settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Mavericks USB FLASH'ta YÜKLÜ OS X i kendi SDD ye kurmak istiyorum

0 oy
Merhabalar ,

Mac'ime format attım fakat forumda beni yönlendirirken 8 GB boş bir diski nasıl biçimlendireceğimi ve sonraki adımların neler olduğunu izah etmişlerdi .Ben de uyguladım . Yanlız ; Mac' im ilk günkü gibi oldu , temiz içi boş ama OS X  ( Mavericks) USB FLASH beeelğime kurmuşum (8GB LIK ) . İşletim sistemini macbook'un kendi disk alanına  kurmam gerekiyor ... Bunun için ne yapmalıyım.

Apple Stroe a tekrar girdiğimde indirmem için diskimde yeterli alan olmadığını söylüyor çünkü USB bellek alanına otomatik indirme yeri olarak belirliyor oysa ben OSX (Mavericks) i macbook un kendi disk alanına download edip kendi alanına kurmak istiyorum ... Ne yapmam gerektiğini yazarsanız sevinirim.
Şuanda bilgisayarım USB flash bellek üzerinden çalıştığı için devamlı donuyor ve çok yavaş

ACİL yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
1 Haziran 2014 Mac Ailesi kategorisinde fikretbilici Yardımcı (670 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

0 oy
 
En İyi Cevap

Fikret bey, eğer internet stabil bir bağlantınız var ise  bilgiyasarınızı başlatırken  Command  () ve R  tuşlarına birlikte basarak açarsanız internet üzerinden recovery ve yeniden kurulum yapabilirsiniz. 

Eğer internete bağlı değilseniz Mac'iniz açılınca Wifi menusunden ağınızı seçerek internet bağlantısını yapınız. Sonra Disk Utility'den sol tarafta  SSD diskinizi seçerek Erase  tab'ına gelin. Oradan "Mac OsX Exctended Jurnaled"  (Genişletilmiş Günlüklü) seçerek SSD nizi silin. Disk Utility (İzlencesi) 'den çıktıktan sonra  Reinstall OsX'i  (yeniden yükleyi) seçin ve kurulumun bitmesini bekleyin. 

Tabii burada  internet üzerinden yeniden yükleme yaptığınız için  Install OsX Maverik sıfırdan indirilerek recovery yapılacağından  kurulum süresine indirme süresi de ekleneceğinden biraz uzun sürebilir. Sabırlı  olun :)

2 Haziran 2014 SugarMac Deneyimli (4,460 puan) tarafından cevaplandı
11 Haziran 2014 fikretbilici tarafından seçilmiş
Sorunu çözdüm teşekkürler :)
0 oy
Fikret bey, bence en iyisi siz Mavericks yuklu baska bir bilgisayara İnstall Mavericks'i indirin ve Goktug bey'in sayfasinda anlattigi sekilde bir Mavericks Geri Yukleme USB'si olusturun.

USB takiliyken Alt(option) tusuna basili tutarak bilgisayarin bu USB den acilmasini saglayin. Sonra Mavericks yuklemek istediginiz diski secerken SSD diskinizi belirterek kurulumu sorunsuzca yapabilirsiniz.

Mavericks Yukleme USB'inizi de oldugu gibi korursaniz iyi olur, ileride tekrar ihtiyaciniz olabilir :)
1 Haziran 2014 SugarMac Deneyimli (4,460 puan) tarafından cevaplandı
Böyle bi imkanım yok ne yazıkki başka bir çözüm öneriniz varsa memnun olurum.
Teşekkürler
0 oy

Bendede şu anda aynı sorun var inanılmaz yavaş. Siz sorunu çözebildiniz mi? SSD olarak çalıştırabildiniz mi? Flash'tan Mavericks i kullanabiliyorum fakat ben SSD den kullanmak istiyorum. Eski bilgilerim herşeyim silinirse sorun olmaz time machine ile yedeğini aldım. Lütfen nasıl yapacağımı söyleyebilir misiniz? Son olarak flash i çıkartınca mavericks kurulumda gidiyor doğal olarak 10.6.8olan sistemime geri dönüyorum. Yaklaşık 15 saat beklemiştim dün kurulum için.

21 Haziran 2014 gamzecalim Yeni Kullanıcı (180 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
+1 oy
1 cevap
30 Mayıs 2014 Mac Ailesi kategorisinde ozgurktekin Yeni Kullanıcı (290 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
13 Aralık 2014 Mac Ailesi kategorisinde 123456sss Yardımcı (1,080 puan) tarafından soruldu
+2 oy
0 cevap
29 Mart 2015 Mac Ailesi kategorisinde defneeksioglu Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
14 Şubat 2015 Mac Ailesi kategorisinde Deathpan Yardımcı (480 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,830 kullanıcı

...