settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

M1 Macbook Air, işletim sistemsiz kaldı, temiz kurulum nasıl yapacağım?

+2 oy
Herkese merhabalar,

Giriş modeli bir m1 macbook air 8/256 ım var, bu cihaza Asahi Linux kurmak istedim. Yönergeleri izledim ancak ingilizcemin eksikliğinden daha yapmam gereken işlemler olduğunu sonradan anladım, bu yüzden yanlış birşeyler yaptığımı düşünüp formatlamaya çalıştım. Diski 2 bölüme ayırmıştı asahi linuxu kurarken bu iki parçayıda birleştirerek temiz bir macOS kurulumu yapmak istedim. Bu süreçte apple destek ten 3 kez destek aldım, ilk arkadaş cihazı recovery moduna sokturup disk izlencesinden Macintosh HD yi silmemi söyledi(alacağım data yok dedim), bunun işletim sistemini kaldıracağını, silme işlemi sonrası diskleri birleştirebileceğimi söyledi ben de sildim, ancak diskleri birleştiremedim. ASAHI EFI error yazan bir hata kodu alıyordum. Diskleri birleştiremedik en azından temiz kurulum yapayım dedim ancak ne zaman Reinstall macOS Venturaya bassam 9 dakika kala "an error occured while installing macOS Ventura, please try running this program" tarzında bir hata ile karşılaştım defalarca denedim ama her zaman 9 dakika kala bu hatayı aldım. İnternetten biraz araştırdım terminalden "date" komutu ile tarih saati ayarlayınca geçiyormuş denedim olmadı, 2.kez destek ile görüştüm, diskutil komutları ile diskleri tek tek unmount ettirip eraseDisk kullandık, günün sonunda 250 gb ssdli bir disk elde ettim ancak disk izlencesindeki ilk yardıma basınca bile hata veriyordu. Buradan yeni bir disk yaratmamı macOS u oraya yüklememi söylediler, denedim yine 9 dakika kala aynı hatayı aldım. USB installer oluşturmam gerektiğini ve oradan boot etmemin tek çözüm yolu olacağını söylediler.

Bu usb yi hazırladım ancak recovery moda girdiğimde usbyi bootable olarak görmüyor, bunu recovery modda görebilmesi için ayarlardan bir şeye izin vermek gerekiyor ancak işletim sistemi yok bilgisayarda

Elimde ya da çevremde başka macbook yok dolayısıyla oradanda bu usb diski hazırlayamıyorum, hazırladığım diski windows cihazdan youtubedan video izleyerek yaptım.

Bu usb yi terminal komutları ile vs boot ettirebilme şansım var mıdır? Çünkü internetten otomatik inen işletim sisteminde hata veriyor usb şart. 3. kez destek ile görüştüğümde direkt servise vermemi söyledi, serviste 1000 tl fiyat çekiyor ortada bi sorun varsa çözümde vardır şuan bu parayı vermek istemiyorum.

Yorumlarını bekliyorum, sabrınız için teşekkürler.
29 Eylül 2023 macOS kategorisinde eerkutakgul Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
1 Ekim 2023 Fatih Şahin Uzman (27,630 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Bunu çözmek için Terminal uygulamasından resetpassword komutunu çalıştırmanız gerekiyor. Bu komut Kurtarma Yardımcısı uygulamasını çalıştıracak. Bu uygulamanın penceresine odaklandıktan sonra Kurtarma Yardımcısı menüsünden Mac'i sil demeniz gerekiyor. Eğer bu işe yararsa tek bir Macintosh HD bölümünüz olacaktır. Bunu yaptığınız zaman Wi-Fi ve dil gibi her tür bilginin silineceğini ve etkinleştirme kilidi ekranından internet bağlantısıyla geçmeniz gerekeceğini unutmamalısınız.
5 Ekim 2023 Halim Can T Deneyimli (9,460 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
6 Ocak 2015 Mac Ailesi kategorisinde TheAnglachel Yardımcı (2,230 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
2 cevap
23 Ocak 2015 Mac Ailesi kategorisinde dogussonmez Yardımcı (780 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
19 Ağustos 2018 macOS kategorisinde emre_tr Yeni Kullanıcı (200 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
6 Temmuz 2017 Mac Ailesi kategorisinde zartton Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
19 Ağustos 2015 Mac Ailesi kategorisinde tjhann Yardımcı (450 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
8 Nisan 2017 severall Yardımcı (880 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
0 oy
1 cevap
0 oy
2 cevap
9 Aralık 2015 nevdove Yeni Kullanıcı (190 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,345 soru

22,759 cevap

15,870 yorum

72,289 kullanıcı

...