settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

13" Retina Macbook Pro Mid 14 içerisinden gelen Tık sesi nedir?

0 oy
Merhaba arkadaşlar, 1 aylık 13" Retina Macbook Pro Mid 14 cihazım var. 2 gün önce sabah farkettim 3-5dk ara ile sanırım trackpad'in sağ tarafındaki boşluktan ya da klavyenin sağ tarafından hala kestiremedim ufak bir tık sesi geliyor. Bazen 3dk ara ile bazen 15dk ara ile değişiyor o sesin gelme şeyi. Bu aralar 2-3 dakika ara ile gelmeye başladı hatta. Yüksekte değil fakat çok sessiz bir ortamda iken duyuluyor bu ses. Fan sesinin bile çıkmadığı bir cihazdan ara ara tık sesini duymak canımı sıkmaya başladı. Cihaz 1 aydır kutudaydı hatta 5 gündür kullanıyorum. Sizce ne yapmalıyım? Apple Destek ile konustum fakat onlarla 2-3 tuş kombinasyonlu şey yaptık acaba yazılımsal mı diye ama düzelmedi. Adana'da çizgi bilgisayar varmış sanırım apple yetkili servisi, götürsem oraya acaba kaç günde düzeltirler ya da düzeltilebilecek bir şey mi? Cihaz 1 aylık olduğu için yenisini verebilme şansları nedir başına gelen oldu mu macbook prosunu garantiye yollayan vs. böyle bi durumda? Satın aldığım web sitesiyle konustum bize yollasanız da biz de Apple Servisine yollayacağız zaten, onun için direkt Apple Servisine elle götürüp vermeniz daha iyi olur dedi. Zaten Türkiye cihazı, garantisi de var para falan talep ederler mi servise götürsem, 1 aylık cihazımın açılmasını istemem sonuçta. Satın aldığım sitenin müşteri temsilcisi apple tamir yapmıyor genelde yenisini veriyor zaten dedi. Başına böyle bir şey gelen var mı acaba bildiklerinizi anlatırsanız çok memnun olurum.
9 Temmuz 2015 Mac Ailesi kategorisinde hagi Yardımcı (1,240 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
Trackpad'in vidası gevşemiştir.  vidasını sıkacaklar bu kadar. Korkulacak bir işlem değil. servis 5 dakikada halleder. Garantiniz olduğu için para talep etmezler.
9 Temmuz 2015 sefil_muzisyen Uzman (25,600 puan) tarafından cevaplandı
Hatta aynı sorun bende de olduğundan ve garantim olmadığından kendim yapmak için tri-wing tornavida sipariş ettim. Ama siz mutlaka servise götürün sizin garantiniz var.
trackpad'e tıkladığımda falan gelen bir ses değil, trackpad'e dokunmasam bile sürekli 3-5dk arayla durduk yere tık diye ses geliyor trackpad click sesi değil yani hocam tırnağınızda trackpadin sağ tarafına hafiften tıklatın o sesten geliyor.
hocam elinizi hafif sürtünce mi tıkırtı geliyor? Yoksa hiç dokunmadan kendi kendine tıkırtı mı geliyor? hafifçe sürtünce arada bir ses çıkmasının sebebi vidanın gevşemesidir.
bahsettiğinis ses tam olarak bu mu?
https://www.youtube.com/watch?v=q47aq8jvRYg
Evet ses ona çok çok benziyor fakat ben elimi sürmediğim halde geliyor o sesten. 5-10 dakikadır neti kapattım chrome'u kapattım menülerde falan gezindim hiç ses çıkmadı. neti açtım ses yine çıkmadı. Az daha dolandım masaüstünde falan. Sonra chrome'u açar açmaz o ses yine geldi. 2 dk geçti tekrar geldi. Chrome ile ilgili mi diye düşünüyorum ama VLC ile film izlerken de ara ara geliyordu bu ses. Çok garip, sabah 1tb hdd sipariş ettim kargoya verilmiş, yarın bi yedekleri alıp sıfırdan kurulu yapayım bakalım yazılımsal bir şey mi acaba. Gerçi yazılımsal bir şey olsa hoparlörden gelir ses ama hoparlörü de kapattığım halde geliyor o click sesi.
Yazılımsal değil hocam, donanımsal olduğu kesin.Trackpad macbook'a bir vida ile bağlı. o vida çok fazla gevşemiştir. bu sebebten dolayı dokunmadan bile bu sinir bozucu ses geliyordur.
Safari kullanıyorum 5 dakikadır ve ses çıkmadı hiç. Chrome'a garezi mi var bunun acaba :D İlginç olan birden bire bu sorunun ortaya çıkması. 2 gün kullandım sıkıntı yok gece yattım kalktım masadan aldım bu sesi farkettim. Ki daha önce olsa %100 farkederdim çünkü sessiz ortamda kullanıyorum müziksiz vs. İçini açıp bakacak olmaları canımı sıkıyor. Satın aldığım yer ise apple tamir yapmıyor yenisini veriyor genelde dedi. Şimdi yenisini vercek olsa 1-2 hafta bekletirler. O kadar para veriyoruz, ufacık bi sorunu kafaya takıyorum işte böyle garip... Servisle de sabah konustum adanadaki, min 2 max 5 günde bitiriyoruz işlemleri dedi. 5 gün sürsün sıkıntı değil de işte ne bileyim içim huzursuzlanıyor.
Bence en kısa sürede bu sorunu hallet, yoksa belli bir süre sonra insanın sinirlerini bozuyor, örnek ben. benim ruh sağlığımı bozdu :D
0 oy
Aynı ses bende de var ve benimkinin hard diskten geldiğine eminim çünkü hard disk izleme dörtgeninin hemen dağında yer alıyor ve bu ses bende devamlı olarak geliyor belki de senin ki hard disk kaynaklı değildir ancak yine de hard disk sebep olmuş olabiluğ
9 Temmuz 2015 esprinefes Deneyimli (8,090 puan) tarafından cevaplandı
ben de hard disktir diye düşündüm ama içerisindeki mekanik disk değil ki ses çıkarsın, SSD var :/

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
29 Ocak 2017 Mac Ailesi kategorisinde calpestio Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
2 cevap
8 Haziran 2020 Mac Ailesi kategorisinde exlaware Yeni Kullanıcı (360 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
6 Kasım 2015 Mac Ailesi kategorisinde firatyenidunya Yardımcı (1,210 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
6 Aralık 2015 Mac Ailesi kategorisinde murat0606 Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
0 cevap
16 Şubat 2015 Mac Ailesi kategorisinde gurayt Yeni Kullanıcı (300 puan) tarafından soruldu
–1 oy
2 cevap
25 Eylül 2014 esprinefes Deneyimli (8,090 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,852 kullanıcı

...