settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbook Pro Retina Ekran Karti Sikintisi

+7 oy
Merhaba
2 hafta once aldigim macbook pro retina cihazimin 4 gundur ekran kartinda sikinti yasiyorum. Performansini gormek icin bir kac oyun yuklemistim (diablo 3 vs) ve performans gercekten beni etkilemisti.

Fakat hafta sonu kalibrasyon icin macin sarjini bitirirken ( hizli olsun diye yine oyun oynayarak bitirmek istedim) pil omur azaldiginda ( sanirim %5 veya %10 civarinda) oyun performansi birden cok yavasladi. Bunun sebebi zannediyorumki enerji tasarrufu icin macin hd4000 ekran kartini devreye almasiydi. Daha sonra full maci full sarj ettim ve tekrar bir deneme yaptim fakat hic bir fark yoktu, performans halen cok kotuydu. Ustelik bu durum yuksek performansli ekran kartinin (nvidia 650) aktif oldugundaydi (gfxcardstatus tan bunu goruyorum)

Daha sonra cinebench testi yapmaya karar verdim ve esas bombayo o zaman gordum:) Opengl testinde Hd4000 24 fps verirken, Nvidia 14,4 fps verdi:) normalde Nvidianin 35 civari bir fps vermesi gerekiyor

Yarin urunu servise verecegim. Sizin yorumlarinizida rica edebilirmiyim?
7 Ağustos 2012 Mac Ailesi kategorisinde Onur738 Yeni Kullanıcı (220 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

4 Cevaplar

+1 oy

Ürünü bataryada yüksek performansla uzun süre kullanmamanızı öneririm.

Sebebi Bataryayı bir atlete benzetirsek, bu atleti tüm gücü ile sürekli depar attırarak enerjisi bitinceye kadar koşturursanız normal yollarla (karbonhidrat ve yağ yakımı) enerji yetiştiremeyen vücüt enerjiyi çok daha yakın olan  kasları yakarak elde etmeye çalışacak bu durumda laktik asit birikmesi sonucu uzun bir dinlenme sürecine ihtiyaç duyulmasına sebep olacaktır buna ek olarak atlet kas kayıp etmiş olacaktır. Soucundada uzun bir yol koşamamış olacaktır. Atletin enerjisini düşük tempolarda tüketmesini sağlayıp ihtiyaç oldukça ara ara deparlar atması ise atletin çok daha uzun yollar ve süreler boyunca koşabilmesini sağlayacaktır. Sanırım uzattım ancak batarya konusu bu örneğe çok benzerlik gösteriyor.

Bataryanızı yüksek yüklerde hızlıca bitirmeniz bataryanızın toplam kullanım ömrünü daha sakin kullanımlara göre çok daha hızlı tüketir. Aynı şekilde bataryanın şarj olması yada tam tersi tüketilmesi sırasında bir miktar ısı açığa çıkar buna ek olarak yüklenmiş işlemci grafik kartı ve bellekler de devreye girince bilgisayarınız bir ısıl strese de girmiş olur ve yongalarda iletkenlik azalmasına yol açabilecek değişimlere sebep olabilir. Performans düşüşünüz umuyorumki kalıcı bir sorun değildir. Apple sonuç olarak tüm bu durumlara kefil bir marka. Sonul olarak MBP Retinanızı servise götürmenizi öneririm ve acizane bir tavsiye olarak daha özenli kullanımınızın çok daha uzun yıllar sorunsuz kullanımınızın önünü açacağını belirtmek isterim.

Sevgi ve Saygıyla.

8 Ağustos 2012 Salih Elmaagacli Uzman (21,750 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy
merhaba aynı sorun bende de var kadıköyde bilkom teknik servisine götürdüm bana yazılımsal olabilir dediler format atalım dediler fakat yazılımsal işler için bakım ücreti alıyolar bende nasıl oldugunu sordum teknik servisteki iyi niyetli birisi bana gösterdi ve evde gösterdiği şekilde denedim fakat hiçbir sonuç alamadım Diablo'yu yeniden5 saat yüklenmesini bekledikten sonra yine aynı yavaşlama gerçekleşti..bu durum çok canımı sıktı çünkü alalı 6 gün daha olmadı..onur bana telefon numaranı yada burda cevap atarsan çok sevinirim sana ne dediklerini birde olumlu sonuç aldın mı çok merak ediyorum teşekkürler. Birde aklıma gelmişken söyliyim bana pil alakasının hiç olmadığını söylediler fakat tek sorun pilin bittikten sonra oluşması ama anlatamadım demekki onlara :(...
7 Eylül 2012 yigit91 Yardımcı (420 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy
ONUR diabloda fps yüzdesinde baya bi düşme gerçekleştimi sende de bunun nedeninin ekran kartı sorun olduğunu söylediler bana
7 Eylül 2012 yigit91 Yardımcı (420 puan) tarafından cevaplandı
Istersen cinebenchi cek ve kartin dogru calisiomu once ona bak, belkide bisi yoktur
fakat diablo 3 te yine aynı sorun var :(
cinebench 15.6 gösterdi 2.6 ghz 8 gbram var ama ekran kartı sıfır :D
O zaman smc reset veya pram reset yapicaksin, dogru yaptigindan emin ol, bir kac kez dene gerekirse
cinebench programini 5-6 kez ust uste denedikten sorun cozuldu tabi format atildiktan sonra tesekkurler
+1 oy
Merhaba arkadaşlar, aynı problemi bende yaşıyorum dün gece diabloyu çok rahat oynarken bugün çok yavaşladı ve oynanmaz duruma geldi.

Cinebench ile test ettim ve her seferinde opengl = 14.54 fps çıktı.

Gfx board olarak Nvidia Geforce'u görüyor. smc reset atamadım. Çünkü macbook retina display kullanıyorum. Yardımcı olabilirmisiniz nasıl çözebilirim bu sorunu.
19 Eylül 2012 korayqry Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından cevaplandı
19 Eylül 2012 korayqry tarafından düzenlendi

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap
+3 oy
3 cevap
24 Ağustos 2012 Mac Ailesi kategorisinde emir akın alkan Yeni Kullanıcı (210 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
17 Ekim 2013 Mac Ailesi kategorisinde demirca Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
28 Mart 2016 Mac Ailesi kategorisinde arminvanbuuren Yeni Kullanıcı (170 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap
17 Kasım 2012 Mac Ailesi kategorisinde begum Yeni Kullanıcı (180 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
+3 oy
2 cevap
13 Ağustos 2012 Mac Ailesi kategorisinde Yagiz Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap
14 Mayıs 2015 seyyahemre Yardımcı (1,010 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,328 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

67,746 kullanıcı

...