settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Kinke.kext klif.kext bulunumadı hatası

0 oy
Merhaba yosemite os x  Kinke.kext  klif.kext bulunumadı hatası aldım ne olabilir ?
27 Ekim 2014 Mac Ailesi kategorisinde mlhcrm Deneyimli (2,510 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

3 Cevaplar

0 oy
Merhaba,

Kasperksy kullanıyor musunuz ? Ya da spesifik başka bir program ?

Büyük ihtimalle daha önce kullandığınız bir programı kaldırdınız fakat /System/Library/Extensions üzerinde eskiden bulunan kext'in adresi, OS X boot klasöründe yer almaya devam ediyor. Dolayısıyla OS X, var olmayan bir kext'i çalıştırmaya çalışıyor ve hata veriyor.
27 Ekim 2014 r00t Uzman (22,160 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Merhaba cevap için tesekkurler baska bir virus programı kullanıyorum yıllardır daha once boyle bir hata vermedi yosemiteye gectikten sonra boyle bir hata aldım cozum olarak ne yapabilirim ?
27 Ekim 2014 mlhcrm Deneyimli (2,510 puan) tarafından cevaplandı
Virüs programını kaldırmanız gerekiyor.

Ya da program üreticisinin sitesine bakıp, Yosemite için bir güncelleme ya da herhangi bir yama yayınlamış mı kontrol etmeniz lazım. Büyük ihtimalle bu sadece sizi etkilemiyordur.
0 oy
Yosemite, imzasız ("digitally signed" olmayan) kextleri (kernel extensions) güvensiz bulup yüklemiyor. Sanırım, o bulunamayan kextler, Yosemite tarafından güvensiz bulunup yüklenmeyen ama kullandığınız bir uygulamanın ihtiyacı olan öğelerdir.
28 Ekim 2014 cüneyt Uzman (371,950 puan) tarafından cevaplandı
yıllar önce eski lion sistemime  kaspersky  yükledim  sonrasında tamamen kaldırdım bütün sistemimi aradım kaspersky ile alakalı tek dosya yok. şuan bitdefender virus scanner kullanıyorum  alakası olabilir mi ? ikinci sorum ise sildiğimiz programları sistemden tamamen nasıl kaldırabiliriz. Teşekkürler
Sistem tarafına da dosya yükleyen programlar, kendi yükleyicisi (installer) ile yüklenir ve yine kendi kaldırıcısı (uninstaller) ile kaldırılır. Bu tür uygulamaları Uygulamalar klasöründen tutup çöpe atmak tam olarak kaldırmaz. O zaman nasıl kaldırdığınızı hatırlıyor musunuz? Tam olarak temizlemek için bu gibi durumlarda aynı uygulamayı tekrar kurup kendi uygulaması ile kaldırmak en iyi çözümdür. O kextler arandığına göre şu anda yüklü bir uygulama onlara ihtiyaç duyuyor demektir. Belki de bitdefender dir bu bilemiyorum.
büyük ihtimalle kaldırıp çöp kutusuna attım aynı şekilde cleanmymac isimli programında kalıntıları sistemimde duruyor. bunlardan nasıl kurtulabilirim sanırım harici bir programamı ihtiyacımız  var.
Öyle yapmışsınız gibi görünüyor. Bence Kaspersky'yi tekrar yükleyip kaldırın. Tabi önce bitdefenderi kaldırmanız gerekecek. Bu arada, anti-virüs uygulamaları Mac için bence çok gereksizdir, siztemi yavaşlatmaktan başka bir işe yaramazlar. Tabi yine siz bilirsiniz.
hocam yardımlarınız için teşekkürler dediğiniz gibi yapıyım.

İlgili sorular

+2 oy
0 cevap
9 Şubat 2013 Mac Ailesi kategorisinde shifty Yardımcı (450 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,347 soru

22,760 cevap

15,870 yorum

72,869 kullanıcı

...