settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbook Almayı düşünüyorum YARDIM

0 oy
Merhaba

Bilginize ihtiyacım var. İnşaat mühendisiyim. Macbook pro 15 almak istiyorum. Autocad excel internet film için kullanacağım sadece.
Birincisi autocad ve excel sürümleri windowsa göre çokmu farklı komutlar yada kısayollar içeriyor
İkincisi bazı sitelerde yada programlarda retina Ekran uyumsuzluğundan dolayı bulanıklık var deniyor ne kadar doğrudur
Mediamarkta buldm en Ucuz 7000 tl
Teşekkürler..
10 Eylül 2016 Mac Ailesi kategorisinde unraved Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
Autocad için Windows al bazı komutlar farklılık gösteriyor rahat olmaya bilir eğer bütçen barsa ikinci bir bilgisayar olarak alabilirsin ama bence hp nin iş istasyonlarından alabilirsin hiç sorun yaşamasın geçişi sevmeye bilirsin
10 Eylül 2016 kayradurmus Yardımcı (1,570 puan) tarafından cevaplandı
yardım için saolun. elimde asus var işimi görüyor fakat macin hafifliği ve tasarımı onda yok.Olmadı devam edicem bunla
0 oy
Merhabalar Bende macbook pro 15 var. Bende autocad kullanıyorum. Şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Alıştıktan sonra çok rahat kullanılabiliyor. Excel yerine apple ın kendi uygulaması numbers kullanıyorum. Onun hakkında bir şey söyleyemeyeceğim. Bazı programlarda retina uyumsuzluğu evet var. En çok kullanılanlarda sıkıntı görmedim. Benim kullandığım bazı programlar retina uyumu yok ama kullanmaya çok büyük engel oluşturmuyor. Yine kullanabiliyorum. Siteler için 2 senedir kullanıyorum. Öyle bir sorunla karşılaşmadım şu ana kadar.
10 Eylül 2016 batu1209 Yardımcı (700 puan) tarafından cevaplandı
yorumunuz için teşekkürler . benim korkum evde mac kullanıcam. mac'e geçince autocad yada excele alıştıktan sonra işyerinde windowsla çalıştığımız için ikisini birden affalarım diye.Çok fark varmı kullanımda.
autocad içindeki dosya aktarımı konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Şey durumu olabilir windowstaki ctrl tuşu yerine cmd tuşu var macde. Mac e alışınca tuş yeri farklı olduğundan bazen yanlış basmalar olabiliyor. Mac e geçişle windows kullanımım neredeyse hiç oldu. Arada kullanacağım zaman o sıkıntıyı yaşıyorum. Autocad çalışma alanını kişileştirebiliyoruz zaten. Kendi kullanımınıza göre değiştirebilirsiniz. Numbers programı excel dosyalarını açabiliyor. Excel dosyası içinde çıkış alabiliyorsunuz. Arada sorun olucak olursada office programlarının mac versiyonları var zaten. Onları edinebilirsiniz. Şöyle bir şey de söyleyeyim mac kullanmaya başladıktan sonra windows kullanmak işkence gibi geliyordu. (windows 10un şimdiki sürümüne kadar). Yine de emin olamazsanız çevrenizde kullanan varsa onlarınkini biraz kullanıp görün derim. Olmadı istanbul içindeyseniz apple store gidip orda denemenizi tavsiye ederim. İki işletim sistemi de farklı bir şey. Başta biraz afallama olabilir gibi. Ama alıştıktan sonra sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Öncesinde araştırmada yapar. Bu sitedeki yazıları okursanız geçişiniz çok kolay da olacaktır. Ben öyle yaptım. Aldığımda geçiş çok sorunsuz oldu, sanki sürekli mac kullanan birisi gibi rahat ettim.
tmm hocam saolun alıcam 15 inçlik.
şimdiden hayırlı olsun. Mac kullanıcıları arasına hoşgeldiniz

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
0 oy
3 cevap
3 Ağustos 2017 Mac Ailesi kategorisinde hasancan35 Yardımcı (650 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
15 Ekim 2016 sbd Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
25 Temmuz 2016 Mac Ailesi kategorisinde Doğuş Yardımcı (1,660 puan) tarafından soruldu
–1 oy
3 cevap
30 Aralık 2014 Mac Ailesi kategorisinde Oğuzhan Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
17 Mart 2014 Mac Ailesi kategorisinde clararodel Yardımcı (470 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
17 Mart 2014 Mac Ailesi kategorisinde clararodel Yardımcı (470 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,861 kullanıcı

...