settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Sierra'da Bir Acayip Sorun: Shift+Sol-Ok ve dahası

0 oy
Herkese merhaba. Sierra'ya geçtikten sonra yaşamaya başladığım bazı tuhaf sorunlar var, bunları sadece ben mi donanımsal nedenlerle yaşıyorum, başkalarının başında da bu bela var mı diye merak ettim.
Kısaca şöyle:
1- Klavye-okları + Shift ile açık Finder pencerelerinde dosya seçimi yapıyoruz. Sağ-ok + Shift şeklinde ilerlerken aynı satır dosyalarda sorun yok ama alta veya üste inince sadece tek dosya seçiyor, bu satırdaki diğer dosyalara gitmiyor.
2- Daha da tuhaf bir durum: Sol-ok + Shift ile sadece 2 dosya seçilebiliyor. Eke koyduğum görüntü demeye çalıştığımı daha iyi anlatabilir.
3-Program içinden (mesela Photoshop, Indesign, Illustrator) dosya açıyoruz. Açılan Finder penceresinde bir klasörü/dosyayı seçili hale getirdik ama açmadık, yandaki klasöre/dosyaya tıklamaya çalışıyoruz. İmkanı yok tıklanmıyor, seçili hale de gelmiyor. Ancak bir önce dokunup seçili hale getirdiğimiz klasörün/dosyanın seçililiğini boş bir yere tıklayıp giderince diğer klasör/dosya seçilip açılabiliyor.
Bu tip abuklukları başka yaşayan var mı? Bugüne dek dikkat etmeyip de kontrol edebilecek Sierra kullanıcıları bulunur mu?
NOT: 2011 sonu 27 inch, 32 GB ram IMac kullanıyorum. Sierra'yı App Store'dan indirip Maverick üstüne kurdum. Sahi, şu da var: App Store'un Sierra sayfasını açtığımda sistemimde Sierra yokmuş gibi Yükle butonu görünüyor. Ayrıca Sierra yorum sayfasını da hiçbir şekilde göremiyorum.
1 Mart 2017 Mac Ailesi kategorisinde roknorinto Yeni Kullanıcı (150 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
 
En İyi Cevap
1 ve 2 deki durum eğer ki Sierra'dan sonra ortaya çıktıysa Sierra ile ilgili bir bug olabilir. Simge modu yerine genellikle sütun modunu kullandığım için daha önceki durumu bilemiyorum ama simge modunda Sierra ile bende de aynı durum var.

3deki problem bende olmuyor (Önizleme uygulaması ile denedim)

App Store'deki durum normal, Sierra yüklü olduğu halde tekrar indirmek isteyebilirsiniz, bende "İndir" diyor. Yorum konusu bende de aynı.
1 Mart 2017 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
1 Mart 2017 roknorinto tarafından seçilmiş
Bir önceki sürümde de bundan önceki tüm diğer Macos sürümlerinde de hep simge modunda ve ağırlıklı olarak klavye seçme usulüyle çalıştım. Bugüne dek hiç yaşanmayan bir şey bu yazdıklarım. İşin tuhafı, bugüne dek yapılan güncellemelerle nasıl olup da düzeltilmedi, koskoca Mac âleminde benden başka simge görünümü+klavye seçimi kullanan mı yok, anlamadım. Bu sorunu Apple'a bildirmeye çalıştım, başaramadım; App Store Sierra sayfasına yazayım dedim, yorum yapılamıyor. Bir acayip durum ki aklım hafsalam almıyor. Neyse... İlginiz için çok teşekkürler. En azından bana özel bir sorun olmadığını anlamış bulunuyorum.
Not: 3'teki sorunu Önizleme'de denememiştim, siz yazınca denedim, bende de Önizleme'de sorun olmuyor. Ama misal, sıraladığım programlar haricinde Opera web tarayıcıyı da kullanıyor, e-posta uygulamalarımı Opera'dan açıyorum (Yandex, Yahoo, Gmail). İleti yazarken dosya ekleyeceğim diyelim, aynı sorunu Opera'da da yaşıyorum.
2. Not: Son anda denedim ve gördüm ki Google Chrome, Vivaldi, Firefox, hepsinde 3'te söz ettiğim sorun yaşanıyor. Safari'de yaşanmıyor olabilir mi dedim, onda da yaşanıyor. Ne tuhaf.
Apple bug bildirimi buradan yapılıyor:
https://developer.apple.com/bug-reporting/

3 nolu sorunu Safari'de de denedim, problem yok. Bir ekran görüntüsü yükleyebilir misiniz? (hizliresim türünde bir siteye)

İlgili sorular

0 oy
3 cevap
3 Mayıs 2017 Mac Ailesi kategorisinde demirtele Uzman (122,710 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
2 Ağustos 2018 macOS kategorisinde oguzhank Yardımcı (450 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
9 Nisan 2018 Mac Ailesi kategorisinde zaferguder Deneyimli (2,580 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
17 Mart 2018 Mac Ailesi kategorisinde Kampfar Yardımcı (1,090 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
2 Şubat 2018 casyyy Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,782 kullanıcı

...