settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Safari güvenli bağlantı kurulamıyor sorunu

+1 oy
Mac'te şu sorunu yaşayan var mı? Aliexpress ve yemeksepetine girmiyor, aynı hata nedeniyle. İnternette aradım bulamadım. Farklı 2 tarayıcı denedim onlarda da girmiyor ama telefondan falan girebiliyorum onda sıkıntı yok. Var mı çözümünü bilen/aynı sorunu yaşayan?
http://i.hizliresim.com/kElLB9.jpg
25 Ekim 2016 Mac Ailesi kategorisinde alikemal61 Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

5 Cevaplar

0 oy
Tarayıcılardaki eklentileri kaldırıp yeniden deneyin. Eğer düzelirse eklenti kaynaklı bir sorun demektir. Tüm eklentileri deneyerek hangisinin hata verdiğini bulabilirsiniz.
26 Ekim 2016 Fatih Şahin Uzman (27,590 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Aynı sorunu, aynı sitelerle 1 haftadır bende yaşıyorum :( Tarayıcıdaki eklentileri kaldırdım denedim yine olmadı, hala giremiyorum.
31 Ekim 2016 Thessalia Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından cevaplandı
Ben düzelttim sorunu geçmisi silince düzeliyor
çok teşekkürler :) ama maalesef devam ediyor aynı sitelerle sorun tüm geçmişi sildiğim halde :(
0 oy

Olası Neden 1: Zayıf Şifreleme

Safari bir sitede zayıf şifreleme farkettiği zaman anında bağlantıyı keser. Fakat bildiğim kadarıyla güvenlik ve gizliliğimiz için websiteleri koşulsuz şartsız bir ağ bağlantısı kurmadan önce 2 kat güvenlikli bir şifreleme kurmak zorundalar. Bu da OS X Yosemite ve iOS 8.4'ten sonra  ekstra güvenlik geliştirmlerine gereksinim duyuluyor demek oluyor. Yani zayıf şifreleme olursa ya da sistem şifrelemeyi zayıf zannederse Safari bağlanmıyor. İşte Safari'nin "Sunucu ile güvenli bağlantı kurulamıyor" hatasını vermesinin nedeni bu.

Şimdi bu hatayı aldığımızda ilk bakmamız gereken yer güvenlik sertifikaları. Açılmayan web sitesini başka bir tarayıcı kullanarak -mesela Firefox- açın ve URL yanındadki yeşil renkli kilit üzerine tıklayın. Açılan pencerede "Daha fazla bilgi" butonuna tıklayın.

Başka bir pencere açılacak. Burada sağ taraftaki "Güvenlik" sekmesine tıklayın ve "Sertifikaları göster"'e tıklayın. Ayrıntılar sekmesine geçin. Açtığınız siteye ait güvenlik sertifikaları görüntülenecektir. "VeriSign Class 3 Public Primary Certification Authority – G5 certificate" gibi sözdizimleri göreceksiniz.

Sonraki adımda "Anahtar Zinciri"ni açın. Bunu CMD+ Boşluk tuş kombinasyonunu kullanıp "Keychain" yazarak veya Finder üzeirnden İzlenceler > Anahtar Zinciri yolunu takip ederek yapabilirsiniz. Daha sonra "Sistem Kökleri" sekmesine gelip tüm girişleri görebilirsiniz. Burada mavi çarpı işaretli sertifikaları bulacaksınız. Üzerine çift tıklayıp açılan pencerede  3 seçenek göreceksiniz: Sistem saptanmışlarını kullan, her zaman güven ve asla güvenme. 

Sertifikanın Kimlik Doğrulamasını "Sistem Saptanmılarını Kullan" olarak değiştirin. Bu şekilde sorunun çözülmüş olması gerekiyor.

Not: Yukarıdaki adımlar Safari hariç diğer tarayıcılara göre değişiklik gösterebilir.

Olası Neden 2: Antivirüs

Eğer sertifikalarda bir sorun yoksa Mac'inize kurulu antivirüs yazılımını kontrol edin. Genellikle Avast markası bu konuda kötü bir üne sahip. "Web Koruma Kalkanı"nı devre dışı bırakıp yeniden siteye ulaşmayı deneyin. Yüksek olasılıkla Safari daha önce bağlanamadığınız siteye bağlanacaktır. 

Olası Neden 3: IPv6

Eğer yularıdaki iki seçenek de sorununuzu çözmediyse Mac'inizin bağlı olduğu Wi-Fi ağını silip başka bir bağlantıyla tekrar deneyin. Eğer bu şekilde bağalanamdığınız siteye bağlanırsanız IPv6 seçeneğini "Sistem Tercihleri > Ağ > Ağ Adınız > İleri Düzey > TCP/IP Sekmesi > IPv6'yı ayarla "Elle"  olarak değiştirin.

1 Kasım 2016 Fatih Şahin Uzman (27,590 puan) tarafından cevaplandı
her adımı tek tek denedim. bende tek bir mavili zincir çıkıyor oda söylediğiniz ayar. ben aynı hatayı twitter.com üstünden alıyorum. bu durumu belirten bir soruda sormuştum daha önce.
Sorununuz hala devam ediyor mu?
evet, yapmadığım deneme kalmadı sebebini bir türlü çözemedim.
0 oy
ben bunu sadece rastlantı eseri, bilgisayarın tarihini düzelterek çözdüm. baskasından aldığım ödünç bilgisayardı ve tarihi meğerse otomatik isaretlenmediği için 2001'i gösteriyordu. düzeltince tüm sorun çözüldü.

nedeni de yanılmıyorsam sitelerin geçerlilik certificate'leri ile ilgili, expiry date'leri var çünkü... tahmin bu ama siz bi saat ve tarih preferences'tan automatic kutusunu isaretleyin.
18 Kasım 2018 emelisitan Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Arkadaşlar selamlar. Safari ,insta youtube bağlantı sorunlarıyla aynı anda karşılaşıyorsanız şayet ya da herhangi biriyle karşılaşıyorsanız vpn programı yükleyin. Sunucu problemleri ülkemizle alakalı bi durumdur aradığınız operatör yetkilisi ya da apple müşteri hizmetleri size uygulamayla (güncelleme vs) ,bulunduğunuz bölgeyle alakalı bi sıkıntı yaşadığınızı yapacakları bişey olmadığını anlatacaktir. Beklemeniz gerektiğini söyleyecektir. Ama vpn programı geçici de olsa çare olur. Apple store dan indirin ücretsiz vpn programı var. Nete bağlanacağınızda farklı ülkelerden giriş yapmak suretiyle ücretsiz bi şekilde faydalanın. Çözüm kalıcı olmasa da tatmin edici . İyi günler :)
1 Kasım 2019 Semassg Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
11 Ocak 2017 Mac Ailesi kategorisinde Misuri Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
9 Haziran 2020 Diğer kategorisinde bgrhnhtbgl Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
7 Ağustos 2016 Mac Ailesi kategorisinde ahmetacar13 Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
8 Nisan 2016 arasphone Yeni Kullanıcı (280 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
19 Mart 2016 Mac Ailesi kategorisinde Dejavu Yardımcı (670 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
31 Ekim 2015 Mac Ailesi kategorisinde selimozcay Yardımcı (820 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
10 Haziran 2017 iPhone / iPad kategorisinde martingore Yardımcı (430 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
13 Mart 2016 Mac Ailesi kategorisinde egesay Yeni Kullanıcı (300 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,816 kullanıcı

...