settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Acil şarj yardım

0 oy
Merhaba üstadlar daha öncese sordum ancak cevap alamadım sizler için basit bir soru olabilir ancak benim için önemli çünkü ben yeni macbook yeni macOS kullanıyorum henüz 2 ay oldu. Soruma gelecek olursak ben de macbook 12inç retina 2017 model var çok memnunum ancak şarj konusunda bir sıkıntım var sıkıntım ise şu:

Şimdi bende orijinal 30 W USB-C Güç Adaptörü mevcut ancak kablosu yok yani tip a dan macbooka gelen tip c kablosu yok ben de sıradan telefonlarda kullanılan kablolardan kullanmaktayım  sıkıntı şurada sıradan kablolarsa şarj ediyor mac’i ancak çok yavaş yani 5-6 saatte gibi

birinci sorum bu normal midir

İkinci sorum kendi kablosunu bulup alsam daha hızlır şarj edecek mi

Üçüncü sorumda bu kabloyı nereden bulanilirim apple sayfasında tip a dan tip c ye kablo bulamadım

Son olarakta apple dışında macdodo baseus va gibi markaların benim macbook u mu hızlı şarj edebilecek ya da en azından daha uygun sürese şarj edebilecek ürünleri var mı?

ve özellikle büyük diğer sıkıntım da mesela mac çalışırken şarj nerdeyse olmuyor mesela %10iken şarja taktığımda bir saat sonra yine %10 da felan olabiliyor. Mac pil durumum ise iyi durumda sayılır pil devride 120de olan bir cihaz.

Sizden bana yardım etmenizi istiyorum teşekkürler
28 Temmuz 2022 Mac Ailesi kategorisinde çaylakmac Yeni Kullanıcı (270 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
 
En İyi Cevap
Derhal o kabloyu kullanmayı bırakmalısınız. Sizin Mac'iniz USB C özellikli olduğuna göre orjinal adaptör de USB C özellikli olmalıdır. Bunun için de her iki tarafı USB C olan kablo gerekir ki bu kablo da fiyatı yüksek olmakla birlikte Apple sitesinde vardır. Ancak şu USB A meselesini tam anlayamadım. Orada kaçırdığım bir şey olduysa yorum olarak yazmanızı rica ediyorum.
28 Temmuz 2022 Halim Can T Deneyimli (9,460 puan) tarafından cevaplandı
28 Temmuz 2022 çaylakmac tarafından seçilmiş
cevabınız için çok teşekkür ederim benim şu an hali hazırda kullandığım şarj adaptörü linkini atmış olduğum adaptör https://www.apple.com/tr/shop/product/MY1W2TU/A/30-w-usb-c-g%C3%BC%C3%A7-adapt%C3%B6r%C3%BC bu. ancak ben bu mac i arkadaşımdan aldım adaptörünü verdi fakat orijinal kablosunu bulamadı ben de elime geçen herhangi bir usb c olan kablolar ile macbook u şarj etmeye çalışıyoru bu da hem zaman alıcı hem de verimsi oluyor
Orjinal olmayan kablo yavaş şarj etmekle birlikte pile de zarar verebilir. Bu yüzden imkanınız varsa en kısa sürede orjinal Apple USB C kablosunu almanızı tavsiye ediyorum.
Halim bey yardımlarınız için teşekkür ederim. Bu arada dün ben size yanlış şarj adaptörü linki atmışım ve sanırım benim kullandığım bir ıpad adaptörü 10w http://bayraklarteknoloji.com/urun-detay.php?urun=240 bu şarj adaptörünü şu an kullanmaktayım acaba ondan mı bu sıkıntılar
Mesele anlaşıldı. 10 W şarj adaptörüyle hiçbir Mac şarj edilmez. Bu adaptörler eski iPad modellerini şarj etmek için kullanılıyor. Sizin en az 30 W gücünde orjinal Apple adaptörü bulmanız gerekiyor. Hem bilgisayarı daha verimli kullanmak hem de pili uzun süre sorun yaşamadan kullanmak için bunu yapmanız en iyisi olacaktır. Tabi yukarıda anlattığım gibi adaptörle birlikte orjinal Apple USB C kablosunu da kullanmanız gerekiyor.
Çok teşekkürler tekrardan şimdi siprişimi geçiyorum ☺️

İlgili sorular

0 oy
3 cevap
16 Mart 2016 Mac Ailesi kategorisinde mmuratbilir Yeni Kullanıcı (360 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
29 Temmuz 2019 iPhone / iPad kategorisinde SameTR Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
13 Mayıs 2021 Mac Ailesi kategorisinde ytalha Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
+7 oy
3 cevap
27 Ağustos 2012 Mac Ailesi kategorisinde olguoz Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
13 Haziran 2020 Mac Ailesi kategorisinde sheyn Yardımcı (400 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
12 Ocak 2019 Mac Ailesi kategorisinde znbyhn Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
3 Şubat 2017 Mac Ailesi kategorisinde youseeb_ Yeni Kullanıcı (360 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
21 Nisan 2016 Mac Ailesi kategorisinde pathcode Yeni Kullanıcı (300 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,329 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

67,778 kullanıcı

...