settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Son kez sorayım. 13" macbook pro alacağım

0 oy
Arkadaşlar 2 aydır bir süredir araştırıyorum ve artık sınır konumundayım. Yarın gidip alacağım.
128 gb sdd 16 gb ram 2.6 ghz i5 işlemcili macbook pro retina 13" versiyonu alacağım. 4-6 hafta arasında geleceği konusunda bilgilendirildim. Sıkıntı yok bekleriz :)

Fakat kafamda hala kurtlar var.
Nedir bu kurt?
3777 lira tutacak bu macbook(eğitim indirimi).]Aklıma gelmişken, bu eğitim indirimi olayı nasıl oluyor? Öğrenciyim, belge felan mı istiyorlar?]

İnsan ister istemez düşünüyor her ne kadar araştırsada 'kardeşim 3777 liraya taş gibi laptop alırsın çakarsın 8.1 i ekran kartı bomba ram desene hakeza,hele işlemciyi düşünme, 1tb hdd+ 128 gb ssd deme yahu!' diyor.

Bu kurdu öldürmek mi lazım, yaşatmak mı?

İşim genelde makale yazmak,blog yönetmek,c,c++,java programlama dilleriyle uğraşmak, üniye giderken sırt çantasını atıp götürmek, ders videoları izlemek, arasıra dota2,starcraft 2 oynamak.

Ne diyorsunuz? Uzun uzun yazacak arkadaş var mı? Artık çok sıkıldım araştırmaktan son kez sorayım istedim.

Ek: Mesela msi tarafında 4bin liraya taş gibi g60lar var. Onlara baktıkça kafayı yiyorum :)
17 Kasım 2014 Mac Ailesi kategorisinde Ebuu Yardımcı (580 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
 
En İyi Cevap
Soruna bütününe cevap veremesem de birkaç maddesinde yardımcı olabilirim:)

1)Öğrenci belgesi istiyorlar mı?

Yaklaşık 8 ay önce Apple Store Türkiye internet mağazasından Macbook Pro retina 13 aldım eğitim indirimi ile.Sipariş verirken de siparişten sonra da kimse  öğrenci belgesi istemedi.Sanırım bu konuda Apple kullanıcıya güveniyor:) Bir de düşünsene koskoca Apple öğrenci belgeni gönder onaylayayım falan demez herhalde:)Sonuç olarak öğrenci belgesi istemiyorlar.

2)Blog,c ,c++,java konusu

Şu an bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim.Programlama konusunda hiçbir sıkıntın olmasın.2.4 ghz i5 işlemci ve 8gb ram ile orta ve büyük sayılabilecek projelerde çalışmalar yapıyorum.Daha hiç bir sıkıntı yaşamadım.Hatta bu konuda birçok Windows yüklü iyi denilebilecek bilgisayarlardan iyi olduğunu söyleyebilirim.(Tabi iyi kavramı donanıma göre değişir).Kimbilir senin canavar neler yapar:)

3)Fiyat konusunda MacBook her zaman fiyatını hakeder.Ben de başta senin gibi arada kalmıştım ama şu an ne kadar iyi bir tercih yaptığımın farkındayım.Hiç birşeyi olmasa bile retina ekranı yeter.Ayrıca OS X kullanmak çok keyifli ve rahat.Hatta birkaç detayı saymazsak sorunsuz diyebilirim.Macbooklardaki yazılım-donanım uyumundan dolayı her zaman maksimum verim alıyorsun.Yani sorun çıkmazsa ömrümün geri kalanında Windows kullanmayı düşünmüyorum:)

4)Oyun bilgisayarı istiyorsan Windows tabi daha iyidir.Çünkü çıkan oyunların neredeyse hepsi pc desteği verirken Mac desteği olan oyun sayısı azdır.Steam gibi kaynaklarda Mac için de birçok oyun mevcut.Ama pek oyun oynamadığım için dota ve starcraftın Mac desteği var mı bilmiyorum.Araştırmalısın:)

5)Mac bilgisayar kolay kolay değer kaybetmez.Mesela o alacağın canavar msi 2 yıl sonra orta sınıf bilgisayar kategorisine dahil olur ama Mac bilgisayarını satmak istesen bile çok az değer kaybetmiş olarak satarsın.(bkz. 2.el macbook fiyatları)

6)Sonuç olarak bence kesinlikle bir Mac almalısın.Ortalıkta çok laf dolaşır ama Mac'in tadını sadece kullananlar bilir.Mac kullanmak zevktir unutma:)
17 Kasım 2014 n.Sabri Yardımcı (1,380 puan) tarafından cevaplandı
17 Kasım 2014 Ebuu tarafından seçilmiş
Hocam zaten istediğim oyunların biri Steam'de diğeri ise Blizzard yapıyor. Blizzard mac versiyonlarınada gayet önem veriyor. O yüzden sıkıntı çekmem.Ki zaten haftada bir maça girer kafayı dağıtır çıkarım.

İlgin için teşekkür ederim :)
+1 oy

Birinci kurdu gidermek için pek fazla bir bilgim olmasa da, yanlış hatırlamıyorsam okuduğunuz okulu gösteren bir belgeye ihtiyacınız oluyor. Ama tabi bunu yetkili birisine sormak daha mantıklı olacaktır.

 

İkincisi için ise; aynısını ben de düşünmüştüm. Hatta bu kurdu gidermek için bizzat Zorlu Center'daki Apple Store'a giderek bilgi aldım. 

Oradaki görevlilerden birisi sağolsun beni bilgilendirmişti. Dediği şey ise: "Bu bilgisayarlar evet pahalı fakat bunun sebebi donanım değil, yazılım. Aynı fiyata daha yüksek değerlere sahip bir bilgisayar almanız tabi ki olası fakat yazılımsal olarak aynı uzun ömrü bulamamanız aşikar."... Bu söyledikleri hakkında biraz düşündükten sonra hak verdim kendisine ve yeni bir Macbook Air sahibi oldum. 

Pişman olmazsınız diye düşünüyorum. yes

17 Kasım 2014 Osman. Deneyimli (4,620 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
7 Ocak 2020 Mac Ailesi kategorisinde tosunasli788 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
+1 oy
1 cevap
13 Mayıs 2013 Mac Ailesi kategorisinde yalinmac Yardımcı (1,120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
7 Eylül 2016 Mac Ailesi kategorisinde araskonkus Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
31 Ağustos 2015 Mac Ailesi kategorisinde Mrtgoktepe Yardımcı (990 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
24 Ocak 2014 Mac Ailesi kategorisinde semimix Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
3 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,862 kullanıcı

...