settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Retina ekran almaya değer mi?

0 oy
Bazı forumlarda internet sitelerinin retina ekrana uyumlu olmadığı için normal ekrandan pek farklı görünmediği, retina ekran farkının sadece macbook'daki vektörel imajlarda fark edildiği söyleniyor.
Retina ekran kullanan arkadaslardan bu durum hakkında fikir almak istiyorum , eğer retina ekranın normal ekrandan çok fazla farkı yoksa macbook air almayı düşünüyorum.

kullanım amacım web geliştirme olacak yani daha çok php scriptler, photoshop tarzı programlarda çizim/fotograf düzenleme. (bunun için 4gb ram'li 13" macbook air işimi görür mü?)

son olarak , alırsam muhtemelen haziran sonu temmuz başı gibi almayı düşünüyorum  bilgisayarı. bu tarih macbook almak için uygun bir tarih midir , yeni ürün çıkışı vs..olabilir mi ?

teşekkürler
17 Şubat 2014 Mac Ailesi kategorisinde bthnilts Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
Bence bu tür işler için macbook pro daha kullanışlı ve iyi olur çünkü Air da bulunan İntel hd5000 gpu ve i5 (4.nesil 1.3ghz) biraz zorlandımı çok ısınıyor Macbook Proda Retina fiyatına göre gerekli değil 13" bir Macbook pro bence sizin için yeterli olur ısınma felan daha az olur.(mümkünse mağazada deneyin) (Macbook Air'ın amacı film izleyip web surfing yapmak amaçlı profosyonel işler için değil) Eğer Mac os x özel program kullanmıyorsanız Sony'nin Notebooklarınıda bir düşünün derim
17 Şubat 2014 zyuxarke Deneyimli (4,060 puan) tarafından cevaplandı
11 Mart 2014 zyuxarke tarafından düzenlendi
Sony yorumunuz hariç dediklerinize katılıyorum.Sony'e katılmama sebebim sony'nin artık laptop pazarından vaio'yu Japan Industrial Partners firmasına satarak çekilmesi. İlerisi için düşünüldüğünde gerek servis gerek yazılımsal destek anlamında artık Sony ne kadar Vaio'larla ilgilenir orası meçhul.
(kaynak : http://www.log.com.tr/vaio-satildi-sony-bilgisayar-pazarindan-cekiliyor/)
MacBook Air ile 13'' Retina Pro'yu ekran kartları bakımından kıyaslayacak olursak Pro'da Intel Iris Graphics ekran kartı kullanıyor ve bu ekran kartı profesyonel olarak ne kadar yeterli gelir bilemem. Eğer profesyonel kullanımsa amaç 15'' retina Pro'lar alınmalı ekran kartı çift olan model alınırsa uzun yıllar performans sıkıntısı çekiceğini düşünmüyorum.(Intel Iris Pro Graphics/
NVIDIA GeForce GT 750M with 2GB of GDDR5 memory and automatic graphics switching)
Neyse özetleyelim. Bence profesyonel işler için olabilecek en güçlü cihaz alınmalı.
Evet doğru söylediniz sony önerim genelde bilgisyarlarını genellikle (mümkün oldukça) yetkili servsilere götürmeyen kullanıcılar için geçerli bu arada max. donanım minimum fiyat konusunda monster öneririm(sony bu yüzden önerdim) mac bookların en büyük özelliği mac os  olması yoksa aynı fiyata çok daha fazla donanım gücüne sahip pcler alınabilir. ama mac os x tıpkı Iphonlarda 1.3ghz işlemci nasıl 2.4 ghz işlemcili android telefondan daha fazla benchmark puanı alıyorsa mac cihazlarda windowsdan daha performanslı oluyor. Ama tam profosyoneller (grafik modellemesi yapanlar gibi) genelde mac pro veya o tarz desktop ürünler tercih ettiği için. ""Ama En iyisi görüp test edip kullanılan program çalışırkenki ısınmasına performansına göre seçim yapmaktır""
Galiba biraz konuyu hortlattım.
0 oy
özellikle oyun ve profesyonel resim video için retina birebir uygun çok işini görür. çözünürlüğü muhteşem... air deki en güzel taraf çok ince hafif olması biraz o yönden havası var ama performansı pro retinaya göre zayıff
18 Şubat 2014 psychologist45 Deneyimli (3,000 puan) tarafından cevaplandı
oyun demişsiniz ama çok az insan mac cihazlarda oyun oynar gerek az oyun olması gerek konsollarda ve desktoplarda daha kullanışlı olması nedeniyle.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap
11 Ağustos 2016 Mr.Banner Yardımcı (750 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
16 Şubat 2015 iPhone / iPad kategorisinde borazkn Yardımcı (1,050 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
18 Aralık 2016 iPhone / iPad kategorisinde mahmutokac Yardımcı (430 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap
12 Aralık 2015 Diğer kategorisinde Alperendanaci Yeni Kullanıcı (130 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
28 Nisan 2015 Mac Ailesi kategorisinde merteslik Yeni Kullanıcı (390 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
0 oy
2 cevap
2 Ocak 2014 Mac Ailesi kategorisinde fuzuli87 Yeni Kullanıcı (300 puan) tarafından soruldu
+2 oy
2 cevap
10 Ekim 2012 Mac Ailesi kategorisinde uckeskin Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
29 Mayıs 2018 Mac Ailesi kategorisinde Sinanovic Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,344 soru

22,759 cevap

15,870 yorum

71,965 kullanıcı

...