settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macimi açarken alt tuşuna basıyorum ancak disk seçimi çıkmıyor?

0 oy
Ben macime windows yüklettim aynı zamanda mac os u kullanıyorum ancak bazen windows lazım oluyor girişte alt a basmama rağmen disk seçimi çıkmıyor. İstersem mac os açıkken windows u seçip her zaman oradan başlamasını sağlayabilirim bunu biliyorum ama disk seçimini yapamadığım için birdaha mac os a dönemeye bilirim. Klavyde bir sıkıntı olabilir diye windows klavyesi bağlayarak denedim ancak yine olmadı benee orjinal mac klavyesi var. Ama ilk başta plus (+) tuşu basılı kalıyor bundan kaynaklanıyor sandım ancak windows klavyelerde de alt tuşu işlemedi. Başka bir yolu var mı disk seçmenin yada windows u açınca ordan mac os a dönme şansım var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
1 Aralık 2014 Mac Ailesi kategorisinde Sebastian Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
 
En İyi Cevap
Windows içinden de (Bootcamp ayarları) başlangıç diskini değiştirebilirsiniz.

Ayrıca, başlangıçta disk seçimi için alt (option) tuşuna bilgisayarı açar açmaz basmanız gerekir, gecikirseniz çalışmayabilir.
1 Aralık 2014 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
1 Aralık 2014 Sebastian tarafından seçilmiş
Ben henüz windows a giremedim çünkü mac os a dönememe ihtimalimi düşündüm. Peki windowstaki bootcamp ayarları nerdedir? Ben alt tuşuna daha açılış sesini duymadan basmaya başlıyorum
Klavyenizde bir sorun olabilir.

Bootcamp ayarları, Windows tarafında sistem tepsisindedir.

http://www.intowindows.com/fix-boot-camp-icon-is-missing-from-taskbar-system-tray/
Çok teşekkürler bilgisayarıma ulaşır ulaşmaz bu yöntemi deneyeceğim ama birşey daha sormak istiyorum windows u açınca mac os a kesinlikle dönebilirim değil mi? Yani bir yolu illaki vardır?
Windows tarafından başlangıç diskinizi değiştiremezseniz, başlangıçta alt tuşunuz da çalışmazsa, dönemezsiniz. (başlangıç diski, PRAM'da tutulur, belki PRAM'ı resetlerseniz OS X tarafından açılabilir, ama denemediğim için kesin bir şey söyleyemiyorum).
Alt tuşunu kullanamadığım için zaten bunlara başvurmak zorunda kalıyorum o yüzden muhtemelen mac os a dönemem PRAM e nasıl reset atıldığını da bilmiyorum ama eğer başlangıçta komut tuşlarını kullanaraksa onlar da çalışmayabilir. Verdiğiniz siteyi inceledim bootcamp programını windows da bulursak ordan herhangi bir geçiş yapılamaz mı? Birde aynı sitede farklı bir açıklama buldum buna bir bakabilirseniz sevinirim

http://www.intowindows.com/how-to-quickly-restart-into-windows-from-mac-os-x/

Sizce işime yarar mı?
Evet, PRAM reset de tuşlarla yapılıyor bu nedenle klavyede sorun varsa çalışmayabilir ve zaten her zaman yapılacak bir şey de değildir.

BootChamp işe yarar gibi görünüyor. Doğru anladıysam, başlangıç diski hep OS X olarak kalıyor ve istenildiğinde Windows tarafından başlıyor.
BootChamp programını Windowsta bulmaktan bahsettiğiniz için yazıyorum. Buna gerek yok. BootChamp OS X tarafında olacak. Başlangıç diski OS X olarak kalacak. OS X'teyken, Windowsu BootChamp ile başlatacaksınız. Bilgisayarı kapatıp açarsanız OS X tarafından başlayacak. Buradaki tek dezavantaj, bilgisayarı açarken mutlaka önce OS X tarafından başlayacak sonra Windowsa geçebileceksiniz.
Bu sorun değil windowsdan başlatabileyim benim için yeterlidir. Birazdan bunu deneyeceğim umarım işe yarar. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
30 Nisan 2013 Mac Ailesi kategorisinde cesurapple Yeni Kullanıcı (390 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
11 Haziran 2016 Mac Ailesi kategorisinde Anoobserryan Yardımcı (750 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
0 cevap
21 Kasım 2015 rind Yeni Kullanıcı (130 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,804 kullanıcı

...