settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

iPhone da kullandığım Apple Kimliğimi , Mac te de , Mac App Store da da kullanabilir miyim ?

+1 oy
Arkadaşlar merhaba , iPhone da kullanmakta olduğum Apple Kimliğimi , Mac bilgisayarlarında da , yani Mac App Store da da kullanabilir miyim , bir sorun olur mu iPhone da yüklemiş olduğum uygulamalar Mac de gözükür mü , veya Mac te indirmiş olduğum uygulamalar iPhone da gözükür mü?
18 Mayıs 2015 Mac Ailesi kategorisinde vettelmania Yardımcı (580 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
Evet tabii ki kullanabilirsiniz, zaten senkronizasyon için aynı hesabı kullanmalısınız da, fakat ios için olan uygulamalarla os x için olan uygulamalar farklıdır, yani örneğin iphone için "pages" satın almış olsanız bile, mac app store'da bu gözükmeyecektir, yani mac'iniz için de "pages" uygulaması satın almanız gerekecektir.

Ek olarak, görmek derken itunes üzerinden iphone'unuzdaki uygulamaları görüp düzenleyebilirsiniz fakat iphone'unuzdan mac'inizdekileri göremezsiniz.
18 Mayıs 2015 demirtele Uzman (122,710 puan) tarafından cevaplandı
hocam öncelikle yorumun için teşekkür ederim , peki hocam şimdi ben mesela iphone numa uygulama yükledikten sonra uygulamayı sildiğim zaman app store a girdiğim zaman satın alınanlarda hala o uygulama gözüküyor onu da şöyle gizliyorum iphone nu bilgisayarıma bağlıyorum (windows) , itunes i açıyorum , apple kimliğim ile giriş yaptıktan sonra satın alınanlardan o uygulamayı gizleyebiliyorum yada tekrar görünür yapabiliyorum , şimdi peki mac kullansam onda zaten itunes yüklü olarak geliyor şimdi o itunes mac için mi yani mac uygulamalarını gizleyip görünür yapabilirim yoksa o mac teki itunes programıyla iphonenumdaki uygulamaları da gizleyip tekrar görünür yapabilir miyim , karışıklık oluyor mu
hayır herhangi bir karışıklık olmuyor, itunes'la iphone uygulamalarınızı yönetiyorsunuz, App Store uygulamasıyla (mac'te sadece) mac uygulamalarınızı.
Herhangi bir sorun yaşanmıyor.
heee , ya hocam çok teşekkür ederim ya , şimdi anladım bu site iyi ki var aynı şekilde sizler de , çok teşekkür ederim , bu Apple kurmayları gerçekten çok zeki adamlarmış ya :)
rica ederim ne demek.:)
peki hocam bir apple kimliğini kaç cihazda kullanabiliriz örnek mesela , bir tane iphone , bir tane ipad , bir mac vs gibi.
0 oy

"Apple Kimliğinizle bir anda en çok 5 bilgisayar olacak şekilde 10'a kadar aygıt ve bilgisayar (ikisinin birlikte toplamı) ilişkilendirebilirsiniz. Her bilgisayar ayrıca ayni Apple Kimligini kullanmak icin yetkilendirilmis olmalıdır. Bir aygıt veya bilgisayar Apple Kimliğinizle ilişkilendirildikten sonra, bu aygıt veya bilgisayarı başka bir Apple Kimliği ile 90 gün boyunca ilişkilendiremezsiniz."

18 Mayıs 2015 demirtele Uzman (122,710 puan) tarafından cevaplandı
Hmm hocam yani şöyle anladım , doğru anladım mı bilmiyorum ama , şimdi yani 10 tane hakkım var demi , bunu en fazla 5 bilgisayara kadar kullanabiliyorum geri kalan 5 tane ye ise iphone , ipad , gibi cihazlarda kullanabiliyorum , eğer bir tane yi bilgisayarda kullanacaksam 9 tane hakkım kalıyor değil mi , ? Burayı anladım sanırım şimdi diğer soruma geleyim
---Bilgisayarlarda Mac veya windows, apple kimliğimizle giriş yaptıktan sonra , zaten otomatik olarak yetkilendirilmiş olmuyor mu ? Bu yetkilendirme nedir , yetkilendirme yapmadan da kullanamayız mı ? iphone ve ipadlerde yetkilendirme nasıl yapılıyor?

---Ve bir diğer sorum , şimdi benim mesela macbook air' ım var , onda ben mevcut apple kimliğimi kullandım bilgisayarlar için kaldı 4 hakkım , şimdi o mac air ' ı birini verirken veya satarken , geri nasıl 5 hakkımı geri alırım yani apple kimliğimi o bilgisayardan kaldırabilir miyim , ve böylece 5 hakkım geri gelir mi ?

--- Ve son sorum , şimdi iki tane mac 'im var desek , air la ,pro , ikisinde de aynı apple kimliğimi kullanarak uygulama indiriyorum , mesela air la , skype uygulamasını indirdim , bu uygulama pro ya geçince otomatik iner mi veya satın alınanlar da gözükür mü , ?

Hocam sorularım bu kadar :) çok fazla oldum biliyorum ama yardım edersen çok sevinirim.

Saygılar...

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
0 oy
3 cevap
9 Şubat 2014 kasimhalis Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap
18 Aralık 2012 Mac Ailesi kategorisinde yasemyn Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
2 cevap
15 Şubat 2015 Mac App Store kategorisinde Elifnaz Yeni Kullanıcı (220 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
21 Haziran 2013 Mac App Store kategorisinde Yenimacci Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
17 Şubat 2016 yusufmansur Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
3 Ağustos 2015 Mac Ailesi kategorisinde cem903 Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,768 kullanıcı

...