settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Macbook pro İşlemci Yükseltme,değiştirme..

0 oy
Elimde Macbook Pro 15" var .. İşlemci: Intel Core 2 Duo
Bu işlemciyi ve yapılabilirse belleğine kadar hepsini yükseltip değiştirmem mümkünmüdür..
İ7 işlemcisine yükseltmek istiyorum..
27 Temmuz 2013 Mac Ailesi kategorisinde burhanbora Yardımcı (420 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
 
En İyi Cevap
degil mac booklarda hicbir laptopta islemci guncellemesi yapamazsiniz...  Islemci anakart ekrankarti gibi parcalar butunlesik halde kasaya monte edilir...

Laptoplarda degisim yapabileceginiz parcalar; Harddiskler, Ramler, ve Limitli olarak disk suruculer(CD, DVD, blueray..vs) ...
28 Temmuz 2013 Antiokhos Uzman (16,500 puan) tarafından cevaplandı
31 Ağustos 2013 burhanbora tarafından seçilmiş
Lütfen bilinçsiz cevaplar verme. Öncelikle senin yazdığın gibi bir kart çeşidi değildir anakart. bu bahsettiğin şey tümleşik tüm yongaların üstünde birleştiği şeydir. Haliyle anakartı, ekran kartı ve işlemci benzeri birşeymiş gibi yazman çok yanlış. Kasadan kastın ne bilmiyorum ama anakart dışında hiçbir şey kasaya monte edilmez. 2005 model asusta bile işlemci on board değil. Sen bu yazıyı 2013 te yazmışsın. Gayette güzel laptoplarda işlemci güncellemesi yapılabilir güzel kardeşim. Bakarsın laptopunun anakartına işlemci olarak ne destekliyor, alırsın onu paşalar gibi takar kullanırsın. Senin yanlış bildiğin ve insanları yanlış yönlendirdiğin şekilde işlemcilerin çok büyük kısmı on board olarak gelmiyor hem de çok uzun zamandır. Sen hangi tarihte kaldın acaba. Yeni nesil notebooklarda ekran kartı dahi on board değil. Gelecek olursak macbooklara, macbooklarda işlemci onboard olarak geliyor. Apple' ın satış politikasından kaynaklanıyor. Zira i5 ile i7 arasında macbookta ciddi fiyat farkı var. Değiştirilebilir olsaydı eğer i7 işlemcili cihazı o fiyata satması mümkün olmazdı. Ve onboard olmasına rağmen bu bile çok istendiğinde değişebilir. Re-balling işlemi ile onboard ekran kartı sökülür yerine i7 takılır. Zor zahmetli bir iştir fakat imkansız değildir.
Oncelikle yazdiginiz cevapta reballing yontemini bilip uygulayabilen ne kadar yer var? Bircok teknik serviste basit bir ekran karti degisimi yerine laptop degisimi yapiyorlar. Yani dedigin gibi pasalar gibi alirsin takarsin kullanirsin degil. Pasalar gibi ram alirsin ve mac bilgisayarda 8tane vida cikarip takabiliyorsan pasalar gibi olan budur(yani kolaylik olarak). Gelelim diger reballing yontwmiyle mac bilgisayarlarada yaparsin. cunku tumlesikte olsa i5 ve i7 islemcilerin input/output sayilari aynidir. Ve yeterince tecrubeliysen tumlesikler boardi acarsin. Ama burada benim demek istedigim 5dkda degisiklikten bakkalda olsan memurda olsan 5dk degisiklik yapabilmekten bahsettim ve bahsediyorumda..
0 oy


"degil mac booklarda hicbir laptopta islemci guncellemesi yapamazsiniz." Sen bu cümleden ne anlıyorsun ? laptoplarda işlemci değişmediğinden bahsediyor değil mi cümle? Yani onboard olduğundan. yani ram gibi hdd gibi kolayca sökülüp takılamadığından. Ben de dedim ki o öyle değil, en az bir kere laptop alt kapağını açıp kapatan bir insansan bilirsin işlemcinin artık ( ki bahsettiğim 2005 model asus f3 sv 240 dr ) anakarta entegre olmadığını, soketli olduğunu ve yaklaşık tüm vidaları söküp işlemciyi değiştirip tekrar tüm vidaları kapatmanın yaklaşık 2 dakika aldığını söylüyorum. Bırak 5 dakikayı, 5 dakika mümkün değil sürmez. İstediğin yerden araştırabilirsin işlemci soketi soket üzerine özel yapılmış tek bir vidayı yaklaşık 15 derece sağa döndürdüğünde açılır işlemciyi çıkartırsın ve yenisini takarsın bu kadar basit. Reballing işleminin zor mu kolay mı yapan yer var mı yokmu konusuyla ilgilenmedim dikkat ettiysen onun dahi mümkün olduğundan bahsettim. Bahsetetiğim şey macbook harici diğer bilgisayarların işemci değişimi için reballing işlemine gerek yok ortalama zekaya sahip, vida açıp sökmeyi bilen herkes en fazla 5 dk da yapabilir zaten. Macbookun neden on board işlemci ürettğini de açıkladım zaten. Sen hala laptop işlemcilerinin bu kadar basit değiştiğini bilmiyorsan bence biraz daha bu konuyla ilgili araştırmalısın.

31 Aralık 2014 jackal2626 Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
2 cevap
2 Kasım 2013 Diğer kategorisinde Yiqit Deneyimli (5,980 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
17 Temmuz 2014 eozturk Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
29 Mart 2020 Mac Ailesi kategorisinde macosdrbone Yeni Kullanıcı (380 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
9 Şubat 2017 Mac Ailesi kategorisinde mert_178 Yeni Kullanıcı (140 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
11 Kasım 2014 Mac Ailesi kategorisinde Ebuu Yardımcı (580 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
0 oy
1 cevap
26 Ekim 2015 Menekşe Evren Yeni Kullanıcı (150 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,343 soru

22,757 cevap

15,870 yorum

71,251 kullanıcı

...