settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbook Pro 2011 Gri Ekran Hatası

0 oy
Merhabalar,
Daha önce aynı sorunla ilgili bu siteye yazmıştım fakat tatmin edici bir cevap alamadım ve süreç biraz değişti daha doğrusu uzadı.  İlk olarak Macbook Pro'mu nisan ayı ortasında askerden geldikten sonra açtım ve ekran bir anda karardı ama bilgisayar açıktı. Kapama tuşuna uzun basarak kapatıp tekrar açtıktan sonra gri ekran üzerinde apple logosu görünüyor sonra logo gidiyor gri ekran kalıyordu. Bir sürü seçenek denedim (single user mode, safe mode vs), hatta sistemi baştan silip yüklemeyi denedim ama yükleme kısmı bir türlü gelmiyor yükleme diskinin load ederken bilgisayar mavi ekran hatası veriyordu, hiçbir sonuç alamadım. Her zaman apple yetkili servislerin bozuk ekran çiplerini değiştirmek yerine tüm anakartı değiştirmeyi tercih ettikleri gibi bir sürü hikaye duyduğum için yetkili olmayan bir servise verdim bilgisayarımı, kendimce eğer bozuksa ekran kartı çipinin değişmesi yeterliydi.( Bu arada 2011 Macbook Pro'ların bir değişim programına dahil olduklarını duymuştum ve bunu kontrol etmek için bir yetkili servise gittiğimde benim bilgisayarımın bu programa dahil olmadığını söylediler. ) Bu verdiğim yetkili olmayan servis (Pema Bilgisayar) yapamadı bilgisayarı ve iade etti. Ben de yeterki bilgisayarım yapılsın diye yetkili servisin yolunu tuttum fakat onlar da yetkisiz müdahale sonrası cihazı kabul etmiyoruz diyip reddettiler. Sonra başka bir yetkili olmayan servise (Teknooran) vermek zorunda kaldım. Onlar da bilgisayarı vermemden 1-2 hafta sonra arayıp bilgisayarınızı yaptık tüm voltajlar normal fakat hala açılmıyor bilgisayar bu yazılımsal bir sorun dediler. Ben de öyle bir şeyi kabul etmediğimi, açılmayan bilgisayarın tamir edilip edilmediğini anlayamayacağımı, zaten apple yetkili servisinin de cihazı kabul etmediğini söyledim. Yaklaşık 1 ay daha durdu bu konuşmanın üzerine bilgisayarım. 1 ayın sonunda tekrar yaptığımız telefon görüşmesinde anakartta çatlaklar oluğunu anakartın değişmesi gerektiğini söylediler ve bunu anlamaları için 1 ay geçmişti. Üstelik yeni bir ekran kartı çipi de almışlardı ve ekran kartı çipi değişimi başarılı olmazsa ekran kartı çipinin maaliyetini ödemeyi onayladığımı hatırlattılar (öyle bir onayım olmamasına rağmen). Anakart değişimi için ise ayrı olarak 1500 tl ücret çıkardılar. Ben de bu tarz bir davranış üzerine hiçbir şey yapmamalarını istediğimi söyledim ve cihazımın iadesini istedim. Sonuç olarak elimde hala bozuk bir Macbook Pro var, ekran kartı çipi de dışarıda, bozuk olduğu için ilk servis takmayıp bilgisayarın üzerine bantla yapıştırıp vermişti. Ben ne yapacağımı başka nereye gideceğimi hiçbir şeyi bilmiyorum. Kabul etseler yetkili servislerden birine gitmek istiyorum ama bir kaçına sordum tekrar kabul etmediler. Bir önerisi, deneyimi vs olan var mıdır buna benzer bir konuda?
30 Haziran 2015 Mac Ailesi kategorisinde cagriyilmaz Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

0 oy
apple logosu gorundukten sonra acilmayan bir mac'in sorunu cok yuksek ihtimalle donanimsaldir. zaten sifirdan yuklemeyi denediginizi belirtmissiniz. bu cozum olmadiysa donanimsal bir sorun oldugu kesin gibi.

ancak yetkili olmayan servise vermek buyuk bir hata bence. apple'in kendi yetkili servislerine goturmeniz daha mantikli olurdu. yetkisiz servis mudahalesinden sonra onlarin teknik servis vermemeleri normal. mac'i yaptirmak icin -her ne kadar tavsiye etmesem de- yetkili olmayan servislerden baska yol gorunmuyor. bu insanlarin da mac konusunda ne kadar tecrubeli oldugunu bilemeyiz. veya aslinda gereken daha kucuk bir islem icin daha yuksek bir fatura da cikarabilirler. yapacak cok bir seyiniz yok maalesef.
30 Haziran 2015 erkam Uzman (160,950 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Büyük ihtimal yetkili servis, diğer servislerin yaptığı bir hatayı üstlenmemek için kabul etmiyorlardır. Tüm masrafları ve sorunları kabul edip bir daha deneyin.

Lakin anakart değişimi vs için 4 yıllık bilgisayara 1500 tl vermek? Bunun yerine yeni bir bilgisayar alınabilir. İyi düşünmek gerekir.
1 Temmuz 2015 lalalabo Yardımcı (1,460 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Merhabalar dostlar 2011 early 17 macbook pro sahibiyim(amerikadan alinma) apple logosu geldikten sonra gri ekran da kalip acilmiyordu bilgisayarim apple yetkili teknik servisine goturdum logic board yandigini soylediler ve 2011 yilinda bazi uretimlerde hata oldugunu acikladilar seri numarasindan bakildiginda benim macbook pro'munda kalite kapsaminda ucretsiz logic board degisimi yapildi su an sorunsuz calisiyor. Cozum sadece yetkili teknik servislerde baska yerde derdinize care aramayin derim ben.
3 Ekim 2015 trakonya Yardımcı (500 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
12 Ağustos 2015 shinner Yeni Kullanıcı (180 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
30 Ağustos 2021 Mac Ailesi kategorisinde cazsever Yardımcı (1,530 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
23 Ekim 2016 Mac Ailesi kategorisinde abt Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
2 Ağustos 2014 Mac Ailesi kategorisinde mar00n Yardımcı (1,010 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
25 Ekim 2013 Mac Ailesi kategorisinde stoytepe Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
20 Eylül 2013 Mac Ailesi kategorisinde dguslu Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
31 Temmuz 2021 Mac Ailesi kategorisinde ferhat1453 Yeni Kullanıcı (280 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
5 Temmuz 2021 Mac Ailesi kategorisinde Gizo K Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,343 soru

22,757 cevap

15,870 yorum

71,196 kullanıcı

...