim tasarımı bölümü hedefi olan lise son öğrencisiyim.yani uğraşacağım şeyler,video,fotoğraf,tasarım,animasyon (2-3boyutlu), ve vektoral çizim üzerine olacak.Apple bilgisayarlara kafayı taktım.Yeni seri mac book pro touch bar 13 modeli çok ilgimi çekti ancak bazı sorualarım var.cevap bulmadan da almayı planlamıyorum çünkü fiyatı baya tuzlu.

öncelikle uğraşacağım işler için bu bilgisayar uygunmudur ?
uğraşacağım işler için 13 inç ekran çok mu küçüktür ?
sadece mac kullanıcılarının bildiği anladığı,mac in verdiği kolaylıklar rahatlıklar,sunduğu performans ve sadece mac'a  ait mac'i mac yapan özellikler nelerdir ?

Ciddi mac kullanıcıları bana yardım edebilirse baya mutlu olurum.Teşekkürler
26 Haziran 2017 Mac Ailesi kategorisinde ege.srnl Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
Merhaba, düşündüğün Macbook Pro fazlasıyla işini görür hatta fazla bile gelir. Kaldı ki tüm Macbook serileri senin işini çok rahat görür. Bütçen uygunsa istediğini alabilirsin. Almadan önce düşüneceğin tek şey gerçekten bu bilgisayara ihtiyacın olup olmayadığı bu kadar parayı gerçekten eğitim için mi yoksa sırf şekil olsun diye mi alacağım? Sorusu olmalı.

13" ekrana gelecek olursak gayet ideal bir ölçü.(bana göre) Yeni bir Macbook alsam 13" alırdım kesinlikle.

Mac'i diğer cihazlarlardan ayıran şeyler de şunlar;
http://sorucevap.sihirlielma.com/550/liraya-civari-canavar-laptop-almak-yerine-neden-macbook-neyde
26 Haziran 2017 ozgursagdir Uzman (19,340 puan) tarafından cevaplandı
siz bu bilgisayarı ne için kullanıyorsunuz ?
0 oy

Mac i mac yapan şey söyler misiniz demişsin eğer Apple marka telefon kullandıysan tahmin edebilirsin Mac'i özel kılan şey işletim sistemidir.Her uygulaması bu işletim sistemine tam senkron olarak çıktığı için verimliliği çok yüksektir(Uygulamaların).(Mac OS X)

Animasyon işleri ile uğraşıcam demişsin daha önce uğraştın mı bu işlerle bilgin var mı bilmiyorum. Özgür arkadaşımızın attığı link yararlı olur diye inanıyorum ama benim düşüncem gerçekten bu işlerle uğraşacaksan macbook pro 13' deki ekran kartının sana yetersi geleceğidir ve böyle görsel işlerle uğraşırken 13' boyutlarındaki bi ekran bence senin için bir eksi olacak.

Ben İllustrator kullanıyorum bi donma veya eksiklik görmedim(Bilgisayarım 13' Macbook Pro) ama 2-3D animasyonl uğraşmadım ama tahminimce yetersiz kalabilir, 13' harici ekran kartı kullanmadığı için. Öncelikle şöyle söyleme lazım bu bahsettiğin konularda "video,fotoğraf,tasarım,animasyon (2-3boyutlu), ve vektoral çizim" hiç bi tecrüben var mı ? Eğer varsa hangi donanım özelliklerinin işine yaracağını bilirsin zaten. Ama tecrüben yoksa ne yapacaksın bunu tam olarak söylersen(Grafik tasarım animasyon karakter tasarlama-VR-AR vb.) daha iyi yardımcı olabiliriz bence. İyi günler.

26 Haziran 2017 manlyhero Deneyimli (3,510 puan) tarafından cevaplandı
motion grafik,vektoral çizim ağrılıklı.Okumak istediğim bölümde 4 program öğretiliyor : illustrator-photoshop-after effect-premier
illus-photoshop sorunsuz çalışıyor premier yerine apple ın yağtığı final cut pro var ben onu kullandım daha iyi render time veriyor ben sana 15' öneririm harici grafik kartlı ama onların fiyatı istediğin modelin iki katından fazla o yüzden karar sana kalmış.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
1 Şubat 2017 Trzgl34 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
7 Temmuz 2017 Mac Ailesi kategorisinde bydontknow Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
1 cevap
31 Ağustos 2018 Mac Ailesi kategorisinde buldurmert Yeni Kullanıcı (380 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
22 Mayıs 2019 Mac Ailesi kategorisinde GIWYOU Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
12 Haziran 2017 Mac Ailesi kategorisinde ygol Yeni Kullanıcı (150 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
16 Ekim 2014 Mac Ailesi kategorisinde kaans06 Yeni Kullanıcı (350 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
2 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,806 kullanıcı

...