settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

MacbookPro - Klavyeye çay döküldü !

–2 oy
- Macbook Pro 13 inch, Mid 2012 - klavyesine az miktarda çay dökülmüştü. Hemen ters çevirmiştim. Bir kaç gün de pirincin içine yatırıp beklemiştim. Bilgisayarı açtığımda klavyenin tuşlarını kullanmaya başladığımda kafasına göre alakasız karakterler basıyordu. Mousepad ile ilgili bir sorun yok. Harici bir klayve takarak kullanmaya başladım, harici klavye kullandığımda gayet normal çalışıyor.  Bilgisayarın performans olarak herhangi başka bir sorunu yok şu anda. Sadece klavyesinde anlattığım gibi bir sorun var. Bir yıldır da harici klavye ile kullanıyorum, fakat artık klavyesini yaptırmak istiyorum. Bu şekilde laptop kullanmak pek ergonomik olmuyor takdir edersiniz. Bir teknik servise bunları anlatmadan sadece klavye değişimini ne kadara yapacaklarını sordum. 350 tl gibi bir fiyat aldım. Bunun dışında İnternetten araştırdım muadil macbook klavyeleri satılıyor 150tl civarında onu alıp bu işlerden anlayan bir arkadaşa taktırmak sıkıntı olur mu olmaz mı emin olamıyorum. Uzun yıllardır pek çok mac kullanmış biri olarak teknik servislere çok güvenmiyorum açıkcası. Bilgisayarı direkt götürüp klavye bozuldu böyle böyle oldu diye anlatıp verdiğimde "önce açıp bakalım diyecekler" ve sonra "aaa anakart yanmış boardı komple değiştirmek gerek diyecekler" biliyorum.  Sizlere de danışmak istedim bu konudaki önerilerinizi alabilirsem çok sevinirim.
26 Haziran 2016 duygu-g Yeni Kullanıcı (100 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
kusura bakmayın ama çay dökülmüş, kafanıza göre hareket edip klavyeyi bozmuşsunuz. hala anlayan arkadaşa kaçak işlem yaptırmaktan bahsediyorsunuz, bir sonraki sorunuz da "macbook anakartı arıyorum ucuz, nasıl bulurum?" olacak sanırım.

işi bilenlere bırakın.
26 Haziran 2016 demirtele Uzman (122,710 puan) tarafından cevaplandı
İlk olarak fikir danışmak, yardım istenilmesi sanıyorum ki karşınızdakinin kafasına göre hareket etmektense önce araştırmak ve birilerine imkanınca danışmak istemesiyle alakalı. Dolayısıyla hangi kısımda kafama göre hareket ettiğimi söylüyorsunuz anlayamadım. Laptopa çay dökmemi kastediyor olamazsınız heralde :) Üzerine sıvı döküldüğünde bilgisayarı ters çevirmem gerektiği de vahiy yoluyla olmadı. Ya da pirince yatırmak. Bunlar kafama göre hareket etmemle olan şeyler değil tam tersine işin bilenleri olarak tanımladığınız insanların, daha önceden yine sıvı dökülmüş laptopumu götürdüğümde bir dahaki sefere böyle bir kaza olduğunda bunları yapmamı öneren laptopu da güzelce ameliyata alıp tonla parayı cebe indirenlerdir. Sizlere bu konuyu açıp böyle anlatma sebebimde teknik servis olduğunu iddaa eden  işini bilen dediklerinizin üçkağıtçılığına çok kere denk gelmem ve güvenemememdir.  Elbetteki işimi ucuza yaptırmak isteyeceğim parayı sokaktan toplamıyoruz, hadi çok paramız var, teknik servislere saçacak kadar çok diyelim, yine de kandırılmak istemez kimse. Burda mevzu enayi yerine konulmadan gerçekten en basit şekilde problemin nasıl çözülebileceğine dair bilgisi olan varsa paylaşılabilmesi yönündeydi. Ukala bir cevap almayı beklemiyordum. Bunu alakasız herhangi birine danışsam o da teknik servise götür derdi zaten. Çünkü evet ortada teknik bir sorun var başka türlü çözülemez. Bilen biri yapacak zaten değil mi? Cevaplar şöyle olabilirdi 350tl aslında iyi fiyat klavye için, fiyatlar genelde şudur! Sorununuz sadece klavyede olmayabilir, şu şu şu sebepten! Muadil almayın asla bunu yapmayın şu şu şu sebepten! Şu servisi önerebiliriz! Anakart da yanmış olabilir ! Sorun sadece klavyede olabilir! Klavyenizi temizletebilirsiniz vs! gibi gibi bir çok cevap beklentisi.. Siz kusura bakmayın. Bilgi bu kadar gizli kalacak bir şey değil, bilgi paylaşılması gereken herkese ulaşması gereken şeydir. Yoksa da zaten paylaşmazsınız olur biter. Kolay gelsin.
ben hakaret etmedim, ukalalık da yapmadım. fakat bu soru her gün açılıyor, her gün insanlar çay-kahve döküp servise güvenmeyip, ileride sorun yaşadıklarından bahsediyorlar.
tabii ki servise tonla para dökmek istediğimiz bir şey değil, fakat önce ek klavye, sonra temizleme, sonra vs vs derken çoğu zaman ilk kaçındığınız teknik servis yolu sonuç olarak en pahalı yol haline geliyor, eğer ki şanslıysanız cihaz en pahalı yolla halloluyor.
güvenmeme konusuna gelince, teknik servise gözünüz kapalı emanet etmek zorunda değilsiniz, küçük bir arama yapsanız bu konu forumda daha dün tartışıldı. cihazı teslim edip, size durum-ücret aktarılıcak size onay vereceksiniz ve işlem böyle başlayacak. eğer yanlış yapılırsa zaten şikayet ederek, veya daha kötüyse hukuki yollarla her türlü karşılığını alırsınız yetkili servislerden.
ama dediğiniz "anlayan arkadaş" asla sorumluluk alamayacak, bir sorun olduğunda yanan paranız ve bilgisayarınızla kalacaksınız.
işte bütün bu sebepler yüzünden teknik servis diyorum, ve diğer bu işten anlayanlar dedikleriniz de, çünkü aklın yolu bir, kusura bakmayın hakaret olarak algıladıysanız.
ben sadece üzülüyorum, yanlış insanlara yanlış paralar harcanıyor, cihazlar çöp oluyor,bizzat yaşamasam bu kadar şiddetle itiraz etmem o "anlayan arkadaşlara".

gelelim sizin sorunuza, 350 tl'yi veren servis yetkili mi? eğer öyleyse, önce cihazda bir arıza testi yapıp klavye sorunundan başka sorun yoksa parayı verip yenilemeyi yapabilirsiniz, 350 tl normal geldi gözüme.
yine de şehrinizdeki bütün yetkili servisleri arayıp fiyat alıp kıyaslama yapabilirsiniz, ama yetkili oldukları için ciddi bir fiyat farkı olmayacaktır.

sebepsizce durduk yere ısrar etmiyorum "yetkili servis" diye, inanın ki bir bildiğim var.
Soruyu soran haklı olarak maddi olarak belli bir fikir yürüterek bunun için bizlerden forum sahiplerinden yardım istemiş sizin ilk cevabınız direkt suçlayarak yor göstermekten ziyade azarlamak olmuş.
Hoş değil.
Sorunun cevabı olarak bu işlerden anlayan birini bulduğunda kasa içerisini kontrol ettirip tabiki klavyeni taktırabilirsin sonuçta 1 yıldır bişey olmadıysa anakarta bu saatten sonrada o çay dökülmesinden bişey olacağını zannetmiyorum.Kimsenin bildiğim var demesine bakmayın sonuçta yetkili servise bu şekilde anlattığınızda da aynı işlemleri yapacak.Sıkıntı çıkarsa yok şikayet edersiniz yok hukuki yollara başvurursunuz kısmı çok hayalperest bişey hiç bir servis garantisi bitmiş ürüne tutup harici işlem için garanti sağlamaz.
uzun mesajımda zaten durumu açıkladım gerekli cevabı verdim, ama madem sizin fikriniz daha mantıklı, onu uygulasın sorumluluk size ait siz bilirsiniz.
2.şikayet etmek hukuki yollara başvurmak hayalperest bir şey değil,yetkili servis yaptığı şeyden sorumludur ben garantisiz ürüne müdahaleden bahsetmiyorum, servisin yaptığı/yapacağı yanlış müdahaleden bahsediyorum. tabii ki de gerek türkiye apple'a gerek, amerika apple'a şikayet ederek sonuç alırsınız, birden fazla kere uyguladım ve karşılık aldım, hayalperest değil yaşanmış bir durumdur.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
17 Ekim 2015 Mac Ailesi kategorisinde mhmtsvr Yardımcı (560 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
19 Mart 2021 Mac Ailesi kategorisinde merinur Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
–1 oy
1 cevap
23 Mayıs 2016 Mac Ailesi kategorisinde SercanDemir Yardımcı (480 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
20 Mayıs 2017 Mac Ailesi kategorisinde berkaykrx Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
+1 oy
0 cevap
21 Ocak 2015 Onlyefeken Yardımcı (1,540 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
9 Aralık 2013 Mac Ailesi kategorisinde gamze91 Yardımcı (620 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
25 Kasım 2013 Mac Ailesi kategorisinde serapbıyıklı Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
+2 oy
1 cevap
20 Nisan 2013 Mac Ailesi kategorisinde arlaaksap Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,343 soru

22,757 cevap

15,870 yorum

71,308 kullanıcı

...