settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbookpro 16gb ram, el capitan'a yenik düştü

0 oy
Merhaba arkadaşlar, kendim grafik tasarımcıyım. Nisan ayında 10k para sayıp aldığım macbook'la ilişkimiz El Capitan güncellemesine kadar sorunsuz bir şekilde ilerliyordu.

Gel gelelim, el capitan'dan sonra Itunes'ı açtığımda http://prntscr.com/8rk3ap cpu'nun %128 olması mı dersiniz. Itunes'in hata verip kapanması, programları kullanırken sürekli kasması dersiniz.

Çözümü ben de bulamadım, aradım taradım. En son buraya yazayım dedim, çünkü sihirli elma (kalp)


İşin özeti "El Capitan" değil de "El Capital" olmalıydı güncellemenin adı. Macbooklara gelen güncellemelerin hızı arttırdığını değil de, dahası düşürdüğüne eminim. Hızlı tüketim kapital sistemin bir numaralı kazanç kapısı. artık sene de 1 macbook değiştiririz.
16 Ekim 2015 gncemre Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
Halla halla böyle yazılar görünce şaşırıyorum. Çoğu kişidende gördüm bu tarz kasma ve yavaşlama üzerine. Apple ın son birkaç yılda iphone için izlediği işletim sistemi kasma problemlerine katılmakta ve kullanıcı olarak hissetmekteyim.Ancak yosemiteden elcapitana geçtiğimde bu politikanın pekde osx için uygulandığını düşünmemekteyim. Yada en azından bana öyle geliyor çünkü yosemiteden el capitana geçtiğimde ben daha iyi geçişleri olan daha rahat çalışan bir işletim sistemi hissettim. acaba yükseltme yaparak geçiş ile yada temiz kurulum ile geçiş fark yaratıyormu bilemiyorum.Ben temiz kurulum yaparak elcapitanı yükledim. Ancak psikolojikman böyle hissediyorum eminimki upgrade le geçiştede aynı performansı veriyordur diye düşünüyorum. Ki sisteminiz benim cihazımdan daha iyi gözüküyor. Kullandığınız programlar benimkilere göre daha ağır grafik isteyen programlar muhtemelen siz daha iyi gözlemliyosunuzdur tabi. Ben daha çok ses kayıt ve hd video montaj studio işlerinde kullanıyorum. Yeri geldiğinde render yaparak can çekiştirici işlerde kullanıyorum. Ancak teklemedi hiç. Arada bi fan çığlıkları duyuyorum ancak performansa bir etkisini gözlemlemedim. Ki kulağıma ve gözüme güvenirim bu konuda. İtunes gibi bir arayüzde nasıl böyle bir kasma ve hata olur ilginç. Bir yedek alıp temiz kurulum yapsanız acaba nasıl olur bilemedim.Bende çok merak ediyorum. Performansınıza bir etkisi olacak mı?
17 Ekim 2015 maniac Deneyimli (4,280 puan) tarafından cevaplandı
Anlamadığım tarafı da kastığı için zaten çok pişman olduğum Capitan'a geçtiğime. DAha bugün 5 saat üzerinde çalıştığım çalışmamı photoshop'u tamamen kapatarak yaptı. Bunu sık sık yapıyordu zaten güncellemeden sonra ama bu gark etti artık. Yedek alıp temiz bir kurulum yapmaya deneyeceğim, ona göre de cevabımı buraya mutlaka yazarım. Teşekkürler!

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
16 Haziran 2016 Mac Ailesi kategorisinde Ahmet KONYA Yardımcı (550 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
17 Ekim 2015 Mac Ailesi kategorisinde Eda- Yeni Kullanıcı (290 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
1 Ekim 2015 Mac Ailesi kategorisinde fatihbulut95 Yardımcı (710 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
26 Eylül 2016 Mac App Store kategorisinde hakankay Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
5 Ağustos 2016 Mac Ailesi kategorisinde Doğuş Yardımcı (1,660 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
0 cevap
10 Mayıs 2020 Mac Ailesi kategorisinde talhaoncel Yeni Kullanıcı (380 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
28 Ekim 2017 Mac Ailesi kategorisinde mehmetbet07 Yeni Kullanıcı (230 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,344 soru

22,759 cevap

15,870 yorum

71,947 kullanıcı

...