settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

Mac İşletim Sistemine Geçebilmek İçin Yardım Edebilirmisiniz?

0 oy
Üstadlarım İyi Günler Günaydın

Kişisel olarak Macmini Kullanıyorum 1 yıldır. İşyerinde ise kullanmak zorunda olduğum programlar windows tabanlı olduğu için Mac  kullanamıyordum. Ancak Parallels Sistemini gördüm şimdi. ve işyerimde de Mac os a geçmeye niyetlendim
İşyerimdeki kullandığım cihazı Mountain Lion Yükleyebilirmiyim?
Yükleye biliyor isem İşletim Sisteminin Satın Alımını Nereden Yapabilirim?

 

Sistem Özellikleri Aşağıdaki Gibidir.

İşlemci : İntel İ7-2600S Cpu
Ram     : 12 Gb Kingston
Ekran Kartı  : İntel Hd Graphics Family
Anakart    :  İntel H61 Express Chipset Anakart
 
Wifi Card : Ralink 802.11n Wireless LAN Card

Modem Zyxel P-661Hnu-F1 Model

konu hakkında bilgilendire bilirseniz çok sevinirim.
19 Haziran 2013 Mac Ailesi kategorisinde kosebay Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

+1 oy
Sisteminize kurabilirsiniz fakat bu Hackintosh olur ve bu bilgisayarınızda bazı sorunlar yaşabilirsiniz.Çünkü Mac bilgisayarlarda yazılım ve donanım uyum içinde çalışır fakat dışardan dizdiğiniz bir bilgisayara kurduğunuz Mac OSX size problem çıkartabilir. O yüzden çok tavsiye edilmiyor. Ayrıca bu özellikteki bilgisayarınız sistem için yeterli gözüküyor.
19 Haziran 2013 sezerergin Uzman (22,860 puan) tarafından cevaplandı
Peki hocam başka bir soru soracağım size evde kullandığım mac mini yi getirsem core 2 duo işlemcili rami 8 gb ye yükseltsem Parallels uygulamasını kullanırken gene performanslı kullanabilirmiyim?
yoksa hiç kasmayıp bir macbook yada imac emi geçmemi tavsiye edersiniz
Ben paralleste windows kullanmadım, kullananların söylediği Mac'e kurulan windows normal windows bilgisayarlardan daha performanslı çalıştığı, o yüzden tavsiyem Mac miniye windows kurmanız olur.
hocam benim amacım maci kullanır iken windows tabanlı programlarda işlem yapmam gerektiğinde sistemi kapatıp açma yapmadan işlem yapabilmek. Bootcamp olayını evdeki cihazımda yaptım hakikaten daha stabil çalışıyor amma velakin işletim sistemleri arasında geçmem gerektiğinde kapa açma yapmam lazım oluyor. o handikapdan kurtulmak için şirketteki makinemide Mac e çevirip stabil güvenlikli bir şekilde kullanmak istiyorum.
Keşke Windowsa zorunlu kalmasam ama neyazıkki 3 tane önemli program için bağımlıyım.
O zaman yapmanız gereken mac miniye windows kurmak olacaktır sorununuz böylece çözülmüş olur.İnsanlar sadece windowsta belli başlı programlar için kalıyor mesela çizim programlaı (Catia-Solidworks vb) bunlarda olduğu zaman herkesin yavaş yavaş Mac'e geçeceğini düşünüyorum.İşyerinizdeki bilgisayara isterseniz Mac OSX kurmayı deneyin memnun kalmazsınız geri silersiniz.
Peki hocam MacOsX için nette gezen kırıklardanmı yükleme yapmalıyım yoksa elimde orjinal snowleopard mevcut ondanmı kurulum yapmalıyım. Çünki kullanacağım programları lisanslı satın almayı planlıyorum. Siz Hangisini önerirsniz?
tavsiyem torrent yüklediğinizle deneme yapmanız olur ilk aşama için, sonra orjinali kurup istediğiniz programları yüklersiniz.
İlgi Alakanız ve aydınlatmanız için çok ama çok teşekkür ederim üstadım yarın bir deneyelim bakalım neler olacak.Son olan biteni buradan yazar gerekir ise yardım isterim. Çok Çok teşekkür ederim.
0 oy
Benim de benzer endişelerim vardı inşaat mühendisliği uygulamaları için windows kullanmam lazım, öncelikle evdeki macbook air e parallels desktop kurup performansına baktım, memnun kalınca ofis bilgisayarımı da imac e çevirdim. Parallels zaten 15 günlük bir deneme sürümü imkanı tanıyor. Memnun kalınca satın aldım, benzer bir yol izleyebilirsiniz, ayrıca windows 7 pro da satın aldım içim oldukça rahat kullanıyorum.

 

Satın aldığınız veya almayı düşündüğünüz tüm programlar 15-30 günlük deneme sürümü olur mutlaka parallels in 15 günlük deneme süresinde tüm programları deneyebilirsiniz. Şahsen performans sıkıntısı yaşamıyorum. Eğer performans sıkıntısı yaşarsam diye aynı makineye bir de bootcamp ile windows kurdum. Uzun soluklu çalışmalarda sadece windows çalıştırarak kullanıyorum.

 

Yaklaşık bir ay oldu mac e geçme kararı alalı, şimdilik iyi ki geçmişim diyorum, pişman değilim :)
25 Haziran 2013 fsoylemez Yardımcı (580 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
23 Eylül 2015 Mac Ailesi kategorisinde richey edwards Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
+1 oy
0 cevap
11 Mart 2015 Mac Ailesi kategorisinde hickimse Yeni Kullanıcı (160 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
12 Mart 2013 Mac Ailesi kategorisinde zapattistas Yeni Kullanıcı (270 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
12 Mayıs 2022 macOS kategorisinde happymoon Yardımcı (440 puan) tarafından soruldu
–1 oy
2 cevap
0 oy
1 cevap
1 Mayıs 2016 Mac Ailesi kategorisinde djbluffant Yardımcı (1,290 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
23 Ekim 2013 Mac Ailesi kategorisinde azmakli Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
13 Ekim 2013 Mac Ailesi kategorisinde kakidik Yardımcı (1,300 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,773 kullanıcı

...