settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

En verimli Disk biçimi hangisi

+1 oy
Arkadaşlar merhaba, bende yüksek çözünürlüklü bluray film indirip arşivleyen biriyim, ve heran izlemek istediğimde hızlı bir şekilde kullanmam gerekiyor. Bunun için 2 TB Time Capsule ile bir ağ oluşturdum, şimdi ntfs biçimli 2 TB lık seagate HHD içindeki arşivimi TC e aktarıp, akabinde Seagate HHD mi Exfat ile biçimlendirip tekrar TC den film arşivimi seagate HHD e aktarmayı düşünüyorum. Bu yöntem ile verimli bir şekilde film arşivimi kullanabilir miyim, bir sıkıntı yaşar mıyım çökme vs gibi. Yoksa ücretli olan Tuxerayı almak daha mı sağlılı olur? Açıkçası Exfat ile işimi halledebilirim diye düşünüyorum ayrıca ücretli bir yazılım kullanmakta istemiyorum. Aslında ntfs hiç kullanmayacağım ancak windows üzerinde lazım olur düşüncesi ile film arşivimi exfat düşündüm. Yorumlarınız ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
6 Nisan 2015 Mac Ailesi kategorisinde Elrohir Yeni Kullanıcı (300 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

8 Cevaplar

+1 oy
Merhaba;

 

Bende uzun zamandır mac kullanıcısıyım. Bildiğim kadarıyla paylaşmaya çalışayım deneyimlerimi.. NTFS dosya sistemi MS-DOS tabanlı bir sistem olduğundan MAC tarafından pek sevilmez. Ama bir ortak noktaları var. FAT32'yi Windows üzerinden bilirsin. MAC'ler FAT dosya sistemiyle hem Windows hemde OSX kullanmana imkan sağlıyor. Açıkladığın şeyleri FAT dosya sistemi üzerinden sorunsuz halledebilirsin diye düşünüyorum. Ama bildiklerim hatalıysa diğer arkadaşlardan düzeltmelerini rica ediyorum.

Saygılar...
7 Nisan 2015 muratdincer Yardımcı (1,300 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy
söylediğiniz yöntemleri denedim ve maalesef verimli bir sonuç alamadım.. ntfs yazma konusunda tuxera'dan daha verimli bir seçenek ben görmedim.. exfat dosya sisteminide denedim.. disk çok yavaş çalışmaya başlamıştı.. o sebeple o yöntemide terkettim..

önümdeki tek seçenek tuxera ya da paragon yazılımını satın almak kalmıştı.. bunlardan tuxera güncellemeleri ücretsiz verdiği için onu tercih ettim..
7 Nisan 2015 pureman Yardımcı (2,440 puan) tarafından cevaplandı
exfat konusunda gerçekten böyle bir yavaşlama söz konusu ise kullanmak nasıl verimli olur açıkçası düşünmeye başladım. Birde Time Capsul ü kullanmaya başlamadan ikiye bölmek istiyorum. 1 TB + 1 TB olarak ve yedek kısmına iki mac yedeklemek istiyorum. Birincisi time capsulü ikiye nasıl bölerim, ikincisi iki mac ayrı ayrı yedekleyebilir miyim?
0 oy
exfat konusunda gerçekten böyle bir yavaşlama söz konusu ise kullanmak nasıl verimli olur açıkçası düşünmeye başladım. Birde Time Capsul ü kullanmaya başlamadan ikiye bölmek istiyorum. 1 TB + 1 TB olarak ve yedek kısmına iki mac yedeklemek istiyorum. Birincisi time capsulü ikiye nasıl bölerim, ikincisi iki mac ayrı ayrı yedekleyebilir miyim?
7 Nisan 2015 Elrohir Yeni Kullanıcı (300 puan) tarafından cevaplandı
+1 oy
time capsule ikiye bölünmüyor.. Siz istediğiniz klasörleri içine atıyorsunuz, time machine ise kendi yedeğini alıyor.. iki mac yedeğini ise alabilirsiniz..
7 Nisan 2015 pureman Yardımcı (2,440 puan) tarafından cevaplandı
0 oy

cevabınız için teşekkür ederim, iki maci tek Time capsule yedekleyebilmeye sevindim.

https://www.youtube.com/watch?v=Nq7mSizqUSI

şöyle bir video var sanırım burada yapılan time capsul ü backup için sınırlama. Yani benim istediğim gibi backup için 1 TB ayarlayıp geri kalanı arşiv yapmak. Ancak videoda anlayamadığım yerler var. Sormamın sebebi ondandı. Önce yedeklemeye başlatıyor sonra kesip TC içinden iki dosyayı alıp çekiyor akabinde TC ikiye bölüp yani yedekleme için sınırlayıp kalanı arşiv yapıyor. Ama bu adımları daha açıklayıcı yazabilirsek yapmak kolay olacak. Onun için sormuştum.

7 Nisan 2015 Elrohir Yeni Kullanıcı (300 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Arkadaşlar Tİme Capsule ikiye bölmeyi denedim ve 2 TB lık biçimi 1-1 şeklinde  yaptım. Bu şekilde kullanmak isteyen arkadaşlara tecrübelerimi aktarmak istedim. Öncelikle TC ikiye bölme işlemi diye yaptığımız şey; TC içinde başka bir bölüntü oluşturmak. Yani disk içinde disk gibi. Bölme işleminden sonra baktığımda harici disk olarak sadece TC görünüyordu. İçine tıklayıp girince ancak ayrı disk olarak görünüyordu. iki mac yedeklemesi de yaptım denedim ancak sevemedim o şekilde kullanmayı. Benim düşüncem ikiye bölünce Time Machine açtığımızda iki tane TC gözükmesi idi. Öyle olsa çok daha kullanışlı olurdu. Bence çok da elzem değik bölmek. Çünkü 2 TB harici disk bağladım TC ye, onu arşiv yaptım. TC de Time M. yedeği, fotoğraglar olarak belirledim. Bu şekil çok daha kolay kullanım ve pratik oldu.
6 Mayıs 2015 Elrohir Yeni Kullanıcı (300 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Öncelikle yedekleyeceğin dosya boyutu önemli 4gb in üstü dosya büyüklükleri için fat uygun değildir 4gb üstü dosyayı fat formatına kaydedemezsin.
7 Mayıs 2015 ugursoze Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Aslında en temizi tüm diski HFS + halis muhlis OS X dosya sistemiyle formatlamak.

1 TB USB 3.0 harici diskimi alır almaz o şekilde fortmatladım. İnsanda gemileri yakmış hissi uyandırıyor. :)
8 Mayıs 2015 r00t Uzman (22,160 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
5 cevap
29 Ocak 2017 rigormortis Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
19 Mart 2017 Mac Ailesi kategorisinde erkamozturk Yardımcı (550 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
18 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Kekstra Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
29 Mayıs 2018 Helvacızade Yardımcı (1,140 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
13 Ekim 2017 Mac Ailesi kategorisinde vfxuser Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
27 Ocak 2017 Mac Ailesi kategorisinde aozgunn Yeni Kullanıcı (240 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
17 Mayıs 2016 iPhone / iPad kategorisinde Mrtgoktepe Yardımcı (990 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap
19 Ocak 2016 Diğer kategorisinde gizemonder Deneyimli (3,910 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
3 Ocak 2016 Mac Ailesi kategorisinde kemal Yardımcı (500 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap
18 Ekim 2015 Kevser Deneyimli (7,690 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,343 soru

22,757 cevap

15,870 yorum

71,234 kullanıcı

...