settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

''13 inch'' Retina ekranlı Mac Pro (2015) Alacağım Nereden Almalıyım?

0 oy
Merhaba arkadaşlar
'Windowstan artık çok sıkıldığım için ve çalışmalarımı daha sağlıklı yapabilmek adına şu özelliklere [2.7 GHz İşlemci ,128 GB Depolama Kapasitesi, 2.7 GHz çift çekirdekli Intel Core i5 - 3.1 GHz’e kadar Turbo Boost, 8 GB 1866 MHz LPDDR3 bellek, 128 GB PCIe tabanlı flash depolama1, Intel Iris Graphics 6100, Yerleşik pil (10 saat)2, Force Touch trackpad] sahip olan bir macbook edinme kararı aldım. Bunun içinde 3 aya aşkın bir zamandır araştırma ve inceleme içerisindeyim. Ancak almaya karar verdiğim macbooku nereden temin etmem gerektiği konusunda endişe ve kararsızlık içerisindeyim. Şuana kadar ''APPLE STORE'', ''BİMEKS'',''MEDIA MARKT'' ve ''VATAN COMPUTER'' satış mağazalarını tespit ettim ve içerisinden bazıları ile giderek temasta bulundum. Öncelikle aralarında ciddi bir fiyat farklılığı var bunlar ise şu şekilde;
Apple Store; 4.299 tl
Medıa Markt; 4.700 tl
Vatan Computer; 4.000 tl
Bunun yanı sıra bu mağazalarda garanti ve güvenlik temini hakkında hiç bir bigilendirme alamadım daha doğrusu ikna edici bir açıklama ile karşılaşmadım. O yüzden şu hususlarda bana yardımcı olursanız fikir sahibi olacağım;
1) Macbookumu Apple Storeden mı almalıyım? Kredi kartım yok peşin para vereceğim ve havale ile hiç alışveriş yapmadım herhangi bir sıkıntı ile karşılaşırmıyım?
2)Macbookumu Medıa Markt, Bimeks ve Vatan Competerdan mı almalıyım? Bu mağazalar macbook satışında ne kadar güvenilir bir yapıya sahip?

Şimdiden sorunumun çözümü hususunda alakadar olan arkadaşlara çok teşekkür ederim :)
27 Haziran 2015 Mac Ailesi kategorisinde altf4 Yardımcı (710 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
 
En İyi Cevap
güvenlik konusunda neyi kastettiğinizi tam anlayamadım fakat onada anladığım kadarı yazayım . herhangi bir teknoloji mağazasından almanız (zaten bilinen bir yer olacağını varsayıyorum örnek verdiklerinizden birisi) hiçbir sorun teşkil etmez hatta sorun olduğunda apple store dan genius randevusu alıp götürebilirsiniz önemli olan cihazın garantisinin hangi gün başladığı ve bildiğim kadarıyla cihazı aldığınızdan itibaren 2 yıl garanti süresince apple store da bakıyor yani faturasını kaybetmediğiniz sürece birçok kurumsal mağazanın garantisi geçerli apple store da diye biliyorum çünkü apple yani kendi ürünü mecbur bakacak yani :D
27 Haziran 2015 pose34 Uzman (58,380 puan) tarafından cevaplandı
27 Haziran 2015 altf4 tarafından seçilmiş
Güvenlikden kastım garanti ve servis konusundaydı tşkr ederim  :) ancak havale alımı ile bilginiz varmı :)
Ben applestore'dan havale ile birçok ürün aldım, 3-4 gün havalenin onaylanma süresi gecikmesi dışında bir sorun yaşamadım.
peki aldığınız ürün en uzun 3 gün içinde onaylandıktan sonra kaç günde elinize ulaştı ?
Ben, apple online store Türkiye ilk açıldığı gün sipariş verdiğim, 16 GB konfigürasyonlu ürün istediğim ve de yeni tanıtılan ürün aldığım için biraz sıkıntılı olmuştu ama yaklaşık 3 haftada ulaşmıştı.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap
0 oy
0 cevap
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
22 Şubat 2016 OnurD. Yeni Kullanıcı (240 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,784 kullanıcı

...