settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Mini Display Port vs. HDMI

0 oy
Merhaba, Macbook Pro Retina 15 inch sahibiyim, FHD harici bir monitör bağlantısı kuracağım, bu noktada iki sorum olacak, araştırmalarımda(benim bulamadığım kadarı ile!) teknolojilerinden bahsediliyor ama ihtiyacım olan sorulara yanıt bulamıyorum, şöyle ki;
1- Macbook Pro'm da hem HDMI hemde TD /Mini Display Port çıkışı var, gayet hoş ve monitörümde de hem HDMI hem de Mini Display Port girişi var, ne güzel , bir yazıda HDMI'ın veri hızının yani BW denilen olgunun 10Gbps kadar olduğu (1.4v ya da 2.0v Hdmi'dan mı bahsetti onu yazmamış), ancak Mini Display Portta bu değerin 18Gbps'e kadar çıktığı yazıyor, ben sonuç olarak 1080p aktarım yapacağım (çünkü harici monitörüm Full HD bir monitör)bir ve 1.5m uzunluk gayet kafi, yani UHD,4K gibi çözünürlüklerle işim olmayacağının bilgisini vermek isterim, değerlendirme açısından.
Şimdi her iki cihazda da HDMI ve Mini Display Port olduğuna göre ben okuduğum yazıdan hareketle her iki ucu da Mini Display Port olan bir kablo ile işi basitçe çözebilirmiyim, hayır ise neden?
2- Soru sormadan önce hızlı bir araştırma yaptım, bir kullanıcı TD bağladığında mac'in sürekli şarjda kalması gerek diye yazmış ve yorumlar da mevcut, açıkçası ben bir sonuca varamadım,TD ,cihaz şarjda değil iken çalışmıyor mu ya da görüntü kalitesi sekteye mi uğruyor? TD gerçekten mac'in sürekli şarjda kalmasını gerektiriyor mu? Evet is Neden?
Böyle birşey söz konusu ise iki ucu HDMI kablo ile ihtiyacımı giderebilirim, ha bu şekilde de olsa şarjda kalması gerekiyorsa o zaman sorun büyüyecek.
14 Mart 2015 Mac Ailesi kategorisinde McDosT Yeni Kullanıcı (250 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
 
En İyi Cevap
1) evet iki ucu da mini display port olan bir kablo ile cozebilirsiniz. (tabi monitorun mac'e destek vermeme gibi ozel bir durumu yoksa)

2)TD baglandiginda mac'in sarjda olmasina gerek yok. TD, mac sarjda degilken de calisiyor ve goruntude herhangi bir donma vs olmuyor. zaten TD'nin kendi guc adaptoru oldugu icin mac'in sarjda olmasina da gerek yok. sadece surekli goruntu gonderdigi icin mac'in sarji biraz daha cabuk biter. (bizzat pupa'ya sirf bunu denemek icin gittim. sorunsuz calisiyor bu sistem :)

son olarak hdmi girisinin sundugu 10 gbps'lik hiz 1080p aktarim yapmak icin oldukca yeterli. hdmi kullandiginiz zaman da bir sorun cikmaz.
14 Mart 2015 erkam Uzman (160,950 puan) tarafından cevaplandı
14 Mart 2015 McDosT tarafından seçilmiş
Teşekkür ederim, Thunderbolt Display kendi güç kablosundan beslendiği gibi Thunderbolt mac girişinin yanında mac'i şarj eden ayrı bir uç ile geliyor, gayet hoş, diğer taraftan mac için kendi şarj aletinizi çıkarmanıza gerek kalmıyor ve bu iki uç tek bir kabloda, tam Apple'a yaraşır bir çözüm, ancak ben Mac'imi Dell marka bir monitöre bağlayacağım , bir çok tanıtım izledim, sorunsuz bağlanıyor , kaldı ki Dell'in bu serisi tasarım amaçlı olduğundan Mac'ler ile uyumlu üretiliyor zaten,  çift monitör kullanımında, benim sorum aslında bu mönitörle ilgili, Dell diye yazmalıydım belki, bu mönitör de elbetteki kendi beslemesini kendi kablosu ile yapıyor.
 Mac şarjda değil iken çift monitör kullanımında bir düşüş(görüntü kalitesi) yaşanır mı? Mönitörün kendi beslemesi olduğu halde, görüntüyü gönderiyor dediniz ya o yüzden soruyorum, yani Mac ekranını kapatıp tek ekran yaparsam düşmez ancak çift ekran ve Mac şarjda değil iken, şarjı hızlı gider ama asla görüntü bozukluğu olmaz derseniz ben ileriyi de düşünerek çift M.Display Port kablo alacağım.
Kaldı ki ayda bir kalibrasyon ile Mac pilinin de sağlığını koruyorum zatn.
TD ile cift ekran denedigimde herhangi bir takilma veya donma olmadi. bu sirada mac sarjda degildi. baska bir monitorde de bir sorun olacagini zannetmiyorum. sarj cabuk biter derken kastettigim display port girisinden surekli goruntu gonderimi olacagi icindi. mac'in ekrani acik da olsa kapali da olsa monitore goruntu verecegi icin normalden hizli biter pil. ama bu goruntu kalitesini etkilemez. bu arada neden 2 kablo alacaginiza anlam veremedim?
2 kablo ? Çift dediğim , iki ucu da M.Display Port olan anlamında söyledim, yanlış anlatmış olabilirim , monitörümde de M.Display Port olduğu için Mac'in M.Display Port'una takacağım çift taraflı M.Display Port ile ihtiyacı karşılarım diye düşünüyorum o zaman.
çift mini display port deyince 2 kablo birden alacaksınız zannettim :)
Şarj konusundaki bilgiler ışığında; o zaman M.Display Port kablosu işimi görecektir, bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum.
Bu arada Apple'ın 100TL.'lik M.Display kablosu ile BE.EZ marka 20TL.'lik kablo arasında acaba fark var mıdır diye de sormak geliyor içimden.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
0 oy
3 cevap
26 Kasım 2015 Mac Ailesi kategorisinde burhanbora Yardımcı (420 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
+1 oy
0 cevap
0 oy
0 cevap
23 Kasım 2015 Mac Ailesi kategorisinde Sagozancan Yeni Kullanıcı (250 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
4 Mayıs 2014 Diğer kategorisinde dalnetfia Yardımcı (510 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap
26 Ağustos 2012 Mac Ailesi kategorisinde okankara06 Uzman (38,670 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
7 Mayıs 2017 Mac Ailesi kategorisinde djbluffant Yardımcı (1,290 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,339 soru

22,756 cevap

15,870 yorum

70,866 kullanıcı

...