settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbook Açılışındaki Boot Ekranında Erişim Engeli Logosu Sorunu

0 oy
Merhaba. Mac dünyasında henüz çok yeniyim ve İkinci el aldığım ve windows kurulu olan mid2008 macbook air' e  Mac Os X Yosemite' in .RAW olarak flash diske yazdırdım ancak macbook ilk açılırken o ses geldikten sonra alt tuşuna basılı tutup da  normal boot ekranından flash diske yazdırdığım Yosemite Install sürücüsünü seçtiğim an karşıma beyaz ekranın ortasında 'park yasaktır' sembolüne benzer "erişim engeli" logosu çıkmakta ve bu engeli hiçbir şekilde aşamamaktayım. Bu nedenle bende .Raw' lı sürümün içinde hazırda var olan Clover Boot yardımı ile sanki normal bir pc' ye kurar gibi Yosemite' i kurdum ancak sistem neredeyse hic bir surucuyu tanimadığı için sanki windows 3.1 kullaniyormus gibi cok asiri kasmalar yapti. Eksik olan tum driverlari da sonradan adini hatirlamadigim bir program yardımıyla Mac' e  kurup, ustune appstore dan yaklasik 2 gb lik yosemite guncellemesini de yaptim ama sistem kasmasi hicbir sekilde duzelmedi.

Sonra bari yine appstore dan en son surum El Capitani indireyim sifirdan temiz kurulum yapayim belki cihaz kendine gelir dedim, mac os üzerinden flashdisk'e terminalden bir komut vererek yazdırdım ama yine mac' in ilk açılış ekranındaki boot ekraninda el capitan install sürücüsünü seçtiğim an o sinir bozucu erişim engeli logosu karşıma çıkıyor. e bari yine clover boot dan kurayim' diyorum bu sefer de clover boot sapıtıp kurulum esnasında kendini kapatip duruyor. Aynı şekilde clover boot dan çalıştırdığım mac os yosemite üzerinden indirdiğim el capitan.app ile kurulum yapayım diyorum ama mac kendini otomatik başlatınca yine o erşim engeli logosuyla karşılaşıyorum.

Bu noktada sorunu giderebilmek için internette bulduğum bazı çözümleri denedim ancak sorun yine hüsran.

Öncelikle PRAM' ı sıfırlamayı denedim ve Macbook açılışı sırasında ses geldikten sonra cmd+alt+r+p tuşlarına cihaz kendini 4-5 kez kapatıp açana kadar basılı tuttum ancak sorun çözülmedi yine o erişim engeli logosu!

Sonra Mac Os üzerinden Disk Utility(izlencesi)' i açtım ve sırasıyla mac' in kendi hdd' i üzerinde "Disk İzinlerini Doğrula", "Disk İzinlerini Onar", ve "Diski Doğrula" süreçlerini başarılı bir şekilde geçtim(özellikle izinler konusunda epey bir şey düzeltti sistem) ancak sonuç yine hüsran. karşıma o "erişim engeli" logosu ısrarla gelmeye devam ediyor ve hiçbir şekilde işlem yapamıyorum. Üstüne üstlük Mac Recovery ve 2008 cihaz olduğu için Mac İnternet Recovery' de çalışmıyor sistemde!

Yaklaşık 4 gündür neredeyse uyumadan bu sorunu çözmeye çalışıyorum. Bu sorun nasıl düzelir allah aşkına bir yardım bekliyorum sizlerden.
20 Ekim 2015 Mac Ailesi kategorisinde MaxeLL Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap
17 Şubat 2017 crashone Yardımcı (910 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
3 Ekim 2015 Mac Ailesi kategorisinde LionKing Yeni Kullanıcı (360 puan) tarafından soruldu
+1 oy
0 cevap
4 Nisan 2015 Sicersoon Deneyimli (2,660 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
9 Ocak 2014 stardust Yardımcı (1,240 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
3 Temmuz 2016 iPhone / iPad kategorisinde Fatihhtp Yeni Kullanıcı (180 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
21 Haziran 2018 Osman54 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
14 Haziran 2017 Mac Ailesi kategorisinde apotasyagan Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
8 Kasım 2015 Mac Ailesi kategorisinde samimdurmaz Yardımcı (480 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
6 Ağustos 2014 Mac Ailesi kategorisinde germiyanoglu Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,827 kullanıcı

...