settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Kernel Task yuksek cpu kullanim sorunu

0 oy
Merhabalar,
Bilgisayarim belli kullanim suresinden sonra kernel task cpu'nun %80 ini kullaniyor ve bilgisayar cekilmez bir hal aliyor, bilgisayari yeniden baslatmak zorunda kaliyorum, bu sorun ile ilgili pek birsey yok, var olanlarda ingilizce oldugu icin sorunu anlayamadim bana yardimci olabilecek biri varsa sevinirim
16 Şubat 2014 byyaman Yeni Kullanıcı (330 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

4 Cevaplar

0 oy
merhaba,

aynı sorun bende de benzer şekilde vardı. sanırım kernel-task -göktuğ beyin yalancısıyım- sistem programı ve silinmesi mümkün değil.  sorun mavericksle beraber başladı öyle mi ? bilgisayar belli bir süre sonra alışıyor eğer mavericksle başladıysa. etkinlik mönitöründe diğer programların çalışma performansları da görülüyor, sistemi açarken otomatik çalışan programlar varsa eğer bu fazla çalışanlarla otomatik çalışanlar kapatılıp yardımı dokunabilir. Ha ben nasıl üstesinden geldim. Safari kullanmaya başladım, bilgisayar fazla çalışmaya ve ısınmaya başlamıştı yalnız kapatmak zorunda kalmıyordum. bir süre sonra kendi kendine düzeldi durum. kernel task hala o günkü gibi 270-250 mb arası çalışıyor ama performans düzeldi. umarım yardımcı olabilmişimdir :)
18 Şubat 2014 abidin Yardımcı (530 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Bu sorundan dolayi format bile attim ama yine ayni sorunu yasiyorum, elbet vardir bir cozumu ama ne oldugunu bir turlu anlayamadim. Format attiktan sonra hala olmasi anlamsiz geldi, mountain lion a geri dondum bu sorundan dolayi, acaba donanimsal bir sorun olabilirmi bilemedim, bilen bi arkadas yardimci olursa sevinirim
19 Şubat 2014 byyaman Yeni Kullanıcı (330 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Sorun fanın aşırı tozlanması ve soğutma görevini yerine getirememesinden kaynaklanıyor sanırım.

https://support.apple.com/tr-tr/HT207359

Kernel Task da bilgisayarı yavaşlatarak ısı dengesini sağlamaya çalışıyor.

Teknik servise götürüp fanını temizletmek eğer arızalıysa değiştirtmek çözüm olacaktır.
30 Eylül 2017 keklik72 Yeni Kullanıcı (260 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Aynı sorunu yaşadım. Yosemite'den Sierra'ya terfi ettim düzelmedi. HardDisk'de yeni partition (bölüntü) oluşturup ikinci partitiona sıfırdan yeni bir yosemite kurdum düzelmedi. Makineni aşırı tozlandığını ve fanın ısı düşürmekte yetersiz geldiğini düşünmeye başlamıştım. Teknik servise götürdüm. Onlar tüm HD'i silip yeni bir işletim sistemi kurmuşlar HighSierra. Düzeldi. Ama HD 3TB iken 1,5TB'a düşmüş yarısı bloke olmuştu. DiskUtility ile düzeltemedim. Sonunda apple support'tan https://support.apple.com/tr-tr/HT207584 bu linki buldum. Terminalden format attım düzeldi. (Yalnız bu format FusionDriver ile için geçerli. Diğerleri için farklıdır muhtemelen.) BootCamp ile ilgili ayrılan bölüntüyü birleştiremezseniz de bu format işe yarıyor. Şimdi sorun yok. kişisel soru sormak isteyenler zcifci  gmail'e mail atarsa dönüş yaparım.
8 Ocak 2018 keklik72 Yeni Kullanıcı (260 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
2 cevap
0 oy
1 cevap
6 Nisan 2014 Mac Ailesi kategorisinde rouac Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
4 Şubat 2015 Mac Ailesi kategorisinde Furkankrbs Yeni Kullanıcı (230 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
0 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,768 kullanıcı

...