settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Icloud’taki tuhaflık

0 oy
Merhaba. Ben daha önce icloud’a fotoğraf yükleme mantığı hakkında soru sormuştum. Ancak şimdi bu mantığın başka bir saçmalığı ile karşılaştım. Amacım, telefondaki bazı fotoğrafları basitçe bilgisayara yedekleyip telefondan silerek hafızada yer açmaktı.

Telefonumdaki ayar şu: fotoğraf ve videoların özgünleri icloud’ta saklanıyor; düşük çözünürlükte olan kopyaları telefonda tutuluyor. Çözünürlüğü düşük olarak tutulan fotoğrafa bakmak istediğim zaman ufak bir işlem sonrası fotoğrafı asıl çözünürlüğü ile gösteriyor. Buraya kadar tamam, sorun yok.

Telefonu bilgisayara bağlayıp fotoğrafları aktarmak için “fotoğraflar” uygulamasını açıyorum. Ancak, özgün halleri icloud’a yedeklenmiş bulunan fotoğraflar, bilgisayardaki “fotoğraflar” uygulamasında görünmüyor. Dolayısıyla telefonumda bulunan bazı fotoğrafları bilgisayara aktaramıyorum. Sadece henüz icloud’a yedeklenmemiş fotoğraflar görülüp seçilebiliyor. Önizleme uygulamasını açtım. Oradan aktarmayı denedim. Özgün halleri icloud’ta tutulan fotoğraflar malesef önizleme’de de görünmüyor.

İcloud sitesini açtım. Telefonumdan silmek istediğim fotoğrafların özgün hallerini buldum. Her ihtimale karşın önce fotoğrafları oradan tek tek indirdim. Sonra telefonda bulunan kopyalarını “sildim”. Birkaç saniye sonra fotoğraflar icloud sitesinden de silindi.

Şimdi, sorun şu ki, “fotoğraflar” uygulaması telefondaki her fotoğrafı görmüyor ya da içe aktarmıyor. İçe aktarılamayan fotoğraflara sadece icloud sitesinden erişebiliyorum. Telefondan silmeye kalksam, fotoğraf, kısa bir süre sonra siteden de silinip yok oluyor. Kaybı önlemek için telefondan silmeden önce siteden download etmek zorundayım. Bu durumda basit bir aktarma için “fotoğraflar” uygulaması işlevsiz kalıyor. 50 GB kapasiteli icloud’um var. Her ay bunun için 3 TL ödüyorum. Ne işe yarıyor? Cidden bu sistemi anlayamadım ve anlayamıyorum.

Sanırım sağlam bir yedekleme için icloud’u filan tamamen devre dışı bırakıp en klasik yöntemle, telefonda fotoğraf biriktikçe belirli aralıklarla telefonu bilgisayara bağlayıp fotoğrafları aktarmak ve  sonra cihazdan silmek en doğru yol.

Edit: Denemeler yapmaya devam ediyorum: telefonumdaki videolar klasörünü tamamen boşalttım. Bir süre sonra ta 3 ay önceki bir videoyu klasöre geri getirdi; üstelik ben hiçbir komut vermedim. Saçmalık ötesi!

Sanırım icloud’ta ne var ne yok her şeyi tekrar bir harici diske yedekleyip icloud’u hayatımdan çıkaracağım. Kullanılmaz böyle! Korkunç :(((((
12 Ocak 2016 iCloud kategorisinde serdar_askin Yardımcı (900 puan) tarafından soruldu
12 Ocak 2016 serdar_askin tarafından düzenlendi

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

+1 oy
 
En İyi Cevap
Şimdi sorununuza yardımcı olayım, bunun cevabını sanırım size ben vermiştim daha önce. Bikere icloud fotoğraf arşivi kullanmaya çalışıyorsunuz. Bende sizin gibi 50 gb depolama satın almıştım birkaç ay kullanıp bu arşiv olayının performansını beğenmeyip depolama alanını yine 5 e indirip fotoğraf arşivi özelliğini hayatımdan çıkardım. Büyük ihtimal sizde öyle yapacaksınız. Bakın icloudu değil fotoğraf arşivleme olayını hayatımdan çıkardım icloud un diğer bütün özelliklerini kullanıyorum lakin apple ürünü kullanan bir kişinin (iphone,mac,ipad..) hangisi olursa olsun icloudu kullanmama lüksü yoktur. O sizin kimliğiniz bu cihazlarda zaten.

şimdi fotoğraf arşivleme özelliği şöyle çalışır. Eğer birkaç apple cihazınız varsa bunlarda fotoğraflarınızı görüntülemek için aktarma işlemleri yapmamanız ve bir ömür saklama yapın diye amaca hizmet etmesi gerekiyor. Bunuda yapıyor ancak aksaklıkları var çok test ettim.

şu şekilde kullanmanız mantıklı birkere arşivleme özelliğini. Mobil cihazlarınızda fotoğraf arşivin aktif edersiniz ama bunlarda en iyi depolamayı seç dersiniz.çünkü mobil cihazların kısıtlı belleklerinden kazanmanız için. Burdada işini gayet iyi yapar evet 1000 tane de resminiz olsa bu ayarı seçerseniz çok düşük bir alan kapladığını görürsünüz. Nedeni ise orjinal boyutunu yani fotoğrafı bile saklamaz aslında.o sadece fotoğrafa geldiğinizde fotoğrafın optimize edilmiş bir halini iclouddan çağırır. İcloudda fotolarınızın daima orjinal çözünürlüğü bulunur. Telefonda bu fotoya baktığınızda o anki internet hızınıza bağlı olarak fotoyu iclouddan indirir aslında. Ve böyle tüm fotoğraflara bakmak istediğinizde göreceksinizki telefonunuzda belleğiniz yine şişecektir. Bir halta yaramaz bu yüzden aslında.Sadece heran o fotoğrafa ulaşabilme lüksünüz olur.arşiviniz cebinizdedir aslında.

Arşivi aktif etmenin diğer bir avantajı ve dezavantajından bahsedeyim. Mac gibi bir cihazda , depolamada sıkıntınızın olmadığı ve çevrimdışıda ulaşmak istediğiniz bir cihazda bu ayarı özgünü bu cihaza indiri seçersiniz. Burda fotoğraflarınhem orjinal halleri bulunur hemde iclouddan fotoğrafı çağırmaz. Zaten indirmiş olur bilgisayarınıza. Yani tüm cihazlarınızda senkron halinde bütün arşiviniz gözükür. Bunlar güzel ama dezavantajı mesela iphoneunuzdan fotoğrafı çektiniz, iyibir bağlantı bulduğunda wifiaya bağlandığında en son çektiğiniz fotoları hemen iclouda upload eder. Diğer mac cihazınızda hemen yeni gelen fotoları algılar ve iclouddan indirir bilgisayarınıza. Bu işlem bilgisayarınızda fotoğraflar uygulamasını açmanız ile başlar. Buraya kafar güzel hoşta. Bu iphoneda çektiğin foto herzaman sağlıklı bir şekilde iclouda upload etmez. Fotoğrafların altında görürsünüz bazen bekleyen şukadar fotnuz var karşıya yükleniyor diye. Günlerce 2-3 fotonun yüklemediğini bilirim iclouda. Hadi bu aşamayı sağlıklı geçtiniz fotonuz iclouda yüklendi diyelim. Asıl sıkıntılı olay benim kullanmaktan vazgeçtiğim hadise diğer cihazların iclouddan bu fotoğrafın orjinalini çekmesi. Çekmiyor arkadaş öyle duruyor. Mac iclouda gelen yeni fotoğrafı indirmiyor bazen kendi belleğine uyuz ediyor. Ozaman arşiv marşiv hak getire diyosun. Kafasına göre takılıyor. İndirmeyince o fotoyu yeni bi foto daha çekiyim belki ikisi iner diosun yok ondan sonra ikisi beşi onu hiç inmiyor bakıosun. Beni bu yüzden bezdirdi. Ayrıca her cihazında fotoğraf olduğunu zannediyosun ama aslında yok diğer mobil cihazlarında en iyi depolamayı seçtiğin için sadece afedersiniz ama ...oktan bir halini indiriyor çamurlu ona rağmen belleğiniz yine şişiyor, ha dersenki ben mobildede bu ayarı özgün olarak kullancam. İyi hoş ama hiçbir cihazında depolamadan avantajın olmaz sadece hercihazında senkron çalışan bir arşivin olur. Ama bu işlemide çok iyi yaptığı söylenemez yukarda anlattığım gibi.. Hatta hiç iyi yapamıyor, sanki güvenliklerden geçiyorum. Oh icloda yüklendi hadi mac şimdi cihaza indircekmi, ipade geldimi iphoneda çektiğim foto diye kafayı yedirtir. Bi bakmışsın iclouda bile yükleyememiş , oraya yüklese bile diğer cihazlara gitmemiş mal bi durum söz konusu.

Ben geleneksel yönteme geçtim.iphonumda fotoğraflarım şiştiğinde mace bağlıyorum.fotoğraflar uygulaması otomatik açılıyor ve enson çektiğinyeni fotoları algılıyor ve şöeri aktar diyorum mis. İphonedan ister sil o saatten sonra ister kalsın ;)
13 Ocak 2016 maniac Deneyimli (4,280 puan) tarafından cevaplandı
13 Ocak 2016 serdar_askin tarafından seçilmiş
Detaylı açıklamanız için çok teşekkür ederim. İhtiyaç duyduğum bir cevaptı. Sanırım bu konu hakkında artık başka bir soru sormayacağım. Meseleyi anlamış bulunuyorum. Dediğiniz gibi geleneksel yönteme geçmek daha mantıklı ve güvenli. Ben de icloud fotoğraf arşivini kullanmayı bırakacağım kesinlikle.
Rica ederim.. Bu arada tüm cihazlarda fotoğraflar senlron çalıştığı için hangi cihazda sil işlemi yaparsanız bütün cihazlardan silinir. Aslında iclouddan silinir. İclouddan silinen şeyde doğal olarak tüm cihazlarınızdan silinir. Özgünü bu öace indir deseniz bile orjinalini bilgisayarınıza indirse bile, iphoneunuzda sildiğiniz bir foto macin belleğinden pat diye silinir. Performansını iyileştirseler çokda güzel bir sistem ama dediğim gibi aksak çok aksak. Bikere zaten bu sistemi kullanıosanız içeri aktar falan bunları yapmayacaksınız artık. İşin içine birde içeri altar deraeniz iyce çorba olur bi bakmışsınız aynı resimden icloudda iki tane falan olmuş doğal olarak tüm cihazlarda :) mantık basit aslında hangi cihazda ne varsa bütğn cihazlarda o var. Hangi cihazda be silersen bütün cihazlardan o silinir. Hele video olayı işin içine girdiği zaman öac i clouddan videoyu tövbe bismillah çekemiyo. Çekemiyo ya angut

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
24 Nisan 2014 Cyborg21 Yardımcı (440 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,773 kullanıcı

...