settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Mac pro retinanın ssd desteklememe sorunu

0 oy
Arkadaşlar merhaba. Mac pro retinamın ssd ini arttırmak istiyorum zaten onunla ilgili sorular sormuştum önceden. Yalnız bugün apple ın teknik servisini aradığımda kendi ssd sinin fiyatını söyledi ve baya pahalıydı. 2000 lira civarında dedi. Bende samsung modelleri (840 evo 250gb) olabilir mi diye sorduğumda apple neyi desteklerse o olur dedi. Tabi bu konuşma bana biraz inandırıcı gelmedi. Sizede sormak istedim. Sizce destekler mi ?
28 Ocak 2015 Mac Ailesi kategorisinde Macplayer Yeni Kullanıcı (360 puan) tarafından soruldu
28 Ocak 2015 erkam tarafından yeniden gösterildi

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
mac'inizin modeli nedir?
28 Ocak 2015 erkam Uzman (160,950 puan) tarafından cevaplandı
mid 2014 olan modeller PCIe tabanli disk kullaniyorlar ve bahsettiginiz diski desteklemiyor.

https://discussions.apple.com/thread/6572932
Evet mid 2014 modeli
desteklemiyor. bu model disk late 2013'den onceki model mac'lerde destekleniyor. linkte anlatilmis zaten.
Peki ssd mi arttırmak istiyorum nasıl bir şey yapmalıyım?
oncelikle ssd'yi kendiniz degistirirseniz apple'in cihazin garantisini iptal edecegini hatirlatayim. bu degisikligi anlamak oldukca kolay. yine de degistirmek istiyorsaniz yabanci forumlarda nasil yapilacagini anlatan birilerini bulabilirsiniz. ifixit'te anlatiliyor olmasi lazim.
Hocam ben size model olarak sormak istedim yani mid 2014 ü destekleyen ssd var mı diye yoksa garantiden çıkacağını biliyorum. Zaten videoları izlemiştim
bildigim kadariyla yok. yukarida attigim linkte de zaten yok diyor.
İyide başta değiştirilebilir demiştiniz şimdide öyle bir model yok diyorsunuz. Yada sadece Pcle tabanlı bir harddisk mi oluyor.
oncelikle harddiskin yerine takilabilecek alternatif harddiskin olmamasi o diskin degistirilemeyecegi anlamina gelmez. mesela elinizde iki tane mac vardir. bu durumda birinin diskini cikarip digerine takabilirsiniz. yani degistirilebilir. baska markalar apple'in son cikardigi model icin uyumlu disk uretmiyorsa buradan bu diskin degistirilemedigi sonucu cikarilamaz. ayrica goruyorum ki hala yukarida attigim linki okumamissiniz. orada gayet yeterli ve detayli sekilde yazmislar. PCIe bir baglanti seklidir ve late 2013 ve sonraki modellerde bu baglanti kullanilmaktadir(daha hizli oldugu icin) daha onceden SATA tipi baglanti kullaniliyordu ve samsung evo840'in baglanti tipi SATA. nasil ki usb girisine kulaklik takamayacaginiz gibi PCIe destekleyen bir bilgisayara da SATA girisli bir disk takamazsiniz. Apple'in PCIe konusundaki durumu ise bambaska(linkte asil dikkat cekilen nokta burasi) PCIe tabanli ssd'ler piyasada bulunmakta. fakat Apple standart olan yerine daha kucuk ve kismen kalin bir kredi kartina benzetebilecegimiz bir sekilde olan versiyonunu kullaniyor. yani ozel uretim bir PCIe tabanli ssd denebilir. baska markalar da bu tipte ssd uretmiyor. bunda apple'in yosemite ile birlikte kullanmaya basladigi ve bilgisayarla gelen ssd'nin sökülüp yerine yenisi takildigi zaman yenisini tanimasini engelleyen ve adini suan tam hatirlamadigim bir modul'un de etkisi buyuk. yani once uygun bir ssd bulunup(ki piyasada benim bildigim kadariyla yok -belki baskalari var oldugunu biliyordur-) ardindan yosemite'deki bu modulu devre disi birakip sonrasinda takmak gerekli. bu hem cok zahmetli hem de garantiye elveda demek gerekiyor.

benim tavsiyem -ayni zamanda uyguladigim yontem- bir harici disk alin. (aslinda bu da attigim linte tavsiye edilen cozumdu ancak okumadiginiz icin gormediniz tabi)

If you're looking for extra capacity, external USB 3.0 or Thunderbolt HDD/SSD is the best option.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
30 Mart 2022 Mac Ailesi kategorisinde muzo Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
24 Ağustos 2018 Mac Ailesi kategorisinde Massari Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
21 Haziran 2017 KenanK Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
20 Aralık 2016 Mac Ailesi kategorisinde onurkacmaz Yeni Kullanıcı (250 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
2 Ağustos 2016 Mac Ailesi kategorisinde Doğuş Yardımcı (1,660 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
26 Aralık 2015 Mac Ailesi kategorisinde bodycann Deneyimli (5,880 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
+1 oy
3 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,344 soru

22,759 cevap

15,870 yorum

71,788 kullanıcı

...