settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Arkadaşlar Acil, Yeni Mac aldım,zaman bitmeden değiştirmeli miyim ?

0 oy
Arkadaşlar, Göktug beyin yeni yazısından, 9 Eylüldeki etkinlik için. Yani iPad, MacBook’lar ve Apple TV gibi ürünlerin ise bu etkinlikte tanıtılması çok olası görünmüyor. Ekim ayındaki bir etkinlik sanki bu gibi ürünler için daha yüksek ihtimal gibi…

Ben bir hafta once bir mac aldım, yüksek performans gösterebilen bir mac sectım, sizce Ekim ayındakini beklemem daha mantıklı olur muydu ? gerı verme hakkım var su anda ? siz ne önerirsiniz ?

13"retina, i7 işlemci, 16gb ram, şu anki sistem özellikleri, yoksa değiştirmeye gerek yok mu ?

cevap verebilir misiniz okudugunuzda ?
30 Ağustos 2015 Mrtgoktepe Yardımcı (990 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

4 Cevaplar

0 oy
Ne kadar ücret verdiniz okula dönüş hediyesi olan beats kulaklığı aldınız mı 700 tl değerinde bir de 6. nesil işlemciler çok farklı olacağı söyleniyor yabancı forumlarda bence 6. nesil işlemcileri bekleyin yeni macler geliyor
30 Ağustos 2015 elmakurdu Yardımcı (1,600 puan) tarafından cevaplandı
ama dolar kurundan dolayı yeni maclerde 200 tl den başlayan fiyat artışları olacak
6297 civarında verdim, kulaklık hediye ettiler,

geri verin mi diyorsunuz yani ? yeni islemciler ne kadar farklı olabilir ? cok fark olur mu ? i7 16gb ram almıstım ? cok agir kullanacagım bir durum yok mac i, gunluk sıradan kullanacam acıkcası excel outlook , ? sizce yine de degistirmeli miyim ?

ekim de kesin degisir mi bu yeni maclar ? daha 3-4 ay olmadı mı bu maclarin ciktıgı?
ya 6. nesil işlemciler daha iyi diyorlar intel zaten 18 aylık periyotta yeniliyor bence değiştirmeye gerek yok ama render video işlemleri yapmıyacaksanız eğer i5 işinizi görürdü artı 8 gb ram haydi haydi işlemlerinizi görür bence satmaya pek değmez zaten fiyatlar artacak ama eylülde çıkacağı da kesin değil
anladım kardesım.
18 aylık periyotta degistiriyorlar demissiniz, o zaman 18 aylık perıyodun son zamanlarına gırıldı o zaman anladıgım kadarıyla.

yok kardesım video falan isim olmaz, cok agır program falan kullanmayacam, klasik excel de outlook da haber falan, film ya da tv izlerim, extra yapacagim bi durum yok.

göktug bey, ekim gibi cıkabilir demis, 1 ay var, onun icin kafama takılmıstı, gerı ıade edeyım dıye dusundum yazıdan sonra, bır ay sonra yenısını alırım dıye mantık yurutmustum.

6. nesiller daha iyi olsa da , ben normal seyler yapacagım mac de, ciddi bir performans avantajı olur mu sizce 6. nesilde ? gercekten kafam karıstı degısıtırıp degıstırmeme konusunda.
senin farkedebileceğin fark göremezsin işlemci güncellense bile bence alma bu fiyata yeni çıkanını bulamazsın ama normal 256 gb olan modelini alaibilirsin zaten özelliklere de ihtiyacın yok gibi duruyor ;)
256gb ssd almıstım :)

ben daha mac de yenıyım acıkcası , simdi kulaklık falan hedıye ettıler, belkı kurlardan dolayı fıyat da artabılır, heralde bu sistemle 3-4 sene falan biseye ihtiyacım olmaz diye dusunuyorum
0 oy
keske 15"olanını alsaydın
30 Ağustos 2015 dogNNnA Yardımcı (1,830 puan) tarafından cevaplandı
kardesım 15" ile arasında kaldım ama seyehatlerde zor olacaktı boyutundan dolayı. onun ıcın 15" ı elemistim ama ilk basta bende 15" dusunmustum :)

sen ne dıyorsun kardesım, goktug bey ekimde belkı degısım olabilir demis donanımlarda, ama mac i aradım yeni degistirdiler zaten 3-4 ay oldu falan demıslerdi, sence 13" retina , i7 ,16gb ram  olan özellikleri, yeni mac de cıksa cok fazla bi performans farkı olur mu sence ?
ne işle meşgulsünüz acaba
memurum, sizin hangi meslekle mesgulsunuz  ?
bende öğrenciyim kafelerde felan çalıştım macbook satın almak için para biriktirdim
cok saolasın elma kurdu kardesım, o zaman degıstırmeye gerek yok mu dıyorsun son olarak  ? cidden bariz farklar olacaksa, suanki performansıı etkiilemeyecekse bile cok daha guclu bır pc gelecekse  bir ay sonra bekleyebilirim. ?
valla ben değiştirsem bile şundan dolayı değiştirirdim yükseltme yapılmayan modelini satın alırdım gerisi için sorun yok yenisiyle arasında çok fark bulunmaz artı fiyat artışını ve kulaklık verilmeyeceğini de düşünürsek bence en mantıklı olan satmamanız
anladım kardesım senı, o zaman dedıgın gıbı cok buyuk bır fark olmayacak dıyorsan zaten degıstırmeye de gerek yok, ben sadece 6. nesil demiştin ya cok anlamam aslında ama 6. nesil daha iyi olacak dedigin icin kafam karısmısstı acıkcası :)
bence iade et. bekleyeceğin maximum 2 ay. baktın cıkmadı tekrar al
0 oy
bence iade etmenize gerek yok. mevcut 13" retina macbook'lar mart ayinda tanitildi. apple tanitimi uzerinden 5-6 ay gecen bir urunu yuksek ihtimalle yenilemez. bence cok takilmayin. mac'in keyfini cikarmaya bakin.
30 Ağustos 2015 erkam Uzman (160,950 puan) tarafından cevaplandı
ben de sizin gibi dusunmustum, yenı yenılendı demıslerdı. çok saolasin kardeşim.
Apple eğer yeni mac çıkarırsa eskisinin havasını alacak yeni güzel özellikler koymayı iyi bilir. O nedenle vaktiniz varken yenisi çıkana kadar beklemenizi tavsiye ederim. Yeni işlemciler her zaman performans ve pil ömrüne katkı sağlar. Segment olarak üst bir seçim yaptığınızdan yeniyi beklemeniz isabetli olacaktır.
0 oy
Gerek yok, iyi bir cihaz, daha ne isterki insan ama o fiyata 15'' tercih ederdim sizin yerinizde olsam. Ben de 13'' retina yanında hdmi kablo, çanta, magic mouse, kulaklık, dvd writer ile toplam beş bini bulmuştu.
31 Ağustos 2015 ahmetbozkt Deneyimli (6,740 puan) tarafından cevaplandı
sizin macbook hangi model acaba

İlgili sorular

+2 oy
2 cevap
10 Ağustos 2012 Mac Ailesi kategorisinde meliss Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
26 Ekim 2020 Mac Ailesi kategorisinde Ahmet KONYA Yardımcı (550 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
3 Temmuz 2019 Mac Ailesi kategorisinde elmakeeper Yardımcı (590 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
15 Nisan 2014 Mac Ailesi kategorisinde f.svarkan Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
23 Aralık 2016 Mac Ailesi kategorisinde onurel Yardımcı (650 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
19 Şubat 2015 Mac Ailesi kategorisinde orhanekmekci Yeni Kullanıcı (210 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
3 Kasım 2013 Mac Ailesi kategorisinde rozenans Yardımcı (640 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,815 kullanıcı

...