settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

2017 mid macbook pro parasını hakediyor mu?

0 oy
Öğrenciyim, bilgisayarımı yenilemem gerek 6 sene oldu elimdekini alalı.... windowsta yaşadığım türlü sıkıntılar dolayısıyla ve de araştırmalarım neticesinde gördüğüm akışkan ve saf bir arayüzü sistemi olan mac'e geçiş yapmak istiyorum. Yeni çıkan (kaby lake) modelini düşünüyorum touch bar 13" 512gb 3.1ghz vs vs. almayı düşünüyorum ancak sorularım var;

-lydia'daki 13" base modele baktığımda havalandırma boşluklarını göremedim alt kısımda, işlemci açısından muhtemelen sıkıntı yaratacaktır daha doğrusu yaratır mı?

- base model 7küsür diğer model ise 9küsür para verilip alınacak ve 5-6 sene tepe tepe kullanmayı düşünüyorum sizce bu kadar para verilip alınmalı mı, biraz düşündüğümde çok para ancak kullanıcı yorumlarıda önemli benim için, ne düşünüyorsunuz touchbar'lı modeller hakkında..?

bu arada pil süresi (8-10 saat) en çok ihtiyacım olan şey, aynı şekilde stabilite(kolay taşınabilirlik), ve kasma yapmayan işletim sistemi beni en çok mac'e iten şeylerden

yeni üye oldum hatam varsa affola.. ayrıca kaby lake olanlardan kullanıpta pil hakkında yorum yapabilecek, görüş bildirebilecek birileri varsa müthiş olur.
6 Ağustos 2017 bayfeynman Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
Selamlar,

Windowstaki sıkıntıları kesinlikle çekmezsiniz. Eğer bütçe sıkıntınız yoksa 2017 alınabilir ama 2016 modelle arasında fazla fark yok. Fiyat farkına bakılarak karar verilmeli diye düşünüyorum.

2016 touchbar modelini kullanıyorum ama touchbarı sırf kodlama yaparken özelleştirme için almıştım 6 aydır pek alışmış değilim açıkcası çok nadir kullanıyorum. Öncelikle touchbar ile neler yapabileceğinizi araştırmanızda fayda var yoksa bunu işlmeci hdd ram gibi donanım yükseltmesinde kullanmak bazen çok daha mantıklı oluyor.

Havalandırma boşlukları sağ ve solda çıkışı ise ekranın tam altında yer almakta. Mac in havalandırma sistemi bir çok laptopdan çok daha iyi her yeri açık olan bir laptopdan çok daha serin çalışıyor günlük işleri hallederken. Ağır işlemler yaptığınızda da gerekli soğutmayı en az sesi size yansıtarak veriyor. Ayrıca bu tasarım sayesinde daha çok hava daha az toz almış oluyor. Dizinize yada masaya koyduğunuzda kapatabileceğiniz bir yapıda değil.

Pil süresi video izlenirse 6- 7 saat hafif işlerde 10 saat karışık günlük işlemlerde ortalama 8 saat rahat götürüyor. Mac de en çok enerji tüketen ekran ne kadar kısık kullanırsanız o kadar çok kullanabiliyorsunuz.

Genel görüş olarak touchbar ne kadar gerekli bu öncelikle belirlenmeli kullanılmadığı taktirde sadece touchbar için 1000tl gibi bir ücret vereceksiniz. Bu diğer donanımlar için kullanılabilir. Soğutma, takılma yada benzeri herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Tek karşılşatığım sorun modemimle anlaşamamasıydı ki bu da macle alakalı bir durum değil modem ayarlarından çözdüm. Şahsen mobilite için 13 inc tercih ettim pişman değilim her yere yanımda götürebiliyorum. Base model 16gb ram 512gb hdd olarak aldım.

Umarım faydalı olur.
Kolay Gelsin..
7 Ağustos 2017 XemreG Deneyimli (4,060 puan) tarafından cevaplandı
Öncelikle cevap için çok teşekkür ederim..

Touchbarlı model kullandığınızı söylemiştiniz ancak  açıklama sonunda base model demişsiniz, base model de touchbar yok giriş model diyebiliyorum, o kısmı açıklayabilir misiniz? Touchbar olmayan modelin havalandırma girişinide göremedim, çıkışı var ancak girişi yok biraz saçma geldi..

2016 touchbar olanların bootcamp ile windows yüklenmesi sonunda hoparlörde patlama meydana geliyormuş, bu sıkıntıları gidermelerinden ve almışken yenisinin olması için 2017 düşünüyorum, 8 vermişken 9 da verilmeli yani
Selamlar,

Öncelikle base model en düşük olan model touchbarsız. Touchbar lı base model denildiğinde en düşük touchbarlı model gelmeli akla yada benim aklıma böyle geldiği için tabir yanlış olabilir, yanlış kullanmış olabilirim. Bootcamp de 2016 MacBook Pro touchbar ile patlama gibi sıkıntılar yaşamadım. İlk çıktığında muhtemelen windows driverla ilgili bir problemdi ben alana kadar düzeltmiş olabilirler donanımsal bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.

Bu sizin taktiriniz tabi 1000 - 2000 lira çok önemli değilse alınabilir.

Kolay Gelsin..
anladım, aklıma takılan kısım; touchbarsız modelin havalandırma girişine sahip olmayışı..şimdi 2 tane videoya göz attım 13" touchbar olan ve touchbar olmayan, touchbar olmayan modelin havalandırma girişi yok aklıma takılan kısım o...evet fark var, touchbar olmayan alıp 16ram alınabilir ancak havalandırma girişi yok ve hoparlörleri eski sistem diye biliyorum, sıkıntı çıkar mı bilmiyorum ancak linkleri paylaşayım...
https://www.youtube.com/watch?v=-zCsllWJ3A8    (1.12)(touch barsız)
https://www.youtube.com/watch?v=TuIjYL7Ith8      (0.47)(touch barlı)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap
23 Nisan 2019 Mac Ailesi kategorisinde OnuncuTorun Yeni Kullanıcı (180 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
23 Temmuz 2017 Mac Ailesi kategorisinde Zıpkıncı Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
13 Haziran 2020 Mac Ailesi kategorisinde jtgmcan Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
4 Kasım 2016 Mac Ailesi kategorisinde Mahmut Toprak Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
1 cevap
30 Kasım 2017 iPhone / iPad kategorisinde Emrah Gümüşboğa Yeni Kullanıcı (340 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
11 Şubat 2020 Mac Ailesi kategorisinde mgucenmez Yardımcı (510 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
25 Aralık 2017 Mac Ailesi kategorisinde kosunda Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,345 soru

22,759 cevap

15,870 yorum

72,300 kullanıcı

...