settingsGiriş Yap | Kayıt olsettings
Menüyü göster

MacBook Air uykudayken pil dolu olduğu halde neden kapanıyor?

0 oy
2013 sonu MacBook Air 11 inç kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamıyordum. Coronavirüs sürecinde bilgisayarıma "virüs bulaştı" :)

Hastanede çalıştığımdan bir gün klavyeyi bir iki damla sıvı sabunla köpürtülmüş ıslak mendille sildim. Klavye bozuldu. Servisten yeterli ilgiyi göremedim, destek alamadım. Sonunda Apple dışından satın aldığım bir klavyeyi, Apple yetkili servis dışında bir bilgisayar onarıcıda değiştirdim. Şimdi klavye sorunum yok ancak başlıktaki sorun ortaya çıktı. Genelde bilgisayarı kullanır, ara verdiğimde sistemi kapatmaz, ekranı kapatıp bilgisayarı uykuya geçirirdim. Yine öyle yapıyorum ancak defalarca bilgisayarı açtığımda uykuda olmayıp kapanmış olduğunu gördüm ve açtığımda bilgisayarınız bir sorun nedeniyle kapatıldı, rapor gönderin uyarısı geliyor. Sorun nedir sizce? Yetkisiz servis müdahale sorunu mu başka bir şey mi var? Yardım edip fikir verenlere peşinen teşekkür ederim.
19 Haziran 2020 Mac Ailesi kategorisinde sedir Yardımcı (800 puan) tarafından soruldu

Bu soruya cevap vermek için lütfen giriş yapınız veya kayıt olunuz.

2 Cevaplar

0 oy
Bu bir cevap değil ama soru güncelleme. Benzer bir sorunu daha az bilgi vererek bir başka kullanıcı daha sormuş. Arızayı biraz daha gözledim. Ama henüz çözüm bulamadım.

Bilgisayar güç adaptörü takılıyken sorun olmuyor. Ancak uzun süre ekran hareketsiz kalır ve uykuya geçerse sorun ortaya çıkıyor.

Pilden çalışırken açılış normal seyrediyor, daha sonra kullanım sırasından kendiliğinden kapanıyor. Bu kapanmalar güç adaptörü takılmazsa defalarca tekrar ediyor.

Bu arada pil 800 döngüyü geçmiş durumda ancak anormal bir hızla boşalmıyor. Arıza öncesi ilk zamanlara göre pil kullanım süresi kısalmıştı ama rahatlıkla 3-4 saat çalışılabiliyordu. Belki daha uzun süre de çalışılabilirdi ama denememiştim.
25 Haziran 2020 sedir Yardımcı (800 puan) tarafından cevaplandı
0 oy
Maalesef sorun hafifçe düzeldi ama devam ediyor. Hafif düzelmenin nedeni, klavye değişimini yapan servise bilgisayarı götürüp sorunu anlatmam, onların da açıp, bir sorun göremedik tekrar kapattık deyip vermeleri. Sonuçta daha önce hiç çalışamaz durumdayken şimdi öngöremediğim bir süre sorun yaşamıyorum. Bu bazan bir-iki gün olabiliyor. Ama yine beklemediğim bir anda çalışırken bilgisayar kapanıp açılıyor ve sorun yaşandı uyarısı veriyor, ya da bu durum uykuda oluyor ve bilgisayarı kapatmadığım halde kapalı halde buluyorum. Akıl erdiremedim bir türlü.
13 Temmuz 2020 sedir Yardımcı (800 puan) tarafından cevaplandı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
23 Kasım 2014 Mac Ailesi kategorisinde Emre.Erdemir Yeni Kullanıcı (290 puan) tarafından soruldu
+1 oy
0 cevap
0 oy
0 cevap
0 oy
1 cevap
6 Nisan 2017 Mac Ailesi kategorisinde fulucak Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
10 Şubat 2015 Mac Ailesi kategorisinde mukaddes Yeni Kullanıcı (220 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
25 Kasım 2016 Mac Ailesi kategorisinde dbayraktar Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
5 Ocak 2020 Mac Ailesi kategorisinde allinx Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
14 Kasım 2018 Mac Ailesi kategorisinde mchty14 Yeni Kullanıcı (120 puan) tarafından soruldu
Hoş geldiniz,

Sihirli Elma Soru & Cevap ile sorularınıza en kısa zamanda yanıt alabilirsiniz. Sorunuzu sorun ve diğer kullanıcılar cevap versin.

Detaylı bilgi için buraya tıklayın.

19,331 soru

22,751 cevap

15,870 yorum

68,871 kullanıcı

...