settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

iworks uygulamalarını açarken neden icloud a mı yoksa mac e mi kaydedelim diye soruyor

0 oy
macbook air kullanmaya yeni başladım. apple ın kendi ürünleri olan pages, numbers, keynote kullanmak istiyorum. fakat bu programları işi gereği yoğun kullanan biri olarak mail ile paylaşımda office programlarına çevirsem de problem yaşıyorum. o yüzden icloud üzerinden de her zaman ulaşabilmek istiyorum. bunun için de icloud belge ve veri yedeklemesini de açtım. fakat benim arzu ettiğim dosyalarımı macte arşivlemek diğer yandan da icloudun bunları yedeklemesi ile her zaman ulaşabilmek.

ama bu uygulamalara girdiğimde icloud mu mac mi diye bir ekran geliyor. icloud u seçersem mac te kaydetmiyor. mac i seçersem icloud a yedeklemiyor ve bu çok saçma bir durum. bunu nasıl çözebileceğime dair fikri olan varsa memnun olurum.

teşekkür ederim
25 Eylül 2014 iCloud kategorisinde selmanozpinar Yardımcı (400 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

1 cevap

0 oy
her zaman mac'e kaydederek ayni zamanda bir bulut servisini kullanabilirsiniz. mesela dropbox. hem mac'inizde belgeleriniz kayitli olur hem de baska cihazlardan dropbox uzerinden ulasabilirsiniz.
25 Eylül 2014 erkam Uzman (160,950 puan) tarafından cevaplandı
Anladım. Benim amacım bir başka windows pc de açtığımda web tarayıcıdan iclouda girerek pages, keynote, numbers kullanabilmek. o yüzden icloud da yedekleme yapmak istiyordum. dropbox üzerinden ulaşacağım bir dökümanımı yine tarayıcıdan iclouda girip pages üzerinden açabilecek miyim?
bu yapmak istediginz sey icin dropbox size yardimci olamaz. cunku pages ile kaydettiginiz belgeyi(eger word ile uyumlu sekilde kaydetmediyseniz) acamazsiniz. bunun icin size iwork in icloud'u tavsiye edebilirim. tarayicidan icloud'a girdiginizde pages numbers ve keynote karsiniza cikiyor. buradan belgeleri olusturup mac'inize indirebilirsiniz ve windows pc'lerden de tarayicidan icloud.com'a girerek ulasabilirsiniz.
anladım yani mac'ten hem iclouda hem mac'e kaydedecek bir ayar yapmamın imkanı yok. anca icloud'dan düzenleme yaparsam mac'e de kaydolma şansı var. vakit ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim.
onemli degil. ne demek. son olarak eklemek istedigim bisey var. os x yosemite ile birlikte icloud drive ozelligi geliyor. finder'da soldaki klasorlere bir de icloud drive isminde bir klasor eklenecek. bu klasore attigimiz belgeler icloud'a yuklenmis olacak. ayni fotograf yayini gibi icloud denetim masasi kurulu olan bir windows pc'den de bu belgelere ulasabilecegiz.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
14 Nisan 2017 Mac Ailesi kategorisinde Kaancik Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
0 cevap
0 oy
1 cevap
20 Eylül 2013 Mac Ailesi kategorisinde bjulian Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
28 Ekim 2012 Diğer kategorisinde Mumy Yardımcı (1,170 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
4 Ocak 2016 iCloud kategorisinde hucreonbir Yardımcı (860 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
18 Haziran 2014 iCloud kategorisinde Onlyefeken Yardımcı (1,540 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
21 Mayıs 2013 iCloud kategorisinde kilikyaali Yeni Kullanıcı (130 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,801 kullanıcı

...