settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Mac'te dvd okuyucu varsa usb ile bootcamp'tan windows 7 yüklenmez mi ?

0 oy
Arkadaşlar merhaba çok araştırdım bir çok şey denedim ama olmadı bir de buradan sorayım dedim. İntel core 2 duo 2 Gb ram'i olan bir macbook air sahibiyim. Dvd yeri bozuk olduğu içün windows'u usb den yüklemem gerekiyor.

Bootcamp yardımcısı aracıyla driverleri indirdim koydum bir köşeye. İnternetten bulduğum bi yöntemle (xcode kullanarak, şuradan baktım https://www.youtube.com/watch?v=vNyg3byolic) bootcamp te windows 7 yükleme diski yarat diye bir seçenek belirdi. O seçenekten torrentten çektiğim image dosyasını (iso) usbye aktarıp usb yi yükleme diski haline getirdim.

Sonra bootcamp te windows u yükle seçeneğine tıklıyorum. ordan diski bölüntülüyorum bölüntüleme sonunda bilgisayar reset atıyor açılışta siyah bir ekran ve "no bootable device insert boot disk and press any key mac" yazısı çıkıyor. Hiç bir şey çalışmıyor ancak kapatıyorsunuz. açarken de option tuşuna basarak tekrar mac i seçerek açıyorum.
şunu da belirteyim ki mac'ten başka seçilecek bir şey de gelmiyor. Yani windows'u göstermiyor. sonra mac olarak açınca tekrar windows'u sil e tıklıyorum bootcapm ten, düzelip tek parça oluyor yine.

bu sorunu aşmak için farklı bir iso dosyası daha çektim internetten değişen olmadı. flashta mı sorun var diye düşündüm ama aynı flashla aynı bilgisayara Lion'u yüklemiştim. Acaba bootcamp in yükleme diski yaratması mı sıkıntılı deyip başka programlardan yükleme diski de yaptım sonuç yine aynı.

Kaç gündür uğraşıyorum arkadaşlar biraz da inat meselesi oldu bu iş. Kısıtlı ingilizcemle yabancı forumları falan da araştırıyorum ama çözüm bulamadım. En ufak bir şeyi değiştirecek bir bilginiz varsa lütfen söyleyin.
19 Eylül 2013 Mac Ailesi kategorisinde seyyidyildiz Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
Windows yüklediğiniz usb yi mac e takın mac i kapatın açarken alt tuşuna basılı tutarak açın burada usb yi seçin windows kurulumu başlayacaktır.
3 Ekim 2013 worldunya Uzman (11,480 puan) tarafından cevaplandı
Onu en başta yapmıştım zaten. Ama alt tuşuna bastığımda mac'ten başka bir şey görmüyor. Yani usb'den yükleme şeklinde bir seçenek yok usb'yi görmüyor bile. Daha önce aynı flash diskle aynı bilgisayara lion yüklemiştim usb'yi kullanarak. Ama sıkıntı şu usb'yi görmüyor yükleme diski olarak.
bu sorunu çözebildinizmi arkadaşlar. Bence windows yükleme aşamasındaki en büyük sorun bu. ve bu forumda buna cevap verebilecek bir bilgiye sahip kimsede yok sanırım.
0 oy
Aynı sorunla karşı karşıyayım, bir çözümünü bulabildiniz mi ?
4 Ocak 2014 ugurcelik Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
4 cevap
19 Aralık 2013 Mac Ailesi kategorisinde mustaoccan Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
5 Ekim 2015 Mac Ailesi kategorisinde smndrk Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
+1 oy
0 cevap
10 Mayıs 2014 Mac Ailesi kategorisinde ixir Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
10 Mayıs 2014 Mac Ailesi kategorisinde ixir Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
11 Aralık 2013 Mac Ailesi kategorisinde meminc Yardımcı (960 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
15 Nisan 2013 Mac Ailesi kategorisinde melo4 Yeni Kullanıcı (290 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
24 Temmuz 2018 macOS kategorisinde coinixxx Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,344 soru

22,759 cevap

15,870 yorum

71,748 kullanıcı

...