settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

macbook ile deneyim

0 oy
öncelikle herkese merhaba
burada bir sorudan ziyade deneyimimi paylaşmak istiyorum.
yaklaşık 4 yıldır macbook kullanıyorum. uzun yıllar pc kullandığım için ilk başlarda yadırgamadığım oldu dersem yalan olur. alışmaya başladıkça esasında mac'in çok basit ve kullanışlı olduğunu farkettim. yeni kullanıcılar ve mac'e geçecekler için öneri sabredin ve korkmayın sistemi göçertmek oldukça zor. zira benim bilgisayarın abc sini bilmeyen abim bile sorunsuz bir şekilde kullanıyor. sorunlarla ve sorularla karşılaştıkça yerli ve yabancı forum sitelerinden yardım alabiliyorsunuz. gördüğünüz ve okuduğunuz karmaşık mac işlemlerinin hemen hemen mutlaka basit bir çözümü var.
mesela geçenlerde 2008 sonu macbook pro aldım. işletim sistemi eskiydi. yükseltmek istedim. app storedan güncelleme yapamadım. ben de macbookum hdd sini taktım ve sistem çalıştı. bu seferde app store hata vermeye başladı. ve yaklaşık 4 gündür sorunu nasıl çözerim diye araştırmaya girdim ve bilgisayarımı açılmaz hala getirdim. sorundan daha büyük bir sorun ortaya çıkarttım. ve en nihayetinde bilgilerimin kaybolmasını göze alarak bir de elimde bir zamanlar büyük bir hevesle alıp kapasitesinden dolayı kullanamadığım ssdime güvenerek formatlamak istedim. çünkü recovery çalışmadı. ssd de sistem yüklü olduğundan pro yu çalıştırdım internetten mac os x mountain lion indirdim. birçok sitede usb den kurulum için çeşitli programlar söyledilerse de ben disk izlencesi ile usb ye bootable sistem diski yaptım ki sihirli elmada anlatılıyor. ingilizce ama olsun. hiç yoktan iyidir. önce ssd ile hdd yi değiştirdim. ve formatladım sonuç mu? sisteme hiçbirşey olmadan geri geldi. bilgilerim fotoğraflarım programlarım hepsi olduğu gibi çalışıyor. usb oluşturmak için 15 dakika format için ise 30 dakika toplamda 45 dakikada bilgisayarım sağlam ve kullanıyorum bu işlem pc de ne kadar tutar bilmiyorum.
14 Mayıs 2016 newzollo Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

İlgili bir soru bulunamadı

Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,344 soru

22,759 cevap

15,870 yorum

71,756 kullanıcı

...