settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Tasarım programları açısından macbook pro mu air mi hangisini tercih etmem gerekiyor?

0 oy
Merhabalar...
Grafik tasarım ve autodesk programları açısından bir -mac almak istiyorum fakat air mi pro mu almalıyım karar veremedim. Araştırma da yaptım ama henüz net karar verebilmiş değilim yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler :)
8 Ocak 2016 Mac Ailesi kategorisinde Oznurbas Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

+2 oy
pro'yu tercıh etmenız uzun vadede performans açısından yararlı olacaktır. air de bu programları kaldırır ama grafik açısından pro air'den üstündür.
8 Ocak 2016 demirtele Uzman (122,710 puan) tarafından cevaplandı
Aslında Pro istiyordum fakat 13 inç air ve proyu karşılaştırdım ve bikaç özellik olarak air proya göre daha iyi geldi mesala piksel açısından iyi olan air gibi ama ben uzun ömürlü olsun benim işimi iyi şekilde görsün istiyorum çok kararsızım :(
'piksel olarak daha iyi' derken tam olarak neyi kast etmek istediniz? retina ekranli pro'nun goruntu kalitesi air'a gore cok daha iyi. ayrica hangi ozelliklerde air pro'ya gore daha iyi yazabilir misiniz?
piksel açısından derken? o zaman bu durumda iphone hepsinden iyi mi oluyor?:) yanlış bir bakış açısı bana sorarsanız, apple store'lara gidip deneyerek de karar verebilirsiniz.
Piksel olarak iyi derken şunu kastettim. air ile proyu karşılaştırınca airin piksel boyutu 1440x900 piksel, pronun ki ise; 1280x800 yazıyordu. Airde piksel sayısının fazla olması kafamı kurcaladı. Retina çok iyi evet fakat ben henüz öğrenci oldugum için onu karşılayacak durumda değilim o yüzden Pro veya air istiyorum. Mesala macbook air de 12 saatlik pil ömrü varken, Pro da ise 9 saatmiş. Tasarım amaçlı herkes proyu öneriyor ama ben airi de merak ettiğim için araştırmak istedim fakat bu saydıklarım haricinde de çok fazla bi farklılık göremedim
Yani kısacası benim kafam çok karışık mac konusunda. Araştırıyorum falan iyice karışıyor ama bi karar verip en kısa süre içerisinde almak istiyorum:) Apple store gittim tabiiki ama o zaman sadece macbookPro lara bakmıştım kafamda air almak gibi bi düşünce yoktu ki zaten orada da direk macbook proya yönlendirmişlerdi.
anlıyorum fakat tasarım yapmak için sizin ihtiyacınız olan pil mi, yoksa ssd ve ram performansı mı? pixel dediğiniz ppi mi yoksa ekran kartı mı? bunlar arasında seçim yapmanız lazım. almak istediğiniz pro ve air modelleri hangileridir, ben son iki model sandım fakat değil sanırım, bu yüzden ssd mi harddisk mi, ram'leri ve ekran kartlarını ya kendiniz kıyaslayın ya da detaylıca yazın burda hem ben hem diğer arkadaşlar kıyaslasın.
Piksel dediğim ppi. Tasarım yaparken bana pil ömrünün de uzun olması gerek. Benim baktığım air ve Pro modelleri 13 inc olanlara baktım Apple store sitesinden. Ram i 8 gb, SSD olacak ekran kartını da bilmiyorum. Yani sizlerin yorumunu önerinizi almak benim için daha iyi olacak
yorumumu, önerimi söyledim ama belli ki siz, size air'in önerilmesini istiyorsunuz:) bu tarz üst düzey bilgisayarlarda ppi'ın ram kadar, ssd kadar önemi yoktur, gerisi size kalmış, nasıl isterseniz.
bence imkaniniz varsa direk retina pro alin. eger fiyat olarak daha uygun olmasini istiyorsaniz retinasiz pro yerine air'a yonelmeniz daha mantikli. cunku hem kullanilan islemci yeni nesil hem ram daha hizli hem ssd avantaji var air'da. pil omru bence iki cihazda da oldukca yeterli. benim mac'imin pili 7 saat civarinda gidiyor. disarida 7 saat araliksiz calistigimi hic hatirlamiyorum. 9 saat ile 12 saat arasinda pek fark yok bence. siz ne dusunursunuz bilemem tabi. :)
+1 oy
air ile grafik tasarım programlarından yeterli verimi alabileceğinizi düşünmüyorum. Sizin mümkünse harici ekran kartlı 15" retina macbook pro almanız gerekiyor. 2. ellere de bakabilirsiniz.
8 Ocak 2016 sharky25ant Uzman (20,330 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Artık karar verdim :) Pro ve 13 inc retina ekran 2.5 ghz ya da 2.7 arasında istiyorum fakat fiyatlar çok uçuk. İkinci ellerede baktım ama macbookta güvenemiyorum doğrusu ikinci el almaya. Şuanda sadece fiyat araştırması yapıyorum.
13 Ocak 2016 Oznurbas Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
2 cevap
8 Şubat 2017 Mac Ailesi kategorisinde obkksr Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
26 Mart 2020 Mac Ailesi kategorisinde sozdemir Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
17 Kasım 2014 aslalabislas Yeni Kullanıcı (220 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
9 Ağustos 2016 nmara Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
15 Temmuz 2015 Mac Ailesi kategorisinde emrhyldrm Deneyimli (3,000 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
8 Temmuz 2014 Mac Ailesi kategorisinde felipemelo Yeni Kullanıcı (230 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
8 Eylül 2013 Mac Ailesi kategorisinde N_E_W_S Yeni Kullanıcı (150 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
24 Aralık 2016 Mac Ailesi kategorisinde Clumsycoder Yeni Kullanıcı (320 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
9 Eylül 2014 Mac Ailesi kategorisinde tamamabi Yardımcı (1,620 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,343 soru

22,757 cevap

15,870 yorum

71,190 kullanıcı

...