settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbook'um iki gun once benin disimda kontrol edildigini hissettim, haclenmesi mumkun mu ?

0 oy
Macbook uma ingilterede apple storeda format attirdim. Hic makbookun hacklendigini duymadiklarini soyledilier. Sizce mumkun mu? Ben touchpadde kontrolumu kaybettim. Yavas yavas baska yonlere kaydirildi ok. Kamera isigi yanmadan izlenmem mumkun mu?  Suanda guvendemiyim, degilsem ne yapmam gerekir. Lutfen yardimci olun. Tesekkur ederim.
18 Ekim 2013 Mac Ailesi kategorisinde ezgi Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

+1 oy

Macbookunuzu Windowsla kullanıyorsanız Trojen girmiş olabilir ama Mac Os X ile kullanıyorsanız böyle bir şeyin başınıza gelme ihtimali çok düşük. Bir tek şu şekilde bilgisayarınız yönetilebilir bir arkadaşınız sizden habersiz bilgisayarınıza TeamViewer yükleyip bilgisayarınızı uzaktan yönetmiştir ama o programda ancak bilgisayar kapanana kadar çalışır kapatılıp açıldıktan sonra tekrar bağlantı kurmak gerekir.Yani sürekli bir takip söz konusu olamaz. Birde kamera açık olduğu zaman yeşil ışık yanar yeşil ışık yanmadığı sürece kamera çalışmıyor demektir.  

Bir teorim daha var : Trackpadinize bir sıvı temas etmiştir sıvı temas etmesinden dolayı mouse imleci kendiliğinden hareket etmiş olabilir. 

18 Ekim 2013 ATIL Uzman (54,710 puan) tarafından cevaplandı
Cok tesekkur ederim bilgiler icin ama ben  bu konuda cok cahilim. Windows mu Mac Os x mi kullandigimi nasil anlayabilirim?
Macbookların işletim sistemi Mac OS X dir. Eğer ki siz windows yüklemediyseniz. işletim sisteminiz Mac OS X dir.
office yuklemistim; exel, powerpoint fln. bununla ilgisi olabilir mi ? bu yuklenirken bilgisayarimi kontrol etmek icin baska birsey yuklemis olabilirler mi?
Hayır sanmıyorum. Office yazılımlarıyla ya da herhangi bir yazılımla kontrol edemezler. İçiniz rahat olsun. Mouse'un kendine kendine hareket etmesini kafanıza takmayın anlık olarak sistem kasılmış olabilir.
cok tesekkur ederim cidden icimi rahatlattiniz ama ben bilgisayarimi acip kapattim actigimda yine mouse u kendim haraket ettiremedim. hani uc parmaginizla tarckpade yukari dogru itince tum sayfalar gorunuyor ya oyle bir sey oldu. normal bu? macbook kesinlikle uzaktan kontrol edilemez mi? bu son sorum. vaktinizi aldim. cok tesekkur ederim.
Macinizi kimse uzaktan kontrol edemez. Mace baska biri programda yukleyemez. Yuklemek istese bile kullanici sifresini bilmek zorunda eger siz kimseye kullanici sifrenizi vermediyseniz kimse program yukleyemez. Güvenliginiz icin kimseye şifrenizi vermeyin

İlgili sorular

0 oy
2 cevap
–1 oy
1 cevap
+1 oy
1 cevap
27 Ağustos 2014 Diğer kategorisinde CarloCarra Yeni Kullanıcı (130 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
26 Şubat 2014 Diğer kategorisinde mapeteb Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
18 Ekim 2013 Diğer kategorisinde mustafagencoglu Yeni Kullanıcı (240 puan) tarafından soruldu
+2 oy
1 cevap
23 Mart 2013 Mac Ailesi kategorisinde enes Yardımcı (420 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
25 Ocak 2013 Diğer kategorisinde blogcucocuk Yeni Kullanıcı (130 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
11 Aralık 2016 iCloud kategorisinde beSt Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
5 Aralık 2015 Mac Ailesi kategorisinde Omegavit Deneyimli (4,450 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
26 Mayıs 2014 Mac Ailesi kategorisinde AsliA Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,346 soru

22,759 cevap

15,870 yorum

72,473 kullanıcı

...