settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Mountain lion'a geçme korkusu ?

+3 oy
Merhabalar,
Ben şu an 2010 macbook pro(2.66 GHZ i7) ve 2011 macbook air kullanıcısıyım.Macbook air'im ile igli bir sıkıntım yok zaten onu sadece yanımda taşıyıp word dosyaları hazırlamak mail cevaplamak için falan kullanıyorum.

ANCAK macbook pro 15" benim herşeyim.Tüm işlerimi onun üstünden yapıyorum(grafik tasarımcısıyım). Şimdi hali hazırda halen snow leopard kullanıcısıyım.Lion ilk çıktığında hemen geçiş yapmış ve lanet etmiştim,donmalar,takılmalar,açılmamalar kendiliğinden kapanmalar ne ararsanız vardı trackpad bile çalışmazdı bazen,itunes hep zıpladı hiç açılmadı (çok ciddiyim :D ) hatta windows bilgisayarıma geri dönmüştüm 2 hafta kadar ve ben sonunda uğraşa uğraşa tekrar snow leopard'a döndüm.

Şimdi ise snow leopard'ımı sıfırladım(canavar gibi oldu geçesim yok aslında ama eskidi) Mountain Lion'a geçmeyi düşünüyorum. Ancak lion'dan dolayı korkuyorum geçmeye uzun araştırmalar yaptım ve acemi kullanıcılar mountain lion'a aşıkken(2010 ve altı macbook pro sahipleri) sanki profesyonel kullanıcılar yerden yere vuruyordu.
Açıkcası halen korkuyorum beni bi aydınlatın lütfen.

2010 yapımı macbook pro 15" (2.66 GHZ i7 olan versiyon) cihazında mountain lion kullanan arkadaşlar memnum musunuz?

Stabilite ?
Fan hızı ? (lionda 4.500'den aşağı düşmüyordu)
Şarj Süresi ?
Donma,takılma kapanma ?
Açılış ve kapanış süresi ?
İşlem hızları ?

Sıklıkla kullandığım önemli uygulamalar:
Adobe CS5 Serisi (flash,dreamweaver,after efect,photoshop...)
Apple Önizleme Yazılımı
safari
itunes
mail


Biraz uzun bir yazı oldu kusuruma bakmayın.
Yardımınızı Bekliyorum..
Teşekkür ederim
11 Kasım 2012 Mac Ailesi kategorisinde tt2010 Yeni Kullanıcı (360 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

+3 oy
Söylediğiniz programları bende kullanıyorum snow leopard'da fazla kullanma şansım olmadı moutain lionda ise sıkıntı yaşamıorum ancak diğer uygulamalarda sorunlar oluyor daha dün mail takıldı uyarı mesajı verdi mesajı kapatamadığım için yeniden başlatma dahi yapamadım şarj süresinde bir değiiklik yok ama ısınma konusunda biraz kötüleşme oldu itunes daha hızlı ve sorunsuz çalışmaya başladı şarj süresinde baya bir iyileşe yaşandı. Bunların yanı sıra arasıra genel donmalar ve takılmalar yaşıyorum, geçiş yapmadan önce biraz daha bilgi toplayın derim ben.
15 Kasım 2012 hlorsdemir Yardımcı (910 puan) tarafından cevaplandı
+2 oy
Merhaba,

Ben de 2010 MacBook Pro kullanıyorum ve iki üç hafta kadar önce Mountain Lion sistemini kurdum. Olumsuz hiçbir değişiklik olmadığı gibi bilgisayarın da, uygulamaların da açılma süresi kısaldı. Ek olarak gelen uygulamalar da oldukça kullanışlı. Ben akşamdan sabahın ilk saatlerine kadar düşündüğüm için bile pişmanım, desem yeridir; ancak olumsuz birkaç yorum da okudum, özellikle AppStore üzerinde. Dolayısıyla ikilemde kalmanıza hak veriyorum ancak eğer MacBook Air'i ofis dosyaları ve internet için kullanıyorsanız onun üzerinde bir denemenizi tavsiye edebilirim.

İyi çalışmalar.
15 Kasım 2012 tktnrvr Yardımcı (1,220 puan) tarafından cevaplandı
Cevabınız için çok teşekkür ederim.Aır 2011 üretimi ve mountain lion kurulu ve hiç bir sorun ile karşılaşmadım.
Mountain lion'u sanırsam deneyeceğim ama daha sonra tekrar snow leopard'a almam mümkün değilmidir ?
Ben Ekim 2010'da MacBook alırken yanında kurulum CD'si verilmişti, artık verilmiyormuş. Eğer CD'si varsa daha sonra geri alabilmeniz büyük ihtimalle mümkün olsa gerek ancak CD yoksa emin değilim. Bu arada belirtmeyi unutmuşum; ben de Adobe CS5 serisi, iTunes ve Safari kullanıyorum. Hatta yıllardır oyun oynamadığım için bir özlemle birkaç oyun indirmiş ve hepsini de aynı anda çalıştırmıştım bu sistemde.
+3 oy
Merhabalar, ben de MBPro 2010 kullanicisiyim. Ben de sizin gibi pek fazla oyun oynamiyorum sadece internet vs diyebiliriz.
Snow Leopard dan direkt Mountain lion a gecis yapmistim. Snow Leopard da iken hic bir problemim yoktu. Ancak Mountain Liona gectim ve MacPro biraz yavasladi. Acilirken gec acilmaya basladi, kapanirken de baya bi gec kapanmaya basladi. (snow leopard da iken bildiginiz uzere 1-2 saniyede kapanirdi, simdi bi 8-10 sn bekliyorum, acilirken de bu fark var) Ayrica uyglamalarin acilmasinda da beni biraz bekletiyor (ornegin MacPro acilir acilmaz hemen crome 'a tiklar aninda internete girerdim, ama artik 2-3 saniye kadar kendine gelmesini beklemem gerekiyor)

Cesitli forumlardan arastirdim ve benim gibi bu sorunu yasiyanlar oldugunu gordum ama sorunun cozumune iliskin bir bilgi bulamadim. Hatta Sihirlielma soru-cevap bolumunde de bunu paylastim, hala cevap bekliyorum bakalim ne olacak :))
13 Aralık 2012 tyro06 Yardımcı (930 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

+5 oy
3 cevap
23 Mart 2012 Mac Ailesi kategorisinde yuxell Yardımcı (1,060 puan) tarafından soruldu
+3 oy
2 cevap
8 Ağustos 2012 Mac Ailesi kategorisinde gozgezarpacik Yeni Kullanıcı (150 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap
+9 oy
1 cevap
12 Temmuz 2012 Mac Ailesi kategorisinde Mumy Yardımcı (1,170 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
8 Ekim 2012 Mac Ailesi kategorisinde perkant Yeni Kullanıcı (240 puan) tarafından soruldu
+2 oy
0 cevap
3 Mayıs 2013 Mac Ailesi kategorisinde BHS Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
+2 oy
2 cevap
0 oy
1 cevap
25 Aralık 2012 Mac Ailesi kategorisinde kizgindemir Yeni Kullanıcı (210 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
3 Aralık 2012 Mac Ailesi kategorisinde Ahmet Akkaya Yardımcı (400 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,805 kullanıcı

...